Min kaka

Såhär fin blev min kaka!

Image and video hosting by TinyPic

Supergod var den också. Jag tog två bitar.... jag var redan mätt efter middagen men jag kunde inte motstå kakan, den var väldigt uppskattad i familjen ^^

Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Så nu ska jag vara generös och ge pappa en namnsdagsmassage ;) Snart kommer syrran hem från sin kille som bor på västkusten. Hon brukar åka till Oslo och ta flyget där ifrån (har jag rätt?) när hon åker hem.

Imorgon ska mamma hjälpa mig att plugga. Ledig från skolan, jag behöver alltså inte vara i skolan imorgon, men jag ska fortfarande plugga. Men på tisdag ska jag dit.

Ha en bra kväll :)

Baka kaka

Hello!
Idag har jag bakat! Jag satt här och gjorde inget speciellt och tänkte att jag borde göra något. Pappa har namnsdag idag (+ lillebror som heter samma sak i mellannamn) så jag tänkte att jag skulle kunna baka något. Det är ju alltid uppskattat.
Det blev en klassisk kladdkaka. Den ska svalna nu och sen ikväll smälter jag lite choklad och ringlar över... det blir en god efterrätt ^^

Image and video hosting by TinyPic

Nyss la jag in vovven i tumlaren... stackaren. Han var tvungen att tvättas så idag la mamma in honom i tvättmaskinen (han hade ramlat på golvet och blivit dammig, inte kan jag ha honom i sängen då...) och så kom han ut alldeles blöt. För att förhindra mögel så tumlas han nu. Usch vad obehagligt att stoppa in sin lilla vovve i den där maskinen. Han kanske är jätterädd!
Men nu blir han iallafall ren och fin igen.

Jag kan visa senare ikväll hur min fina kaka blev... den smakar säkert jättegott! ^^

morrn morrn

Godmorgon.

Idag vaknade jag med ett tungt huvud. Men jag startade ändå dagen med gröt och sen plugg-grejs. Det verkar som jag är själv hemma idag. Eller iallafall en stund förhoppningsvis. Det är skönt att få vara själv ibland... då brukar min kreativa sida komma fram.

Så jag tänkte komma en bit på mitt skolarbete idag, för annars kommer jag ingenvart om jag inte börjar nu. När jag känner att jag har gjort tillräckligt tänker jag fortsätta kolla på en serie... heter Full Metal Panic! och är ganska bra... men det sparar jag tills jag har kommit nånvart på skolarbetet som sagt.

hoppas på en bra lördag

Godkväll

Nu är klockan 19:58 i skrivandets stund. Jag har precis satt mig vid datorn efter en härlig middag som mamma gjorde färdig till mig när jag kom hem. Jag kom alltså hem för inte så länge sen, jag har nämligen varit på stan och fyndat på rea nästan hela eftermiddagen. Fast jag hade förstås lite skola först, en föreläsning som var väldigt bra och som kommer hjälpa mig när jag skriver min examination på den här kursens första del. :)

Det är skönt att få komma hem och sätta på sig myskläderna och mysa ner i soffan eller sängen efter en dag på stan. Dessutom är det fredgskväll och det betyder också att det kan lura några smågodisar i skafferiet ;)

Här är några bilder på några av mina fynd idag ^^

Image and video hosting by TinyPic

En supersöt ring som jag har längtat efter. Jag tycker om ringar.

Image and video hosting by TinyPic

Tre fina armband som jag kommer använda flitigt har jag på känn... ;)


Image and video hosting by TinyPic

Ett par skor. Lika bra att köpa nu när det finns. Skorna är superhäftiga!! De ska jag spara tills våren kommer.

Image and video hosting by TinyPic

...och ett par örhängen. Nycklar. De var lite häftiga tycker jag, de får bli mina vardagsörhängen. (Jag använder inte mycket smycken egentligen annars, bara mina två vanliga ringar och några örhängen)

Nu är klockan 20:15 (se hur lång tid det tar för mig att skriva ett inlägg med bilder ;) ) och jag ska ta och titta i skafferiet efter godsaker och sen invänta en film som börjar på 3an kl 22 - Hannibal. Det ska bli intressant. Det blir alltså hemma/myskväll för mig.
Ha en underbar fredagskväll :)

Mina hjältar

Jag hade tänkt göra ett Porslinsdockor-inlägg... så jag funderade först lite på det... jag har redan pratat och visat upp mina dockor (dock har jag inte detaljerat pratat om dem men ändå..) så jag tänkte hitta porslinsdockor på nätet, sådana som säljs eller bara bilder på samlingar. MEN! Jag hittade ingenting! Det är superdåligt.
Visst finns det många dockor därute, på blocket och tradera och massa bilder på google och sånt, men INGEN var en sån docka som jag har eller en sån som jag skulle vilja ha. Eller jo... det var EN som jag ville ha men det var en såld docka.
Typiskt vah... det enda jag kan göra är att gå på loppisar. Men det får bli till sommaren. Då brukar jag och mamma gå på många loppisar. De flesta av mina dockor är köpta på loppisar. Det är bra, då hittar man de finaste och dessutom kan man få de billigt för en hundring ungefär.

Så... det får bli ett annat inlägg istället. Nåt annat jag tycker om. Jag tänkte lägga upp nästa disneyprinsessa men jag tror att jag skjuter på det... så får du och jag nåt att se fram emot.. :)
Nå vad sägs om mina hjältar från alla serier och filmer jag har sett? eller åtminstone från ett urval av dem...
Här är bilder på några av mina favoriter :) (serien eller filmens titel står under bilden)

Image and video hosting by TinyPic

K-ON (serie)

Image and video hosting by TinyPic

LoveCom (serie) Det är favoriten av favoriterna, den kan jag inte slutat titta på :)

Image and video hosting by TinyPic

Kicki's Delivery Service (film)

Image and video hosting by TinyPic

Itazura na Kiss (serie)

Image and video hosting by TinyPic

Clannad och Clannad After Story (serie) Den är lång och man har bara lust att se den en gång, men helt klart ett måste även om man vill glömma en del saker och den är lite sorglig.

Image and video hosting by TinyPic

Michiko to Hatchin (serie) En annorlunda serie.

Image and video hosting by TinyPic

Det levande slottet (film) Måste ses!

Image and video hosting by TinyPic

My Neighbor Totoro (film) söt, rolig och spännande, måste också ses

Image and video hosting by TinyPic

Tokyo Godfathers (film)


Nu är det slut på rundturen bland mina hjältar. Men det finns mer kan jag helt säkert säga.

Om du är sugen att se på nåt av detta så kanske jag kan hjälpa dig. Filmerna har jag laddat ner... så det får du klara dig själv. Men serierna kan du hitta här eller här eller här eller på youtube. :)

Det här är en del av mitt liv ;P och jag delar gärna med mig av det haha ^^

Godkväll :)

Godmorgon

Det jag har hunnit göra idag är att sova till nio och titta på muminserier hela förmiddagen. Nyss satte jag en pizza i ugnen och åt upp den. Inte allt för gott men det stillade hungern iallafall.

Visste du att mumin fyller 65 år i år!?? Han har blivit gammal pensionär. Men fortfarande lika rolig och söt att titta på. Jag hittade en massa roliga serier på youtube som jag inte har sett förut.... det är förstås samma gamla härliga karaktärer men det finns ändå så många avsnitt som jag inte har sett. Jag tittade på mumin hur mycket som helst när jag var liten och det var min favorit. Fortfarande min favorit :) Det var ett helt reportage i DN för någon dag sen om Tove Jansson och mumin där det berättades om allt :)

En annan sak jag har gjort idag är att kolla ut genom fönstren... Pappa ropade på mig och sa att jag skulle titta ut och där såg vi en massa små fåglar som flög omkring och satt i ett träd med en massa röda bär. De måste precis ha upptäckt dem ^^ Det var lite roligt att titta på men tyvärr var det svårt att få bild på det.... fåglarna har nästan samma färg på sig som själva trädet.... men man kan urskilja dem lite ändå.

Image and video hosting by TinyPic

som små mörka prickar... aja.. de var iallafall väldigt livliga av sig och man kunde sitta och titta på dem hur länge som helst. Nu verkar det dock som om de har ätit upp alla bären och försvunnit till ett träd nån annanstans :P

Image and video hosting by TinyPic

min bakgård från balkongen...

Vi hörs senare!

onsdag kväll

Hej snöstormiga sverige.... du är inte så rolig när man inte har satt på sig mössan eller den varma jackan eller en fungerande halsduk....

....därför var det skönt att ställa sig i en varm dusch när man kom hem :)

Idag var det ett givande seminarium... för en gångs skull, så vi fick saker gjorda och jag har nu igen lite saker att göra. En miniläxa plus en del att läsa och lite mer att skriva. Som tur är så kan jag använda allt jag skriver nu till examinationen lite längre fram. Den ska vara på ca 3000 ord! Det är jag lite osäker på hur det kommer gå.

Jag tänkte egentligen skriva om nåt roligare idag.. lägga upp bilder eller nåt roligt. Men idag har jag inte varit så glad så näe... Imorgon är jag ledig så jag får sovmorgon och blir nog lite gladare då. Vi får se vad som händer då.

Ikväll ska jag titta på Andra Avenyn, det var jättespännt i slutet av förra avsnittet så jag är ivrig att se nästa. Efter det funderar jag på att kanske ta denna kväll ledigt från allt pluggande och se på film.... eller så kanske jag får skuldkänslor och börjar läsa i mina böcker. Jag får se vad det blir :P

Jag började frysa så mycket så jag har på mig dubbelt av allt just nu; byxor, tröjor och strumpor ;) det är väldigt skönt + så har jag inlindat mig i en varm filt.... nu mår jag gott i värmen från tidigare i snöstormen. (Visst det är fint med snö men jag trodde det skulle bli vår nu så jag ville egentligen inte ha mer snö....)

ha en bra kväll :)

Lördagen i bilder

Jag kan inte garantera att bilderna berättar vad som hände under kvällen, men det är iallafall bilder tagna från en väldigt rolig kväll :) (eventuell text/förklaring för bilden står över bilden)


Under ja må han leva.... födelsedagsbarnet Johnny sitter där i mitten
Image and video hosting by TinyPic

mitt emot mig satt syrran plus två roliga killar; Simon och Jens (när man anlände till festlokalen fick man en rolig namnskylt med rött band)
Image and video hosting by TinyPic

alla blev bjudna på tacobuffé och efter det kaffe och tårta :)
Image and video hosting by TinyPic

syrran och vår gemensamma kompis Saana
Image and video hosting by TinyPic

och här sitter jag
Image and video hosting by TinyPic

födelsedagsbarnet ^^
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

här kommer en rolig mössa fram :P först att prova är Fredde
Image and video hosting by TinyPic

sen får Simon den på sig ^^
Image and video hosting by TinyPic

två jättesöta och roliga tjejer som jag tyvärr bara träffar när Johhny har fest :P
Image and video hosting by TinyPic

Johnny och hans roliga kusin
Image and video hosting by TinyPic

fredde och robin... riktigt trevliga och roliga (är sysslingar också om jag inte har fel(?) )
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


.....och nu är det slut. Det finns förstås fler bilder men de här är de jag bjuder på ;) Det var en otroligt rolig fest och jag tackar och bugar snälla Johnny som bjöd mig på den :) det här vill jag göra igen :)


Hejsan

Nu är jag hemma, sitter i sängen efter att ha ätit en liten pizza som jag köpte på extrapris på coop tidigare idag ;) I morse träffade jag mitt lilla arbetslag och vi satte oss på ett fik i centrum och diskuterade våra arbeten i ca två timmar. Men nu är jag som sagt hemma.
Tänkte ta ledigt resten av dagen... titta på film och sånt. Såg att Kulla-Gulla skulle gå på svt nu snart.... jag vet att min gamla högstadiementor är flickan som spelar Kulla-Gulla så det kan bli intressant att se henne när hon var liten ^^

Jag hade ju tänkt lägga upp en massa bilder från festen i lördags. Det ska jag göra också. Men nu tog jag nyss fram kameran och la in alla 66 bilder på datorn.... jag tittade igenom dem och kunde inte bestämma vilka jag skulle lägga upp... och det var så många också, det tar faktiskt lång tid att lägga upp bilder :P Så just nu orkar jag verkligen inte fixa detta. Men ikväll kan jag nog ta och göra det. Nu vill jag ta det lugnt ^^
Vi hörs senare :)

Fundering på mina studier

Jag satt här och tänkte på mina studier. På att det är ganska länge man måste plugga... jag måste plugga 3,5 år för att bli färdig förskollärare. Men samtidigt är det inte så lång tid. Då tänker jag på alla kurser. Den här terminen har bara två kurser som är ca två månader långa. Det känns som om detta kommer gå fort. Sen tänker jag på alla andra slags kurser som jag kommer ha nästa år osv. Det kommer väl fler stora och viktiga kurser? Kommer alla de viktiga kurserna vara med? Det känns som om det ändå är så lite tid kvar för det på de här 3,5 åren.
Jag tänkte också på det här med högskola, att för mig var det nästan självklart, men många tycker inte det ändå (i Sverige). "Oj, att du orkar plugga ännu mer" kan jag få höra. Men då tänkte jag på Japan (som är ett kännt land för mig) där så många fler går på högskola än i sverige, det är ganska självklart för de flesta i japan. Dock är det här bara ur min syn och vad jag tror efter mina erfarenheter, men jag tror det är såhär. Det jag ville komma fram till var att jag är ganska nöjd med att jag pluggar på högskola just nu. ;P


Ny vecka

Ja nu är det måndag och start på en ny vecka. Det tänkte jag inte på imorse när jag vaknade. Mamma väckte mig.... hon drog upp persiennen och nöp och tryckte på mina tår... väldigt jobbigt sätt att vakna på, jag förstår inte heller varför hon väckte mig eftersom jag bara ska vara hemma idag.
Jag ska vara hemma idag och plugga. En liten grej på en A4 eller två ska jag skriva och imorgon ska jag träffa mitt lilla arbetslag och diskutera vad alla har skrivit.
När allt detta har hänt (förhoppningsvis händer det) så kan jag tänka mig att ta det lugnt på tisdag eftermiddag/kväll och lägga upp bilder från lördagens händelser. Jag frågade nämligen ett antal personer om jag hade deras tillåtelse att lägga upp bilderna på nätet så det kommer upp ett par fler bilder nu än vad jag brukar lägga upp.

Så... nu är det kaffe och ett tråkigt arbete att göra :P
Hade bra sålänge :)

Snövit

Fortsättningen på bilder av disneyprinsessorna :)
Den här gången är det snövit. Dock hittade jag inte fler favoriter än två, men du får gärna själv gå in och söka på snövit på deviantART :)

Image and video hosting by TinyPic av daekazu


Image and video hosting by TinyPic av Tieneke


Nästa disneyprinsessa har jag redan hittat för många bilder på ;) .......


Fest

Nu är jag fixad och klar att gå på födelsedgasfest! Det ska bli jättekul! den här festen är planerad sen länge och det är många som kommer har jag hört :) Jag ska möta upp syrran och en kompis och sen åker vi dit. Hoppas alla har en trevlig lördag, för det tänker jag ha! ^^ (någon bild kanske kommer upp imorgon)


Hejsan

Dagen blev inte som jag hade tänkt mig.... jag tappade en massa energi och gjorde inget som jag hade tänkt göra.
Inatt kunde jag inte sova heller. Jag drömde att jag hade fruktansvärt ont och allt var så obekvämt och obehagligt. När jag vaknade på riktigt runt sex på morgonen så kom jag på vad det var, hela min käke och mun gjorde ont... det var på grund av tandställningen. Usch vad jobbigt det var, jag kunde inte slappna av... det var inte så här hemskt förra gången.... men jag tog mig iallafall upp och tog en brustablett. Efter en halvtimme började den verka och jag kunde sova. Men jag har haft det lite ont över dagen idag också, jag har knappt kunnat äta något.... bara gröt och mackor, allt annat gör för ont att tugga.
Idag skulle jag plugga, men det gick inte så bra. Så jag har mest kollat på film och sen tittade jag slut på serien Skip Beat!
Nu är det mat här.... jag får äta en god paj :) efter det ska jag se på en teater på tvn :)
Ha en trevlig fredagskväll :)

Tandställning

Som många redan vet, så har jag tandställning. Fram till idag har jag bara haft räls på de övre tänderna. Idag var jag hos min tandreglerare och satte in resten av metallen. Här är en bild på hur det såg ut i morse och sen en bild på hur det ser ut nu.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

HEAVY METAL

Det är väldigt tätt där nere och ännu värre med metallen nu. Jag känner att det drar lite i tänderna och det "ilar" i tänderna på nåt sätt. Det går över imorgon förhoppningsvis.
Jag kommer ha tandställningen minst ett år till men man ser redan att nåt har hänt med tänderna. Lite spännande ändå :)

Idag ska jag på bio, Planet 51 ska jag se. Spännande ^^ Jag älskar tecknade filmer, speciellt disney och pixar... (om man inte räknar med anime).
Ha en bra dag :)


hello

Idag har jag riktiga skoluppgifter att göra. Fick träffa min nya kursgrupp och kursledare.... alla var trevliga och det här kommer nog gå bra. Jag har lite kurslitteratur att läsa nu och något att göra klart före måndag. Får kanske inte ta så mycket fritid nu då, annars har jag alltid tid till att titta på mina serier. Lite tråkigt :P

Jag måste säga att det var ganska skönt att ha skola på förmiddagen för då gav det mig "ledigt" på eftermiddagen. Annars brukar jag komma hem till middagen och då är dagen redan borta känns det som, nu får man mer tid, vilket är skönt. Dock fick jag lunch först klockan två :P lite frustrerande att stå och koka potatis när magen kurrar :P

Lite skoljobb har jag gjort nu men jag gör det mesta imorgon. Imorgon ska jag också till tandläkaren, på förmiddagen. Då sätter han in rälsen på tänderna där nere. Jag kommer ha lite ont efter det, det känns som om man har huvudvärk fast det sitter i käken istället. Jag kanske visar hur det ser ut i käften sen :P Förhoppningsvis kommer jag ha allt det här bara ett år.

Nu fortsätter jag med skoljobbet och snart är det middag och sen somnar jag ^^

Armband

Hej!
Jag har haft en ganska vanlig dag. Först vaknade jag av den allt för höga signalen från mobilalarmet klockan nio. Jag hoppar till varje gång men jag vill fortfarande somna om efter det :P Iallafall åt jag frukost plus tidig lunch och sen stack jag till skolan på den första föreläsningen för den här kursen. Den var helt ok men jag brydde mig inte om att anteckna eller fördjupa mig på något sätt. Sen stack in till stan och impulsköpte ett armband. Jag var inte direkt ute efter något speciellt, men jag hittade ett superfint armband på halva reapriset. Helt klart värt det :) Såhär ser det ut.

Image and video hosting by TinyPic

Jag föll för färgerna och för den roliga lilla skon, klänningen, nyckeln bl a ^^.......

När jag kom hem var det inte långt kvar till middag och nu när middagen är över så ska jag dricka kaffe och titta på en serie som jag började titta på igår :) den heter Skip Beat! och du kan hitta den här :)
Inga speciella planer för imorgon förutom skola på förmiddagen.
Trevlig kväll :)

Askungen

Jag har hittat ett par fina bilder/tolkningar av askungen. På deviantART. Jag tyckte att de var ganska fina och roliga :) titta bara :)

Image and video hosting by TinyPic av okool

Image and video hosting by TinyPic av yalex

Image and video hosting by TinyPic av jamie valentina

Image and video hosting by TinyPic av kathemo


Jättefina bilder, eller hur? Det är lite roligt att titta på sånt här tycker jag.... brukar gå in och kolla på deviantART lite då och då :)

Hejsan

hej..... jag känner mig inte så kreativ idag så jag ska bara berätta lite om vad jag har gjort idag. Jag sov fram till halv elva, vilket var ganska skönt... fast jag brukar tycka att det är skönt att vakna tidigt (om man vaknar pigg) för då får man saker gjorda. Men jag vaknade halv elva och satte mig vid datorn direkt, åt lite frukost och kollade runt om det fanns nån serie eller film jag kunde titta på. Till slut bestämde jag mig för att titta på en favorit i repris; Jane Eyre. Den är jättebra och jag grät såklart i slutet av filmen.
Sen gick jag ner för att plocka upp lite matvaror mamma varit ute och köpt, sen gick jag till containern och slängde massor med tidningar. Sen tog jag en dusch och sen serverade pappa chokladkaka med kaffe. Det var gott men han var snål med kakaon ;P Jag fick för mig att jag skulle sätta mig ner och måla/skissa på en sak jag började på för ett tag sen. Men som jag sagt så känner jag mig inte så kreativ idag, så jag satt med pennan i handen och kom ingenvart.... så jag plockade undan och satte mig vid datorn igen.
Ikväll har vi bestämt att vi ska göra tacos. Det brukar vara gott. Sen ska jag gå på bio.... jag ville se planet 51 men det blev sherlock holmes istället, det ska bli intressant att se vad den filmen bjuder på för den hade några intressanta skådespelare.
Hoppas imorgon blir en mer kreativ dag... imorgon är jag ledig men på tisdag börjar skolan igen. En ny kurs börjar då. Spännande :)

Mitt japanska namn

Såhär ser mitt japanska namn ut.



Men det vet jag förstås inte säkert.... jag kollade upp det här, du kan också kolla ditt namn här.

Det skulle inte vara helt fel att heta så tror jag, det är lite gulligt. Men fortfarande likt mitt riktiga namn.


Snöängel

Hejsan. Igårkväll var jag ute på promenad med föräldrarna. Det var kallt, men jag frös bara om näsan för jag hade klätt på mig ;) Vi såg inte en enda kotte ute, bara en dam med sina tre livliga hundar. De åt snö och den ena skällde på mammas stavar :P
Senare på kvällen tittade jag på Barnaskrik & Jäkelskap som jag hade spelat in tidigare, Dag-Otto är rolig som alltid ^^
Här är den första "snö-aktiviteten" jag gjort i år, jag la mig ner i snön och gjorde en snöängel ^^



...hade lite svårt att komma upp sen så pappa fick dra mig upp ;P

Idag har jag inte gjort mycket att nämna. Klockan är snart fyra... jag skulle vilja sätta mig och måla men jag har inte så mycket inspiration känns det som. Men ikväll blir det nog iallafall myskväll med en massa godis ^^
Hoppas alla har en trevlig lördag :)


Hej!

Jag tittade nyss på en film som heter Jakten på lycka (the pursuit of happiness) med Will Smith. Det är andra gången jag ser den och jag grät på slutet den här gången också, den är så fin och man blir så glad. Se den! :)

Annars har jag idag varit i stan och mött upp en tjej som ville köpa ett par av mina böcker och det gjorde hon också. Så nu är jag plus en slant och minus ett par onödiga böcker :)

Ikväll ska jag ut och promenera med mina föräldrar på föräldravandring. Det innebär att skolan (min lillebrors skola) har bett föräldrar gå ute på kvällarna omkring i området och se till att allt är bra. Jag har ändå inget annat för mig så jag ska ta på mig varma kläder och ge mig ut på promenad i kylan på fredagkväll ;)

Hoppas alla har en trevlig kväll :)

Image and video hosting by TinyPic

lyssnar på den här härliga snubben just nu :)

Strumpbyxor

Ojdå, jag hade visst inte skrivit det där inlägget jag sa att jag skulle skriva. Sen blev klockan bara över åtta på kvällen :P

Jag har hunnit skriva färdigt min examinationsuppgift samt lämnat in den vilket blev slutet på den kursen. Nu ser jag bara fram mot nästa kurs som är lite längre och förhoppningsvis mycket roligare.... jag tror att tiden flöt förbi för jag har slappnat av och inte kännt att jag har några plikter pågrund av detta. Dock har jag en minigrej att skriva på en A4 men den känns inte så viktig.

Tidigare idag gick jag på stan efter inlämningen på skolan, då hittade jag dessa roliga strumpbyxor. Jag tog dem direkt ^^ planerar att använda dem på en kommande fest ;)


Image and video hosting by TinyPic

Ikväll blir det väldigt lugnt, en film eller något annat trevligt.

Godnatt

Sitter med min sjätte kaffekopp (tror jag) för dagen.... medan alla har gått och lagt sig sitter jag fortfarande och dricker kaffe ;P Jag håller fortfarande på att plugga, jag har som sagt gjort det hela dagen. Jag gör framsteg men jag har en del kvar. Det ska vara klart imorgon. Men jag tror att jag avslutar för idag nu... för mina krafter och engagemang är lite slut nu. Jag har peppat upp mig för att jag har så lite tid på mig, men jag måste ju ändå få sova.
Det jag har lyssnat på idag när jag har pluggat är lite oväntat... har inte lyssnat på honom förut, jag fick bara lust att prova och det var riktigt trevligt, jag har lyssnat på Michael Bublé. Jag tror att det är hans lugna ton på rösten och hans småsvängiga låtar som gör att man fastnar. Jag jobbade på bra ändå ;)

Godnatt
Hörs imorgon när jag är färdig med arbetet!

Hej!

Jag sitter och pluggar, ska göra det hela dagen och kvällen. Men kolla här.... här är några bilder från tunnelbanestationen Thorildsplan, jag har inte direkt lagt märke till det förut (går där varje dag när jag ska till skolan) men häromdagen tittade jag ordentligt vad det var och tog kort. Rolig idé eller hur? ^^

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Nu måste jag tillbaka till skolarbetet!

Lite uppdatering

Jag berättade ju att jag och lillebror var på bio i söndags. Här är en bild innan vi åkte. Jag smaskade på en polkagris innan vi åkte, också tog jag med en att smaska på under bion ;) Jag fick det för att vi har slängt ut granen där dessa polkagrisar har hängt :P (de har plast omkring sig så de smakar inte gran ;))

Image and video hosting by TinyPic

I söndags slängde vi ut granen. Inte för att nån ville det egentligen för vi har nu påstått att det är så väldigt tomt där den stod... den barrade faktiskt inte så jättemycket jämfört med andra granar ändå.
Här tog jag en bild när pappa håller på att slänga ut den från balkongen.

Image and video hosting by TinyPic


Där ligger den snällt och väntar på att bli upplockad... (uppäten höll jag på att säga ;P ....har faktiskt inte kollat ut om den är borta än)

Image and video hosting by TinyPic

Det är så tomt och trist utan alla julsaker nu. Vi plockade ner alla tomtar och allt annat samtidigt som vi slängde ut granen... jag blir lite ledsen, men vi kan inte ha kvar det hur längesom helst ändå...

Image and video hosting by TinyPic


Igår pluggade jag hela dagen ju... började tidigt på eftermiddagen och slutade ca kl nio på kvällen... det är det längsta jag någonsin suttit kvar i skolan och arbetat. Jag kom hem lite efter elva tror jag och innan det hade jag suttit i kylan och väntat en halvtimme på mitt tåg. Hungrig var jag också, jag hade inte ätit sen lunch och det var inte så mycket. När jag kom hem hade snälla mamma ställt fram en tallrik med god mat som jag bara värmde på och sedan glufsade i mig :P
Det viktigaste var ändå att få ihop arbetet som redovisades idag. Det fick vi och vi redovisade det idag (jag och min grupp). Nu är det ur världen, tack så mycket! Men nu kommer något nytt. Examinationsuppgiften fick jag idag och den ska vara klar på torsdag - 48 timmar har jag på mig. Få se hur det går... men det verkar ganska intressant så det ska bli.... intressant. Jag sa direkt, när jag kom hem idag, till mamma att imorgon kliver jag inte utanför dörren, för jag måste plugga :P och dessutom vill jag inte heller gå ut... det är så mysigt att vara hemma i myskläder och passa sina egna tider :)

Nu säger jag godnatt så jag orkar plugga hela dagen imorgon.


Måndag

Godmorgon!
Idag ska jag plugga, med min lilla grupp på tre (inklusive mig) och vi ska skriva färdigt vårat grupparbete idag. Redovisningen för det arbetet är imorgon. Efter redovisningen imorgon kommer jag att få examinationsuppgiften som ska vara klar den här veckan. Det är mycket på en gång!
Annars är det inte mycket mer att säga... jag önskar att jag hade mer tid till att måla eller nånting....  om jag bara kan vakna lite tidigare på morgonen skulle jag ha tid med det men det är svårt att vakna tidigt nuförtiden :P jag vill bara ha tid till att slappna av, det är verkligne inte kul att stressa, det är det tråkigaste med skolan. När jag tänker på syrran så.... hon jobbar deltid bara... när hon inte jobbar har hon inget annat hon behöver tänka på.. inget arbete som måste vara klart eller några tider hon måste passa eller något hon måste köpa. Det avundas jag... men jag avundas inte att hon jobbar, jag vill ju ändå plugga och jag tycker ändå om det jag läser.... när det inte är stressigt :P

Hoppas på en bra och framgångsrik dag!


Godnatt

Det blev inte som jag trodde. Jag hann kolla lite på filmen men insåg snabbt att jag redan har sett den. Sen hade lillebror övertalat mig om att gå på bio med honom. Han bjöd mig, igen! Hur många gånger ska han bjuda mig egentligen, det är väl inte normalt att en fjortonåring ska ha nog med pengar att bjuda sin nittonåriga syster på bio så ofta? Jättesnällt iallafall. Vi såg Have you heard about the Morgans? med Sarah Jessica Parker och Hugh Grant, den var jättebra och jätterolig! Hugh Grant passar verkligen att vara den roliga typen, för när han ska spela den oskydige som ska komma med fåniga skämt så tror man verkligen på honom och det blir så fruktansvärt roligt ^^
Vi kom hem nyss. Snart kommer syrran hem också. Jag bestämde att jag inte skulle möta upp henne för det skulle bli jobbigt att sätta sig på tåget igen. Hon klarar sig ;)
Mamma satt och tittade på Damernas detektivbyrå när vi kom hem.... Jusste! sa jag och bestämde mig för att titta på det när det kommer upp på svtplay :) Så det ska jag göra snart.... efter det är det nog läggdags för jag ska upp tidigt imorgon, då börjar vardagen! SUCK!

Godnatt :)


Godmorgon och Godeftermiddag

Vaknade sent idag som jag har gjort nästan hela den senaste veckan. Lite plugg blev det nu för det ska vara klart på tisdag tror jag. Snart blir det film, sen finns det inget mer att göra. Jag la ut en annons på blocket.se igår och hoppas att någon nappar på mina böcker, helst vill jag att någon köper alla böcker på samma gång :) så blir jag av med de och slipper ha ett helt bibliotek med kurslitteratur :P
Något som jag skulle kunna göra senare är ju att måla klart den där grejjen jag nämde förut.... det skulle vara kul faktiskt. Men ikväll ska jag åka in till stan och möta syrran, hämta henne från bussen och åka hem med henne :) hon har ju varit hos sin kille och flyger hem idag. Jag har bäddat åt henne här hemma och allt ^^

Ha en fortsatt trevlig söndag, vila ut ordentligt, den riktiga vardagen har börjat, helt sjukt.


23:59

...är klockan. Idag lyssnade jag på en låt som jag har hört förut. Men den här gången suddades ett ord ut. Ordet "God" (engelska). Typiskt att de ska sudda ut det... när låten kommer ut på ett annat ställe får just det ordet inte vara med av någon anledning. Det är ju musik! Varför får inte alla ord vara med :P

Kväll

Nu blir det chips och dip och Morden i Midsomer :D Den serien är en av mina favoriter, kommisarie Barnaby är så söt också! Och sen är det lite roligt.. Midsomer är en liten by men ändå har det varit så många mord... borde inte alla medborgare redan mördats? ;P Men jag vill inte att serien ska sluta för det är alltid lika spännande :) 


Trötter idag

Det är pluggdag idag. Men vi bestämde att vi skulle plugga var för sig hemma, vi håller kontakt under dagen. Det är ju ett bekvämt sätt att plugga tycker jag. Nackdelen är dock att när man sitter som jag i myskläder uppkrypen i sängen med en kopp kaffe och musik på så är det lätt hänt att man somnar :P Jag har inte gjort det än men kanske gör det om ett tag. Just runt ett på dagen brukar jag vara som mest trött, om jag inte är det så blir jag det runt fyra. Om jag är hemma brukar jag ta en lur nån gång runt de tiderna hehe ;)
I posten idag fick jag två böcker till nästa kurs, jag beställde dem för inte så länge sen. De ser väldigt inbjudande ut. Jag längtar så mycket mer till den kursen än att sitta och göra färdigt den här kursen :P men om man ska ha roligt måste man ha tråkigt nån gång också. Sen har jag en kompuppgift att göra för att jag glömde bort att dyka upp på ett möte förra året. Om jag inte skriver den uppgiften får jag inte godkänt på denna kurs. Typiskt att man råkar på sådant, att när man för första gången glömmer bort nåt möte så måste man göra en sån här sak :P

Lite mer kaffe nu då :)


Goderafton

Hej! Idag har jag varit sysselsatt! Jag och en kompis satt och pluggade nästan hela eftermiddagen. Vi kom en bit på vårat grupparbete, vi fortsätter med det imorgon också. En annan del av tiden satt vi i ett ganska tomt hus med tomma mörka lokaler, vi var ganska ensamma där.... med en flygel. Så vi satt och plinkade ett tag ^^ tonerna ekade i det stora huset ^^
Detta är det enda jag har gjort idag. Nyss åt jag middag och nu sitter jag här med en kopp kaffe. Strax ska jag ta ur sängkläderna i min och syrrans sängar för pappa ska tvätta imorgonbitti. Eftersom det är skönast att gå och lägga sig nyduschad i rena lakan så ska jag hoppa in i duschen om ett tag också. Det är väl inte så skönt att gå och lägga sig "smutsig" i rena lakan... då tycker jag att det känns som om man redan har smutsat ner lakanen :P det känns som om det är slöseri på nytvättade lakan :) och förresten är det faktiskt riktigt bekvämt att gå och lägga sig ren i rent ;)
Hehe här bjuder jag på en gammal bild på mig.... det är kanske tre år sedan. Jag tyckte att bild nr 2 ser lite rolig ut... hade du kunnat gissa att det var jag?
 

 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

När jag är hemma

Jag är inte ledsen, jag lovar. Jag gömmer mig för att jag inte är meningen med bilden. Meningen med bilden är att visa upp att jag klär på mig fleece och mjukisbyxor + tofflor (som inte syns på bilden så bra) när jag är hemma ;)



Jag har jämt på mig mjukiskläder hemma. Jag brukar byta om när jag kommer hem från "vardagskläder" till "hemmakläder" för det är skönt och bekvämt och dessutom "sparar" man på andra kläder :) Detta är såklart en anledning till varför jag sällan tar mig ut på helger, för att jag sitter fast i hemmakläderna och är för bekväm för att gå ut ;) kom hem till mig istället hehe :)

Halloj

Hej!
Idag är en riktigt kall dag! Jag höll på att frysa ihjäl idag bara för det är så himlans kallt!! Jag hade extra strumpor och vinterstövlar men efter några minuter i kylan så förvandlades mina fötter till isklumpar som jag inte längre kände!! Samma sak med händerna, om man tog av sig vantarna och hade dem nakna i kylan i fem sekunder så kände man hur de fortare och fortare blev kalla och frös till is!!
Som tur är så hittade jag och mina kompisar in på ett wayne's coffee innan hela vi blev till is. Jag träffade några kurskompisar för att plugga idag faktiskt. Vi har inte lång tid på oss kvar för att bli färdiga med ett grupparbete så därför börjar vi idag. "Skolan" börjar egentligen på måndag.
Efter att vi hade satt oss ner så märkte iallafall jag hur blodet kom tillbaka till kroppen.... vilken smärta det är att frysa egentligen!

Nu när jag kom hem så var det så skönt att sätta på sig myskläder och fleece och tofflor! Lite varm mat på det och kaffe på det sen så mår jag toppen igen! Men! Det är nåt konstigt med mig. De två eller tre senaste dagarna har jag kännt mig konstig. Jag har kännt mig "snurrig". Jag har ibland blivit snurrig och/eller tappat balansen. Det är jättekonstigt för jag mår inte illa och jag har inte ätit eller sovit dåligt. Det blir bara snurrigt. När jag ligger, sitter eller står. Hur knäpp är inte jag? Vad är det som händer? :P Just nu känner jag inget men vi får se om det fortsätter och om det leder till något.

Inga planer för kvällen förutom att äta middag med familjen (nästan hela familjen, syrran är fortfarande hemma hos sin kille på västkusten (vilket gör att jag har eget rum just nu^^)) och efter det ska vi titta på Fredriksdalsteatern! Det brukar visas nåt spel därifrån nån gång ibland och då brukar vi sitta bänkade. Någon mer som gillar Dag-Otto? ;) Fast den här gången är det en teater med Eva Rydberg, hon är superrolig också ^^

Ha det bra sålänge ^^


Godmorgon

Idag satte jag mig direkt efter frukost och målade! Jag målade färdigt den andra målningen jag har målat med mina nya färger (den första slängde jag för att den var bara på prov, sa jag) !!
Jag sa ju förut att jag skulle visa upp mina mästerverk här.... just den här är väl inget mästerverk, den är faktiskt ganska slarvigt gjord. MEN! Jag har redan börjat på en ny målning. Den här gången blir det en avmålning, mer än så får du inte veta än. Den kommer jag lägga ner mer arbete på.

Image and video hosting by TinyPic

Dålig kvalité för att jag fotade den... min scanner är inte stor.... den här målningen är på A3 och det kommer nästa också vara. Se fram emot nästa! för det gör jag! hittills är den mycket roligare att göra än den här ovan.

Idag ska jag annars inte göra något speciellt. Läsa, måla, promenera i det fina vädret? Men imorgon händer det saker.... då ska jag träffa några kurskompisar och plugga! Det är faktiskt bara en vecka kvar på den här kursen och då ska vi ha gjort klart ett ganska stort grupparbete plus våra examinationsarbeten! Nästa kurs börjar redan den 19e. Det blir nog roligt med en ny kurs och ny kursledare och nya kurskompisar :)

Hoppas alla har en fin dag :)

Granen

Vi har fortfarande kvar vår gran. Det tycker jag om :) Den är så fin att titta på och det blir så fint i vardagsrummet när den står där :) Den får vara med oss ett tag till... vi brukar slänga ut våra granar när de börjar tappa mycket barr.... eller på trettondagen, som är snart.

Image and video hosting by TinyPic

Dagarna går så fort nu. Snart borde jag börja sätta mig och läsa kurslitteratur...

Ha det bra sålänge :)


Kaffe

Vardagslyx som sagt ;D

Image and video hosting by TinyPic

koppen fick jag av syrran i julklapp förresten ^^

God kväll

Nyss åt jag middag. Mammas spenatlasagne. Den åt vi till lunch också. Nu och nästan hela eftermiddagen har jag suttit och tittat på serier. Det är roligt och intressant och lugnande. Det tycker jag om :)
Tidigare idag, jag vaknade lite före elva, tittade jag på damernas detektivbyrå, en serie som har börjat på ettan, för mamma har sagt att de är bra och för att jag känner till böckerna. Andra avsnittet kommer ikväll som jag ska titta på också. :) Värst vad jag bara sitter och tittar på tv och datorn då!..... ja, jag spenderar mycket tid framför en skärm om dagarna. Men inte bara för nöje, snart börjar riktigt jobb, riktigt skoljobb igen. Då sitter jag framför skärmen för att jag måste. Men det är ju intressant också :) Det börjar verkligen snart, den riktiga vardagen, den börjar om någon vecka. Då ska jag göra färdigt ett grupparbete och sen får jag examinationen som ska göras klart på två dagar. Efter det börjar nästa kurs... jag har redan köpt böcker till den kursen. Allt detta orkar jag inte tänka på riktigt än.... därför sover jag länge på morgonen och spenderar nästan hela dagen åt att bara sitta som en säck potatis framför tvn eller datorn. Får jag inte det? Borde jag inte det? Jag vet inte... men just nu vill jag bara ta det lugnt :)

Jag har inte så mycket mer att säga :) imorgon skulle jag vilja ta itu med lite mer målande :) Jag har eget rum i en vecka nu så jag har extra utrymme för mina intressen ;) hehe
Hoppas alla har det bra :)


Bilder

Nu kommer några bilder från före tolvslaget och efter. Det är många bilder jag inte tar med för att jag har inte fått godkännande från de som är på bilderna. Dessutom är många av bilderna dåliga för att jag försökte få med fyverkerier men det gick inte :P

Det här är jag som sitter och väntar på middagsgästerna (mormor och morfar) på nyårsafton.

Image and video hosting by TinyPic

Skåla med lite bubbel måste man ju få göra på nyårsafton ^^

Image and video hosting by TinyPic

Sen var det inte så mycket mer bilder jag kan bjuda på från nyårsafton tyvärr. Men här kommer några från igår, nyårsdagen.
Vi var ju på besök hos min mormor och morfar. Här är en jättefin snögubbe vi gick förbi :)

Image and video hosting by TinyPic

Det tar bara fem minuter att gå hem till mormor och morfar :) Vi gick på vår bakgården, den är ganska fin med dunge och lekpark...

Image and video hosting by TinyPic

Jag sitter och väntar på kaffet hos mormor och morfar :)  (och detta är på nyårsdagen, vilket betyder att jag har en ursäkt att se trött och sliten ut ;))

Image and video hosting by TinyPic

Såhär ser det ut hemma hos min mormor och morfar, de har väldigt fint :) bara några få hörn i det hela fyra våningar-huset ;)

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Det här är allt jag bjuder på just nu :) hoppas alla har en fin dag :) jag har redan varit ute på lite ärenden och det är jättefint väder ^^
Hade bra sålänge


1:a januari

Hejsan alla glada!
Såklart vi ska vara glada, tycker jag! För idag är det första dagen på det nya året! Spännande! Men jag har inte förstått det än tror jag :P
Idag vaknade jag vid elva, ganska trött och seg :P åt frukost och började titta på en film. Jag hann bara se halva filmen för att vid ett-två tiden ringde mormor och bjöd oss (jag, lillebror, syrran, hennes kille och pappa) på kaffe. Det var trevligt, det är alltid trevligt hemma hos mormor och morfar (blider kommer upp imorgon). Vi stannade där till fyra-fem och gick hem med ett spel rikare. Vi fick spelet Rummikub som de nyligen hade köpt av nån anledning men de har det gamla fortfarande så vi fick det nya. Då blev jag jätteglad! För det är ett känt spel och vi tycker om det (vi har spelat det mycket förut). När vi kom hem igen satte jag mig och såg på resten av filmen och sen började vi spela Rummikub!! :D Det är alltid roligt. Efter det fixade vi lite mat.... plockade fram lite rester och sånt.... och sen lite kaffe på det och sen mer Rummikub ^^ Sen hade klockan blivit nio och då sa mamma plötsligt att det var olycksfågeln på tv så jag var ju tvungen att se den :) Därför kommer dagens första inlägg nu :P hehe

På nyårsafton hade jag väldigt trevligt, jag var uppklädd och hade trevligt sällskap, dock blev jag besviken på fyverkerierna :/ (bilder kommer upp imorgon också antagligen)

Hoppas alla fick en bra start på året. Några nyårslöften? Det har jag inga... det har vi aldrig kört med här hemma. Vi ser fram mot vad det nya året har att erbjuda istället :)
Snart går jag och lägger mig. Godnatt!