glitter

tjena tjena

Kom precis hem nöjd och rätt pigg från körteorin.... tänkte mysa en stund med en kopp te någon timma innan jag ska gå och lägga mig.

Det var ganska mysigt att gå till förskolan i morse. Lite efter sex på morgonen ser man inte så mycket folk ute. Lite mörkt.... och det glittrade överallt på marken!! Det var så fint!!


Nu är det bara tre dagar kvar på praktiken den här gången. Nästa vecka ska jag tillbaka till skolan. Det ska bli kul det också... men jag kommer sakna barnen! Och jag är ledsen för att jag inte får vara med på Lucia! :(

Aja... nu har jag fått skriva av mig lite... nu bör teet vara lagom varmt!
Godnatt!


halloj

Vilken fin dag!
Det var inte så roligt att gå upp så tidigt i morse, men när jag väl var på förskolan så blev jag pigg och det var roligt att sitta och mysa med de första barnen sådär på morgonkvisten... de vill ju bara sitta och mysa då, sitta i knät och kramas ^^

Jag slutade ju tidigt också... så jag har haft en lugn stund nu på eftermiddagen. Men nu är den stunden slut. Jag ska sätta mig och läsa lite i körkortsboken.... ska på sista lektionen ikväll.





fint

Jag tycker att det här är en häftig låt. (...har säkert tipsat om den många gånger...) Den lyssnar jag gärna på. Sen kan jag gå och lägga mig ^^


tröttis

Hej!

Shit vad trött jag är! Jag höll på att somna för en liten stund sedan! Så jobbig var väl inte dagen? Jag har ju haft roligt idag! Teatern var bra och jag har hållit mig sysselsatt resten av dagen också! :)

Just nu tittar jag på Idol. Jag orkade nämligen inte titta på det igår så det blev nu istället. Det är rätt spännande.

Snart blir det nog middag. Sen ska jag däcka i min säng... för jaq är ju så trött, dessutom ska jag upp klockan 5 imorgon!!! och vara med på öppningen på förskolan.




bilder från dagen






(jag försökte se lite ledsen och besvärad ut på bilden eftersom jag kände mig så när jag tänkte på examinationen tidigare idag)

Nu är det dags för mig att sätta mig i soffan och titta på Idol som jag missade i fredags. Sen blir det nog sängen för mig. Jag har jobbat på relativt bra idag ändå.... Jag har förberett mig för imorgon iallafall. Jag ska ha en liten aktivitet med barnen då.... sen blir det teater på förskolan också! Det ska bli riktigt roligt! Vilken spännande dag att se fram emot! :D



dagens låt

Dagens låt blir dagens låt när jag har saknat att lyssna på den eller för att den är så bra! ^^



hur ska det här gå?

Hur ska jag nånsin få ihop den sista examinationen?!?
Den ska vara 3500 ord, varav på någon punkt 2000 ord och på resten av punkterna 1500 ord. Jag förstår inte hur de kan lägga upp det så!
Jag fasar inför det. Jag har alltid haft problem med att skriva mycket. Jag är så himla duktig på att sammanfatta och trappa ner. Jag är heller inte den som kan sitta och prata om en sak hur länge som helst. Det går inte. Jag får inte ihop det.
Jag vet inte hur det här kommer att gå....



lite firande

Nu skriver jag inlägg nummer 700. Jag vet inte om det är mycket eller lite för mig som började blogga för över två år sedan.
Lite firande kan det väl få blir för det väl? ^^
Imorgon måste jag plugga en massa. Så jag ska tvinga mig att hålla mig borta från datorn så länge som möjligt!




evening

Nu har det varit en riktigt trevlig middag här hemma. Vi blev sju stycken! Det blev stek för de andra och jag och mamma åt min goda spenatpaj! Vi alla åt så mycket och länge!
Sen blev det kaffe och godis. Nu sitter jag i soffan och är sötsugen igen och vill titta på mina serier.



lördag

Hej! Trevlig helg!

När jag vaknade upp i morse hade jag absolut ingen lust att sticka iväg till något centrum och knata runt... som jag hade tänkt. Jag vill ju leta julklappar.... men det blir väl inte den här helgen.

Istället har jag hjälpt till att fixa här hemma. Vi städar och fixar och har börjat pynta. Eftersom det är första advent imorgon så vill vi ha det fint här hemma! :)

Stjärnan i mitt och syrrans rum är uppe! Den satte jag upp.



Resten av rummet ser inte lika fint ut som i fönstret just nu.... det kan man se bakom mig...



Ikväll blir det fin middag. Jag, mamma, pappa, syrran, hennes kille och eventuellt mormor och morfar kommer till middagsbordet :)

Nu ska jag följa med mamma till tvättstugan och hjälpa henne att mangla något.


lasse åberg

Jag sitter och snaskar på godsaker som jag har hittat i skåpen här hemma ^^ och tittar på Skavlan just nu. Jag tänkte se på en film eller nåt egentligen men jag kunde inte bestämma sig och sen fastnade jag framför Skavlan.
Lasse Åberg är med! Jag tycker om honom! Hans filmer är så bra! Och hans museum är också häftiga. Jag har varit på hans museum i Bålsta. Han var där den dagen faktiskt! (4 år sedan)

Lasse Åberg är så härlig. Älskar Stig-Helmer... och hans samlingar och skapelser... bara de här glasen; Mussaka och Packad mus.... hur klyftigt är inte det?? :D
Snart tänker jag dock fortsätta titta på någon av mina anime-serier! :D



god eftermiddag

tjena tjena

Det blev inget julshoppande. Jag visste nästan redan det.... jag orkar nästan aldrig göra något mer när jag kommit hem från förskolan. Även om jag slutar tre så är jag helt slut ändå.
På tal om det så ska jag vara med och öppna förskolan nästa vecka! Så då blir det en riktigt tidig morgon! Nästa vecka kommer en teater till förskolan också! Vilken härlig vecka det är som väntar ^^

Såhär kan en vanligt samtal se ut mellan mig och min handledare på förskolan:
"Vill du sova med mig idag?"
"Ja, visst!"
Haha, kan lätt misstolkas om man inte vet vad det handlar om ;)


Just nu sitter jag och bläddrar på internet och dricker en kopp te. Både mamma och jag sitter och suckar för att vi inte vet vad vi ska fixa till middag. Eller... vi vet vad vi vill ha, men då måste någon gå och köpa ingrediensen som saknas.... *suck* :P

Annars tror jag att det här blir en skön kväll :)


morrn morrn

Godmorgon!

Jag är uppe nu. Ska till förskolan strax... Fredag idag och det blir hamburgare till lunch. Barnen har sett fram emot det hela veckan hihi ^^

När jag kommer hem sen på eftermiddagen vill jag antingen åka någonstans och shoppa julklappar eller så vill jag lägga mig i soffan och sova resten av dagen :P Jag kanske inte orkar göra något annat! 

Ha en fin dag! 



min väska

Är det någon som kommer ihåg inlägget då jag var skitsur över att ingen hade den där väskan som jag ville ha? Jag åkte hit och dit och ingen som skulle haft den, hade den... så jag beställde den på hemsidan istället vilket jag lika gärna hade kunnat göra från början....

Nu har jag den! Jag har använt den varje dag sen jag fick den! Den är nog en av de bästa väskor jag har haft. Den är stor och rymlig, praktisk och skön och lagom snygg. Det finns förstås mycket snyggare väskor, men den här är tillräckligt snygg med tanke på hur bra den är för mig när jag måste kånka på en massa böcker och annat.
Den är mörklila!

Jag är glad ^^




(haha.. dålig kamera och smutsig spegel...)

så mycket att göra, så lite tid...

Hej.
Det känns inte som om jag har så mycket tid till att blogga nu. Jag låg vaken igår kväll och tänkte bara på alla saker jag måste göra. Det var som att en blixt slog ner i mig precis då, för det var då jag fattade hur mycket jag egentligen har att göra. 


Därför sitter jag just nu och skriver på en sak. Ingen stor grej, men något viktigt som jag ska skicka iväg imorgon. Sen måste jag börja skriva klart ena delen av examinationen som ska vara klart om två veckor. Och den andra delen av examinationen borde jag börja på också..... Det märks hur mycket jag har att göra va? Men det blir ju lite stressigt eftersom jag är på förskolan minst sex timmar varje dag... och på helgen orkar jag ju nästan inte göra så mycket än att sova haha :P Sen har jag körskoleteorin att tänka på också, samt allt som händer hemma!
Jag är ju bäst på att skjuta upp saker och ting :P Som Alfons Åberg... "jag ska bara..."


inte långt kvar

Idag är det den 24:e november! En månad kvar till julafton!! :D


tojoohoo :D

Barnen på förskolan har julpysslat en massa nu redan! Det är superkul tycker jag. Julpyssel är det roligaste!


tisdag kväll

Tjena!

Nu kom jag precis hem från körteorikursens näst sista lektion! 
Jag har hunnit sätta på mig pyjamasen ^^ och nu ska jag käka på den nya vita marabouchokladen och ta det lugnt i någon halvtimme, sen ska jag hoppa i säng! 

Jag var på förskolan en kvart mer än vad jag brukar idag. Det var för att jag och tre barn höll på med ett projekt och vi glömde titta på klockan... eller snarare bara jag... barnen kan inte klockan än ;)

Imorgon hoppas jag att vi har lika roligt så vi glömmer bort tiden! Jag borde prova på att öppna eller stänga förskolan nån gång också :)




sleep tight

Haha det blev en kväll vid datorn ändå! 
Jag måste skämmas! Jag göra ju aldrig något annat! :P

Men nu ska jag hoppa i säng och få min skönhetssömn!



kaffe

Ty kaffetåren den bästa är bland alla
jordiska drycker: den livar kroppen och fröjdar själen alltifrån
hjässan och ned till hälen.



rihanna

Jag kan inte få ut den här låten hur huvudet goddamit!



Hej

Den här dagen blåste bort!

Det kan ju väl bara förklaras med att jag har så roligt?

Nu har jag inte lust att sitta vid datorn nåt mer... så jag säger trevlig kväll :)



lyrics

Den här låten gör mig lite piggare och gladare i den mörka och dystra novembersöndagen!

dock inte texten...


Den här texten är lite gladare ^^


för att veta vad de faktiskt sjunger kan du ju kolla in det här... ^^



kyrkbesök

Vi åkte till en kyrka och tittade/lyssnade/var med i mässan. Det är inget jag brukar göra, men det händer någon gång ibland. 
Min gammelmorfar var präst, därför finns det de i familjen som kanske vill till kyrkan någon gång då och då.... dock brukar jag inte se mig som en "troende". Även om jag är döpt och konfirmerad..... jag vet inte vad jag ser mig som, men något tror väl alla på?

Här är kyrkan.



Här är en liten men lång och brant trappa nära kyrkan! ^^



Jag kände för att tända ett ljus...



Här sitter jag efter mässan med kaffet som man brukar få efteråt...







Det var lite krångel på blogg.se för en stund sedan märkte jag! Det kanske fortfarande är det? Men nu kan åtminstone jag skriva ett inlägg! :)


söndag

Godmorgon och trevlig söndag!

Jag sov lite längre idag och sen tog jag det lite lugnt..... haha jag tar det alltid lugnt :P

Men snart ska jag och resten av familjen åka iväg på en grej... och jag ska köra bilen! :D Det ska bli kul!
Nu har jag inte så mycket mer att säga. Jag återkommer ikväll :)


nattblogg

tja tja

nu är det sent! jag sitter uppe och lyssnar på musik och snackar med en kompis i marocko ^^ 

ska snart gå och lägga mig!





Uppdatering: Förresten!! Den som kollar in här i Internet Explorer eller FireFox eller något annat som inte är Google Chrome ser min blogg helt annorlunda. Dessutom är Google Chrome bäst ^^



tja!

design

Nu har jag hållit på med designen ett tag. Kanske syns? ^^ Bakgrunden syns ju mest... men jag har ändrat på lite småsaker här och där på sistone :)

Jag tycker iallafall att det ser fräschare ut :) Men det är fortfarande lite småsaker jag kommer ändra på, men jag orkar inte göra allt på samma gång för jag brukar bli lite frustrerad ibland när det inte blir som jag tänkt mig! :P
Allting är uppbyggt från det ursprungliga rosa temat som blogg.se har. Allt annat har jag gjort själv! 

Nu är jag på lite gladare på humör. Vi har käkat tacos här hemma och nu blir det det vanliga lördagsmyset. 




något negativt och något positivt

Nä vad trött jag är.

Jag åkte hemifrån tidigare idag i hopp om att hitta lite grejer som jag behöver. Men jag kom hem tomhänt. Och nu är jag bara trött och seg och orkar inte plugga.


Var tog all glädjen från bion igår vägen?

Men en glad grej kan jag berätta om. Jag gick förbi en liten butik. Och den sa VÄLKOMMEN in, så fort man tittade åt det hållet! Ögat drogs dit för den var proppfull med små söta saker överallt. Häftiga väskor, söta mössor, unika halsband, coola diadem, gulliga gubbar. ALLT. Jag måste gå dit igen! :D



awesome

Nu är jag hemma!

Såååå awesome :D

Harry Potter är något extra. Filmerna har blivit så stora, och jag förstår ju varför. Därför måste filmerna ha lite av allt i sig, vilket de har lyckats med! Lite action, thriller, drama, komedi... lite allting. Det roliga har de ju verkligen lyckats med ^^ 

Jag, syrran och lillebror satt längst upp bredvid en pelare.... så vi satt lite åt sidan, på varsin stol.... och eftersom vi satt så bra kände vi att vi var VIP hehe ^^ 
Vi verkligen njöt av filmen! Vad roligt att jag kunde bjuda mina syskon då 


Nu ska jag ta det lite lugnt.... lyssna på musik och läsa bloggar och käka frukt. 


bio!

Tjena tjena.
Nu ska jag strax sticka till bion inne i stan och se Harry Potter med mina syskon! :D



Mina syskon <3



och jag :P



Ha en underbar fredagskväll! Jag kommer hem vid nio eller tio ikväll!



bilder

Alla mina bilder ligger så himla osorterat. Huller om buller.

Det mesta ligger i mappar, men alla nya bilder brukar jag inte orka lägga någon annanstans än på skrivbordet eller bara i stora bild-mappen. 

Jag måste ta itu med det där en dag då jag har mycket tid :P

Här är några bilder jag hittade bland all röra.

käkar lunch på Kålmården för två år sedan



efter gröna lund med solbränna för ett år sedan



fortsatt firande för mösspåtagningen, för mer än ett år sedan (jag ser dock lite borta ut)



jag och lillebror på scoutläger för mer än tre år sedan



Kul att kolla tillbaka på bilder ibland... ^^

Nu ska jag fixa med min middag. Just nu är jag ensam hemma!


torsdag

Hejsan!

Jag kom hem från förskolan för en stund sedan. Det känns som om jag inte riktigt har tid till att blogga under vardagarna längre :/ Men eftersom jag bara bloggar när jag vill.... och vill ju blogga, så får jag försöka klämma ihop allt lite mer ^^

Just nu sitter jag och slöar lite framför tvn. Lite senare tänkte jag försöka plugga lite. 





dagens ögonblick

Det bästa med att vara förskollärare måste ändå vara när man kommer genom grinden på morgonen.... eller jag hinner inte ens öppna grinden förrän alla barnen kommer rusande mot mig och skriiiker
LOOVIIIISSSAAAA!! HEEEEEEJ LOOOOVISSSAAAA!!! över heeela gården, också blir jag nästan omkullvält och får en stooor välkomstkram av barnen.

Det måste vara dagens bästa ögonblick, när man får ett sådant varmt välkomnande :D


det blev sol!

Godkväll!

Dagarna går bara fortare och fortare på förskolan trycker jag!
Det blev sol idag! :D Fast bara en liten stund på eftermiddagen. Tyvärr gjorde jag mitt projekt med barnen på förmiddagen så jag fick ingen sol ändå haha :P men det gick nog rätt ok ändå utan solen. Barnen är tillräckligt smarta så de kan föreställa sig hur en skugga ser ut ^^
Dock gick det inte som jag hade tänkt mig, men jag ska fortsätta på en annan bana nästa gång:)


Nu ska jag strax käka middag och sen sticka till körskoleteorin! Den slutar klockan åtta och jag brukar gå och lägga mig vid nio, så det blir inte mycket tid över till annat idag...

Vad härligt det var att lyssna på musik nu förresten! Jag satte på musiken nyss och jag kände hur jag hade längtat efter den ^^
just nu är det Skillet som går i lurarna ^^


mitt projekt

Om det är sol imorgon så ska jag påbörja mitt projekt med barnen. Så alla får hålla tummarna nu för att det ska bli sol! :D Annars blir det tråkigt, det är tråkigt annars också utan sol, men jag behöver sol för annars blir det inga skuggor! Det är nämligen det jag tänkte arbete med! Skuggor. Det ska bli så spännande att se vad barnen tycker om det. Men om det skiter sig så är det bara för mig att ta nästa idé som projekt... för jag har massor med idéer :)

Idag var det en massa regn! Jag stod ute med några barn i regent på förmiddagen, men senare var vi inne inne! :)


Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Fast jag har ju en del skoljobba att göra ändå.. får se om jag orkar ta tag i det nu :/ 




söndagskväll

God kväll.

Idag är det ju Fars dag! :) Vi har grattat pappa lite idag. Han har fått tårta och några presenter. Ryggmassage också hehe ^^

Nu på eftermiddagen tyckte vi att vi skulle ha lite familjetid. Efter tårtan så satt vi kvar vid matbordet och spelade ett spel!
Rita och Gissa hette det. Vi satt i nästan två timmar! :D Det var riktigt roligt. Det är inte ofta vi gör något sånt. Hur ofta håller någon familj på med något sånt så länge?

Nu är det middagsdags och vi fixar i ordning hemmagjorda pizzor gjorda på tortillabröd ;D

Sen ska jag titta på ett till avsnitt av Merlin, säsong tre av den brittiska versionen som gick på svt förut... det är så spännande! :) Jag kollar på den här sidan!





och en bild på mig. dålig kameraman - mamma. och jag med en gammal kofta och inget fräscht ansikte, sliten :P 



Ha en trevlig kväll :)


dregel

aaahhw jag vet inte hur många gånger jag har dreglat över den här bilden på den här killen! Så sjukt snygg och het och cool stil! Perfection.




..hittade honom i ett blogginlägg hos StockholmStreetStyle.


Godmorgon förresten!


maru

Hihi jag älskar den här katten 

Maru är så ullig och gullig också älskar Maru lådor och hål haha :D








bilder från kalaset

Min kamera suger. Den har varit jättebra och den är snygg, men nu är den bara seg och ger mig inte de bilder jag vill ha! 
Bara en liten ursäkt till varför bilderna inte är i så hög kvalitet... ibland öppnas inte linsluckan heller... >_>


Det som hände under kvällen var att jag jag, syrran och födelsedagsbarnet förberedde i lokalen med mat och lite annat. Sen droppade de andra in, vi var sammanlagt åtta stycken :) Vi åt mat, drack gott, vattenpipa, tog en massa bilder, åt onyttigt och tårta och hade det trevligt :)


Här är den fina och praktiska lokalen vi var i hela kvällen igår.



Födelsedagsbarnets hund Kiera var med i början ^^ sötis!



Mig i mitten med lockarna!



Två härliga tjejer! ^^



MAAAAT!



Vi fick varma potatischips med fyllda paprikor, sallad, kyckling och sås. Och vi drack lite gott också.

Hur förvånad ser inte jag ut?







En härlig kompis ^^ som jag lärde känna i Marocko!





Gruppbild!

Vi hade verkligen riktigt roligt!




Jag sov ju över också, för det blev sent. Jag sov i en av sofforna, det var kallt och jag kunde inte sträcka ut benen helt :P men det är iallafall bättre än att sova i ett dike någonstans! ;P

Nu är det ju redan kväll igen! :P
Jag måste göra något åt den här lördagen ^^



coffee is needed!

Hejsan!

Nu är jag precis hemkommen från fest och övernattning hos en kompis :)
Direkt när jag kom hem från praktiken igår så började jag göra mig färdig och åkte till kompisen. Jag berättade ju att jag var bjuden till en födelsedagsfest :) Så jag har inte suttit vid datorn sen i torsdags :P
Vi hade det jättekul! En lång kväll.... som kändes för kort ;P

Tänkte visa lite bilder... för vi tog massor med bilder! ^^ Men först måste jag få en kopp KAFFE!!!! :D



när man inte är vid datorn på ett tag och är som jag och läser en massa bloggar, så hittar man 76 nya blogginlägg på bloglovin... *suck* ;P


den sitter kvar en stund till!

Det har varit en bra dag idag. Jag har fått ut mycket av handledningssamtalet idag med min lärare, handledare och klasskompisar. Nu vet jag vad jag ska göra med barnen nästa gång! ^^

Det blev så tight med tid idag så jag hann inte äta lunch och sen var jag tvungen att springa till tandläkaren... så jag fick äta min lunch i stil av en macka runt tre....
Och gissa vad som hände hos tandläkaren!? Han sa något i stil med, jaha nämen du har ju tandställning!... som om han inte hade tänkt på att den inte var ute än! Den ska ju komma ut vid jul har vi sagt nu ju. Men den glada nyheten nu är att jag slipper de jobbiga gummisnoddarna! Så det är verkligen inte långt kvar nu! :D



godmorgon


Det kanske inte är någon sol idag... men jag känner mig som om det är soligt idag ^^

Såhär ser jag ut idag med en kopp gott kaffe i handen!

Snart ska jag sticka till skolan!




sonic syndicate

Ibland glömmer jag bort att viss musik finns... vissa band.... då är det tur att det finns någon som påminner en nån gång ibland :D

Den här låten tycker jag om!! ^^





en rolig grej

En sak som är rolig ibland på föreläsningar är när plötsligt tekniken slutar fungera, ...när datorn plötsligt säger att den startar om inom tio minuter eller något annat problem (på föreläsningar har ofta föreläsaren en stor skärm bakom sig med en PowerPoint eller något).
Och det lustiga är att nästan ingen föreläsare kan något om datorer haha xD Så när föreläsaren står där förvirrad och vet ingenting brukar vi i publiken börja säga hur de ska göra... tryck där och gå dit osv.... för vi i publiken som kan datorer blir ju frustrerade när vi vet exakt hur man gör ....medan förläsaren bara står där med handen på musen och kan och gör ingenting.... 

Plötsligt är föreläsningen avbruten och ALLA fokuserar vad som händer med datorn! och ibland fortsätter föreläsaren att prata så får vaktmästaren komma och fixa medan... men det går ju inte! Eftersom hela publiken är vänd mot den stora skärmen så kan vi ju inte fokusera på annat än vad som händer där :P

Haha vilka i-landsproblem.... men det här är egentligen bara kul.... speciellt om föreläsningen är tråkig!



tog på mig en tjock stickad tröja när jag kom hem.... it's freeeezing!!!




onsdag



Nu har jag suttit och förberett mig lite för imorgon i skolan. Jag ska sitta på ett slags möte med min lärare, min handledare och mitt studentarbetslag och diskutera lite allt möjligt. Det ska bli intressant! :)

Men nu tänkte jag ta en paus och titta på senaste Gossip Girl-avsnittet! :D Det var ett så oförväntat avslut förra gången så det här ska bli riktigt spännande!



En vän till mig och min syrrans bästis fyller år idag! Stort grattis till henne! På fredag är jag bjuden till ett litet kalas hos henne :) Det ska bli trevligt!




tisdag

Godkväll!

Nu är det snart läggdags för mig, men jag satte ändå på kaffet nu hihi... jag var så sugen ^^

Jag kom precis hem från teorikursen. Idag snackade vi lite om människan och om stadstrafik. Det är alltid lika intressant, men det kan nog inte bli det utan körskolläraren. Han är som en ståuppkomiker, alltid lika rolig och vänlig så... man känner inte som att det är ett test man sitter med. Ett bra sätt att lära sig tycker jag :)

Imorgon ska jag inte till förskolan. Synd! För barnen skulle ha någon slags maskerad... och jag missar det :( I stället ska jag på någon slags föreläsning i kulturhuset här i väsby. Bara på förmiddagen. 

Men nu ska jag ta det lite lugnt med mitt kaffe innan jag tar min dusch och lägger mig.

Godnatt och hej då 


...och förresten! Vilken snöstorm det har varit idag! Hujedamig! ;P


drömmar



Imorgon väntar ännu en spännande dag på förskolan! Men nu ska jag hoppa i säng och få en massa sömn och drömmar gjorda! Det behöver jag!
Drömma är förresten faktiskt något jag göra ofta och mycket. Jag brukar komma ihåg drömmen/arna en stund, men längre in på dagen försvinner minnet av drömmarna. Ibland kan jag t o m komma ihåg att jag drömt en viss dröm flera gånger, det är nåt jag känner av på något sätt.
Någon som känner igen sig? :)




mina kära barn

Hej gott folk.
Jag gjorde precis middag till mig själv. Jag var sugen på tacos så gjorde en taco till mig :) Annars kom jag hem för en stund sen. Eftersom jag bokade biobiljetter igår till Harry Potter-filmen och jag var tvungen att hämta biljetterna senast idag! så var jag ju tvungen att åka hela vägen in till stan bara för det nu.... jobbigt!

Idag har varit en lugn dag. Lek ute på gården. Jag och en flicka lekte att vi målade vårat hus :) Sen på eftermiddagen satt jag och ritade och gjorde loppor åt barnen ^^ alla ville ha en så fort se såg den första :P



Nu ska ja fortsätta dricka mitt kaffe som jag har längtat efter!! :D 



bilkörning, söndagsångest och harry

Jag var ute och körde bil nyss!



Det är roligt att köra och pappa är en duktig och tålmodig lärare. Även om jag fick motorstopp mer än en gång vid fler än ett ställe idag...
Jag var lite ringrostig idag, det var ett tag sen jag körde. Men jag borde köra mer! Eftersom jag går teorikursen nu så kan jag lika gärna passa på att köra!

Pappa och jag var ute i ungefär en timme. Jag körde runt lite överallt och sen körde jag till syrran och plockade upp henne från jobbet, då körde hon hem oss. Syrran har tagit några körlektioner på körskolan så hon är snäppet före mig.


Nu är den här veckan slut. Det är söndagskväll vilket betyder stress för mig. Jag är alltid stressad och har ångest på söndagskvällar. Jag skjuter nämligen alltid upp saker till söndagskvällen som jag måste göra på helgen. Typiskt. Kvällen innan en ny vecka vill man ju ta det lugnt och sova...

Men nyss gjorde jag en rolig grej att se fram emot. Jag bokade biobiljetter till mig och mina syskon! Vi ska gå och se på Harry Potter-filmen!! :D
Jag fick tre biobiljetter för ett tag sedan och jag bestämde att jag skulle vänta till filmen kom ut och då skulle jag bjuda mina syskon ^^ 
Jag är så taggad :D




en låt

Den här låten tycker jag om :)


Den är öppningsmusiken till serien Boys Be som jag har börjat titta på lite.




lördagstripp

Idag har jag varit borta nästan hela dagen. 
Jag, lillebror och mammapappa åkte till Uppsala. Vi strosade runt på Ikea och senare åkte vi omkring i Uppsala stad och tittade på slottet och lite annat. När solen började försvinna åkte vi till kyrkogården. Där satte vi ljus och en prydnadsgrej, en sådär gjord av grangrenar och kottar i mitten.  
Jag tycker iallafall att det var en trevlig dag :)

Här är en bild på mig från Uppsala slott.



Fin utsikt va? Det är jättefint där uppe!



och här är en bild på mig och lillebror vid gravstenen. Det är min morfars föräldrar som ligger där.



Det var så mycket folk på kyrkogården! Och en massa ljus över allt! Så fint!



Men nu är jag hemma och ska ta en lugn lördagskväll. 



Tips!

Olan Rogers är en av mina favoriter! 

Han får mig alltid att skratta! Speciellt de här vloggarna som han nyligen har lagt ut på sin kanal

Kolla in!
Inte för min skull utan för DIN skull, du gör dig själv en tjänst för att det är så himla roligt! :D










Godkväll

Hej!

Jag har inte så mycket att säga, jag tänkte bara berätta att jag är väldigt glad åt att det är fredag nu och att jag får sova imorgon!!!

Sova behöver jag verkligen nu, känner jag!

Imorgon ska jag sticka till Uppsala och "fira" Alla helgons dag bland annat genom att besöka kyrkogården och en viss sten. Sen ska vi hitta på lite annat också.





torsdag


Vilken dag! Kan jag inte direkt säga.... 
Dagen blev liksom inte som jag hade tänkt mig. Jag ska bland mina uppgifter spela in samtal mellan barnen och mig... men det går inte bra :/ jag vet inte vad jag gör fel eller vad jag inte tänker på... :/
Annars är det bra med mig! 
Jag är sötsugen så jag tjoflade ihop en kaka och stoppade in den i ugnen, den är färdig nu men jag ska äta middag först.

Det är inte ofta familjen är samlad till middagen även om det inte verkar så svårt att få till. Men det är alltid någon borta. Fast ikväll är tydligen alla hemma och alla ska äta middag! Så det ska blir trevligt tycker jag! Dessutom bjuder jag på efterätt senare :D



så bra :)

Jag tittar på Gossip Girl. Sam sagt så trodde jag att jag aldrig skulle titta på den serien... förrän syrran började snacka om det och jag blev nyfiken och tittade på ETT avsnitt... vilket slutade med att jag tittade på alla säsonger i ett svep haha :D 

Jag tittade nyss på det senaste avsnittet och jag blir lika förvånad varje gång hur de lyckas gör allt så spännande och bra! Och kolla sista scenen! Jag satt som på nålar!! :D




orka?

En grej jag har tänkt på är att nu när jag är ute på praktik så är ju jag trött när jag kommer hem, nästan helt slut och får huvudvärk osv..... men när jag är i skolan och pluggar så orkar jag längre.
Det har hänt att jag har suttit till klockan fem och till och med till klockan åtta/nio med ett arbete i skolan... ändå har jag orkat. Men på praktiken orkar jag bara ca sex timmar.
Varför är det så? Är det inte lika jobbigt att sitta och läsa eller skriva något i skolan som att sitta och leka med barn? Är inte det lika "jobbigt"?



huvudvärk

Nu är jag hemma! och jag kan få pusta ut några timmar innan jag måste lägga mig! Dock har jag sån huvudvärk :S

Jag har haft roligt med barnen idag också.... men jag har känt mig så trött hela tiden.... jag vet inte vad det beror på.... jag har ätit ordentligt och jag är utomhus... men ändå blir jag trött och har huvudvärk nu.... :/



Men jag känner att jag behöver få bort huvudvärken innan jag skriver något mer här :P Så tråkigt att lyssna på någon som klagar ^^



Hej!

Vilken fartfylld dag jag har haft idag!

Hela förmiddagen höll jag mig sysselsatt med barnen ute på gården, leken tog aldrig slut! Så kul var det! Åh vad skönt, vilken lättnad känner jag. Jag hoppas det kommer kunna vara såhär varje dag. Det var så himla kul att springa omkring med barnen.

Men gissa hur trött jag är nu?? Jag var ganska hungrig när jag kom hem och just nu känner jag att jag skulle vilja gå och lägga mig. Men jag måste gå på teorikurs nu, snart. Först middag. GOD middag förresten! En lasagne som mamma har gjort :)


Jag trodde inte att jag skulle hinna blogga idag. Så fort jag kom hem från praktiken var ju jag tvungen att läsa lite läxa och sen måste jag käka middag och sticka iväg till kursen! Men nu blev det inte så stressigt.... så jag fick sitta här och babbla på en stund ändå! ^^ Ikväll när jag kommer hem igen kommer jag nog däcka direkt ner i sängen.... hehe så det blir inget mer bloggande idag, men jag har ändå fått skriva av mig lite nu, så det var ju roligt!

Hejdå! 


en tanke

Jag ska upp imorgon och påbörja min praktik på fem veckor.... 

...även om jag tycker mycket om det jag gör just nu och är väldigt intresserad av det....... så har jag ändå gått runt och tänkt på annat de senaste dagarna....

...det enda jag har tänkt på är att jag faktiskt är trött på allt. Jag är ju förfan en andraårsstudent på universitetet.... och vad ger det mig? vad hjälper det mig? varför håller jag på med det här? jag kommer inte vidare, jag har fastnat. Så har jag tänkt. Och jag vill bort. Jag som har bott i samma trånga rum i mer än tjugo år nu.... jag vill komma härifrån. När ska jag få komma bort och få vara för mig själv? När?

En massa saker snurrar i mitt huvud... men jag har ändå fötterna på jorden.... jag är inte en sån person som bara gör saker.... jag måste tänka på det, tänka realistiskt.... går det att genomföra? kan jag? får jag? hur ska jag?.....

Den här tanken jag har... jag vill den mycket... varför skulle jag inte få? varför skulle det inte gå? varför kan inte jag göra det här för mig själv? Jag vill. Jag vill

Mer av det här kommer någon dag.... men först.... ska jag ut på praktik.


en gammal låt...

Är det någon som kommer ihåg den här låten? Det var hur länge som helst sen jag hörde den sist. Hade helt glömt bort det....

Men jag läste någonstans att gruppen, Garbage, är förenade igen och ska släppa ett nytt album. Så då slog det mig att jag brukade ju lyssna jättemycket på den här låten! Jag var ju tvungen att leta upp och lyssna på den nu igen ju ^^

Jag vet inte när den här blev känd, men det är ju ett 90-talsband så..... dock började jag inte lyssna på sån här musik förrän jag var 13, vilket var på tvåtusentalet då....




Den sätter sig i huvudet! :)

Fast det kanske inte är så bra.... refrängen går ju bara om och om igen så det kanske bara blir tjatigt hehe....




bio!

Jag trodde inte att 3an skulle vara såhär bra!

Vi var och såg den nyss, lillebror, mamma och jag. Den var ju bara superbra! Och den disneynörd som jag är har väl inte fel? ;D

Väldigt gripande och rolig! och bra story! Rekommenderas starkt!!