Déjà vu

Jag har kommit på det!
När man fåren déjà vu... man ser eller är med om något man har sett förut. Många tror att det handlar om att man har drömt om scenariot tidigare. Eller hur?
Men nej nej.
Du får déjà vu för att du har levt ditt liv en gång förut. Också blir det flashbacks från det "gamla" livet!
Logiskt va?? :D Jag kom på det helt själv! ;)

Vid matbordet idag fick lillebror en déjà vu och berättade att han minsann hade drömt att mamma hade de där havregrynen på sina byxor!



???

Helt okej dag. Man vad är det som får mig att känna mig såhär nu ikväll? :S



Kanske dags att ta en riktigt säckpotatiskväll? Dra ner till kiosken och grabba åt mig allt som ser gott ut? :) Kanske får syrran med mig också? :)
Sen - film? Som gör mig glad :)

Hoppas alla mår bra!

Vår !?

Imorgon kan man säga att mitt påsklov börjar! ^^
Från imorgon och hela nästa vecka får jag lov.
Nu har ju jag redan tagit fram min vårjacka och använt den... men nu tycker jag att våren ska börja på riktigt! Ta fram alla vårskor och vårjackor och släng in alla tjocka jackor och mössor i garderoben! ^^

Som första dag på mitt lov och som en början på våren, tänker jag springa på stan imorgon. Bara för skojs skull. Fönstershoppa och andas frisk luft och visa upp min fina vårjacka :)



Dags att springa in våren ^^



Godnatt allihopa!

Lera!

Tråkig föreläsning på förmiddan men på eftermiddan blev det lite roligare!
Min kurslärare tog fram en stor nyinköpt klump lera. Vi fick alla en egen liten klump med lera.
Uppgiften var att göra en människa.... som kunde stå på ett ben....
Men såklart skulle vi hålla på med dokumentation också. Men det var ju superkul!! Inte behöver man göra skolan till tråkig bara för att det är "skolan". ;P

Sen skulle vi ta hem lerfigurerna också... för att de skulle stelna och vi skulle dokumentera "processen". Nästa seminarium ska vi ta med gubben igen.
Såhär ser min ut ^^





Så nu står min snubblande ledsna gubbe i mitt fönster för att stelna :P

Strax kommer pappa hem och då ska jag fixa middag till honom och lillebror. Syrran är inte hemma och jag fixar nåt till mig själv lite senare... och mamma är på BB och träffar min nyfödda kusin (jag är så avundsjuk!!!).
Jag undrar vad jag ska göra sen :)
Hoppas alla har det bra ^^

En ny kusin till världen

Klockan 13:10 idag fick jag en liten kusin!!
Helt otroligt! Jag har inte riktigt fattat det än :P Senare i veckan får jag nog träffa min nya kusin. Min andra kusin på mammas sida måste vara helt överlycklig, hon har varit enda barnet i över tio år så det är säkert helt underbart att få en liten lillasyster nu ^^



SPÄNNANDE!! :D :D

Promenad

Hello ^^
Idag väcktes jag av pappa. Klockan 11, när han redan hade varit på jobbet i cirka fyra timmar :P Då kom han hem och hittade mig ensam hemma och sov klockan elva :P
Hehe, jag brukar inte sova så länge. Fast igår ställde vi ju fram klockan en timme så egentligen sov jag bara till tio ;)

Så det jag har gjort idag hittills är att äta frukost, duscha och sen gick jag ut på en promenad. För jag har inte varit ute på hela helgen!


Jag tog på mig ett par nya skor och tänkte att jag skulle gå in dom. Jag satte faktiskt plåster på hälen ifall jag skulle få skavsår. Men hjälpte det då?
Nä!
Efter halva promenaden började det göra ont på hälarna och jag var tvungen att sakta ner. Usch vad jobbigt det var den sista biten. När jag kom hem och äntligen fick ta av mig skorna märkte jag att jag hade gjort en stor röd fläck i ena skon. Stackars nya skor. Och stackars mina hälar!! Jag ska gå barfota hemma hela dagen nu.

Nu ska jag försöka plugga lite 
Hörs senare


Skönheten & Odjuret

Jag vill visa några bilder på skönheten och odjuret som jag hittade. Som en fortsättning på disney-prinsessorna. Här kommer Skönheten! (+ odjuret)

av JohnSu



av Shin_himatomora

av kangetsu123

Alla bilder är hittade och hämtade och kopierade från användare på sidan deviantART. 
Fina va? :) Nu har vi fem prinsessor (?) i samlingen. Undra vilken prinsessa jag ska leta upp nästa gång :)

Överraskad katt?

:O  ? ? ? ! ! 




jag hade nog samma min i ansiktet som katten, när jag tittade första gången

Lovisa + (♥) kaffe

Det blir riktigt roligt när jag har fått mitt kaffe ^^















Vad roligt man kan ha... inte xD

Just nu är det Earth Hour och vi har släckt alla lampor här hemma. Fast vi har datorer på. Och tvn ska vi sätta på strax också. Vi ska titta på nästa avsnitt av Millennium-serien.
Trevlig kväll ^^

Fredagskväll

Jag fick mina nya kursböcker i paketet! Äntligen! Då kan jag börja läsa och komma igång nu i helgen. Den här kursen pågår i flera veckor och det är också den sista kursen här terminen vilket betyder att jag får sommarlov när den är slut ;)



5 nya böcker. Alla verkar väldigt intressanta. Speciellt dem som är skrivna av föreläsare som jag har lyssnat på. Den gröna i högra hörnet och den med ett stort löv på är de böcker som är skrivna av sådana personer. Då blir det ju lite speciellt att läsa de böckerna :)

Såhär mycket kurslitteratur har jag just nu i min bokhylla. Jag har gjort en liten vrå i bokhyllan för just de böckerna ;) Det är lite för många böcker just nu. Jag vill sälja några av dem.



Nu har familjen redan samlats för middag (+ min efterätt som jag bakade i eftermiddags). Mamma och jag åt en sallad med haloumi och de andra fick ris och kyckling.

Men det jag bakade då? Jo jag bakade en klassisk kladdkaka ^^ Jag har gjort den förut och den var lika god idag som då.
Med lite glass också så blev det väldigt gott. Just nu är jag supermätt!!




Syrran fångade mig på bild också.

Nu är det kväll och jag kokar kaffe. När det är färdigt sätter jag mig nog bekvämt nånstans och tittar på en film eller ser om det är nåt på tv :)
Hoppas alla har en härlig fredagskväll 

Fredag

Hej 

Fredag idag! ^^ Jag började dagen med en helt fantastiskt rolig föreläsning. Den hette Curius about science och föreläsaren var riktigt rolig. Han bidrog med skämt och annat och alla gapskrattade flera gånger ^^
Ett riktigt bra sätt att börja en dag på och avsluta en vecka på.

På eftermiddagen gick jag ner till centrum på några ärenden. Handlade lite mat och fredagsmys. Sen hämtade jag ut ett paket också.



Du får se senare vad jag fick ^^
Jag tänkte baka strax, muffins eller kakor eller nåt... det kan jag visa upp senare också :)
Hoppas alla har en härlig vårig fredag! (Förresten tog jag på mig vårjackan för första gången idag ^^)

Naturvetenskap

Hej!
Idag hade jag ett seminarium. Vi fick sitta i andra lokaler som jag inte har varit i förut. Det stod skåp med en massa uppstoppade djur utanför också.
På seminariet ställde läraren fram stora isbollar hos varje grupp. Hon hade hällt vatten i ballonger och ställt in dem i frysen dagen innan antar jag. Sen vi fick vi en massa verktyg att använda... borrar, hackare och mikroskop. Så det fick vi sitta och leka med idag. Det var superkul kan jag meddela. Vi upptäckte bubblor och sprickor och fick hälla salt och karamellfärg på och det var riktigt roligt ^^
Du som trodde att högskola bara är tråkigt och jobbigt har helt fel ;) 

Nu är det kväll strax och det är ju faktiskt våffeldagen eller vad det nu heter ^^ så vi ska faktiskt göra våfflor här hemma idag :D

Piggelin och Andra Avenyn

Pappa kom precis hem från jobbet och mamma snor snabbt ihop nån mat till honom.
Jag hittade glass i frysen! Snodde åt mig en piggelin och nu ska jag sätta mig och titta på veckans avsnitt av Andra Avenyn ^^ Spännande! Karaktären Per är en av mina favoriter... och Rasmus är nog den roligaste ^^



Lite kaffe på det och sen är jag redo för sängen ^^
Godnatt

Basgruppsdag

Nu på förmiddan har jag varit på en basgruppsdag. Det innebär att jag träffar alla lärare som pluggar andra terminen, som jag, på Stockholms Universitet som har sin praktikplats i Väsby. Vi är ett gäng på femton personer ungefär och jag känner de flesta och hela mitt arbetslag är där också. Det är två lärare som håller i detta och de har ett väldigt roligt jobb.

Idag fick vi sitta och presentera oss för att lärarna vill lära känna oss bättre. Sen fick vi lite fika och sen satt vi och diskuterade dilemman från våra praktikplatser, ända fram till lunch då vi slutade. Jag hade iallafall väldigt trevligt och det var väldigt intressant.

Dessa slags möten har vi en eller två gånger varje kurs och dom är obligatoriska också... jag får alltså inte ett fullständigt betyg utan dem. Men det är inga problem att få sitta med ett par kompisar och dricka kaffe och sitta och snacka om dilemman i skolan och förskolan på en förmiddag någon gång i månaden :)



Alla fick ett sånt här fint block idag också. Jag valde rosa såklart ^^ annars fanns det blå, svart och vit. Dessutom sitter vi alltid i fina och bekväma lokaler och man känner sig verkligen speciell.
Tänk vad roligt det är att gå i skolan ;) 

Nu ska jag läsa lite kurslitteratur och dricka kaffe.
Hoppas alla har en underbar solig dag ^^

Bloggdesign

Som du ser så har min blogg blivit lite smalare. Jag har länge tänkt på att göra den lite smalare för att när texten är så bred så blir det jobbigare att läsa. Och på bloggen vill jag ju att det ska vara lätt att läsa. Headern var tvungen att bli mindre då också, så den kanske är lite suddig :/
Jag kan inte allt om stilmallar... så oftast provar jag mig fram eller så använder jag mig av den här sidan. Men sen hittade jag en annan sida som kan hjälpa till att designa bloggen, fast där fanns det bara färdiga designer. Jag blev faktiskt lite förtjust i några av dem. Så jag funderar på att byta ut designen helt. Men jag är inte säker.
Här är några av dem.



Skulle något passa? Fast det var mest headern och den enkla stilen som jag blev förtjust i :) Men det känns ändå surt att kopiera något som någon annan har gjort... jag vill ha skräddarsytt till min egen blogg, men samtidigt är dom där skitsnygga.
Hjälp mig ^^  

Kimi ni Todoke

Tänkte bara tipsa om en underbar serie. Kimi ni Todoke (Reaching you).
Jag älskar den och det är min absoluta favorit.♥ Dock har jag inte sett hela än, den pågår fortfarande... jag har kanske tre avsnitt kvar att se. Det är 25 avsnitt.

Min korta sammanfattning om handlingen: Sawako är blyg och missförstådd och folk är rädda för henne. Kazehaya är populär och folkkär och Sawakos idol. Det enda Sawako vill ha är vänner. Men Kazehaya har fått upp ögonen för henne...

Det är en underbar kärlekshistoria, men som sagt har jag inte sett slutet än för den har inte kommit ut än. Den ska komma ut på tisdagar men brukar komma upp på onsdagen ändå :P Måste ses! Jag brister ut i gråt flera gånger och sitter som klistrad varje gång och dessutom är musiken fin. Den är tecknad bra också kan jag tillägga.



Se den (bland annat) -> HÄR <-








Om man tar en soffpotatisdag så tar energin slut

Giss vad jag har gjort idag?
Jag har suttit soffan heeeeeela dagen. Och bara tittat på filmer och serier. Låter inte det kul? eller passande för en söndag?
Kanske det, men just nu känner jag mig ganska seg och jag längtar efter min syster. Jag har en dag att vakna upp till imorgon och jag hoppas verkligen inte att den ser ut som vädret ser ut just nu.
*Suck*

Jag har bland annat tittat på Systrarna Brönte, Elegy, serien Kobato, serien Merlin, serien Vid Vintergatans slut och lite annat. Det är ju skönt att kunna sitta såhär careless en hel dag och bara göra det. Men jag tror att jag ska ta ett pass pilates efter middan för att jag har slut på energi. Energi behöver jag imorgon.



Lördag

Hej härliga lördag! Och vår! Fast nu ska jag förstöra det lite och berätta att jag hörde att det ska snöa imorgon! Åh vad länge sen vi hade snö! :P

På denna soliga dag tog jag tåget och sen promenerade en bit till ett köpcentrum där jag spenderade hela min eftermiddag. Jag gick runt i butiker och kollade efter bland annat vårjacka och ny väska. Men det hittade jag inte tyvärr. Fast jag hittade lite andra småsaker :) Kolla nedan.



Ett riktgit häftigt armband



och lite krita som jag kan leka med ^^



sen vill jag också visa upp vad mamma och jag åt till middag ikväll... detta måste nog vara en av mina favoriträtter. Bönsallad! Med fetaost. Supergott!! Prova!

Just nu sitter jag vid mitt lilla skrivbord och dricker kaffe och planerar min kväll.... ska jag titta på den gröna milen eller på millenium-serien? Ska jag spela in en av dem? Eller ska jag inte titta på nån alls? :P
Det är mitt lilla problem ikväll, men jag listar nog ut det ;)
Hoppas alla har det bra :)

Nybäddat!

Det är fredag och sängkläderna är nytvättade. Jag bäddade precis min och syrrans säng. Visst är jag duktig ;)



Min säng... med samma gamla sängkläder... Detta blårandiga är iallafall det jag använder mest. Jag har inget annat som direkt är mitt.
Syrrans är sötare och hon har två att välja mellan. Varför kan jag inte få såna här söta sängkläder? :P Dock har jag väldigt söta örngott, men båda är borta :(




Nu är det ju fredagskväll. Min kväll börjar nu med kaffe och sen lite god choklad förhoppningsvis. Sen blir det film och sen vill jag börja titta på en ny serie. Den heter Kobato.

Annat som har hänt idag:
Jag skickade mitt cv till en massa förskolor
Morbror hälsade på med en jättetjock bukett med blommor
Lillebror gick på disco med en stor kasse med en massa popcorn
Jag fick mina tågbiljetter till en resa jag ska göra i påsk

Nu önskar jag alla en trevlig fredagskväll :)


Hej!

Idag tog min kurs slut.
Jaha, vad ska jag hitta på nu då fram tills måndag? ^^ Nåt jag har bestämt att jag måste göra är iallafall att skicka mitt cv lite hit och dit för att försöka få nåt sommarjobb. Men sen då? :)



Lite trött är jag. Trött på skoluppgifter. Men samtidigt är jag lite nyfiken på nästa kurs och på litteraturen.
Nu fick jag lite hjärnsläpp också :P men för att sammanfatta min dag; jag hade en sista redovisning och åkte hem sen direkt. Inga planer för kvällen förutom att titta på Andra Avenyn-avsnittet som jag missade igår. Sen sätter jag mig nog och leker lite med några dress-up spel som jag hittade igår :) mer om det senare :)

Godnatt

Ville bara säga godnatt. Just längtar jag efter min mjuka säng och min mjuka kudde och min mjuka vovve ^^


Cykelförrådet förstörs

Godmorgon!
Vaknade ensam hemma. Alla är borta ju. Syrran är hos sin kille. Pappa är på jobbet. Mamma och lillebror är borta och kommer i eftermiddag. Så jag har tid för mig själv. Det är skönt :)

Satte mig och åt frukost och läste några tidningar. Sen tog jag hand om frukost-disken. Sen hörde jag en sån här grävmaskin utifrån...
Det är inget ovanligt hemma hos mig sen två år tillbaka nu :P
Men jag såg att de tänkte börja riva vårat gamla cykelförråd. Så då måste jag ju titta på det såklart! Så jag tog kameran med mig och satte mig på första bästa plats vid fönstret :P
Så det har jag tittat på den senaste timmen.. tittat på när en byggkille sitter och förstör vårat gamla cykelförråd på bakgården.














Nu orkar jag inte kolla på det här längre. De förstör mina barndomsminnen! Det är inte första gången heller :P
Jag ska väl hitta på nåt kul nu istället. Vi hörs senare

Medan jag väntar på pannkakan



hade lite tråkigt så jag roade mig själv med webb-kameran ^^



men pannkakan blev ju färdig ganska fort ändå :) den var riktigt god och den här gången var första gången jag tog ut den i rätt tid ;P



Klockan är ju inte så mycket nu va? Vad ska jag hitta på? :P Film kanske... det blir nog kul.
Hoppas alla har en trevlig kväll :)


Ensam hemma

Hej! Vill bara informera om att det gick jättebra på min muntliga redovisning idag. Vi satt i vår lilla grupp tillsammans med vår kursledare och det gick hur bra som helst.
Jag sa till mina kompisar att jag gärna börjar redovisa för att det känns bättre att få göra det först och få det överstökat så man kan andas ut sen :) Och det kunde jag också! Men det var ganska lugnt och skönt där vi satt... ingen stress heller och det gick jättebra helt enkelt.

Vi (min grupp och jag) satt hela dagen i skolan, från morgon till sen eftermiddag. Bland annat var det ju redovisningen men sen var det ju den andra redovisningen som vi tillsammans ska förbereda och redovisa. Den satt vi och skrev färdigt idag och förberedde bildspel och sånt :)
Den ska vi redovisa på torsdag tillsammans och då är det inför hela klassen (vi är fem grupper i klassen). Det går nog bra det också :)

Nu har jag pratat tillräckligt om skolan :P Imorgon är jag ledig och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på :) Men det gör inget att jag tar en lugn dag mitt i veckan bara sådär ^^

Förresten är jag ensam hemma just nu. Pappa kommer vid åtta och resten av familjen är borta idag fram till imorgon. Så jag och pappa ska mysa. Jag har precis förberett smeten till ugnspannkaka som jag ska sätta in snart. Jag kanske ska städa lite också.
Sånt där får man bara lust till när man är ensam hemma och får bestämma själv ;P Men det här ska bli skönt.. också är det sovmorgon och ledigt imorgon. Härligt :D

Usch, nu blev det sån lång text och ingen bild... hälften läser säkert inte ens det här :P Det gör inget, jag bara babblar på för min egen skull :P
Jag kanske skriver om nåt roligare lite senare :)



Vovven står modell

Efter att jag hade skrivit ihop lite och förberett mig för en muntlig redovisning imorgon + lunch och kaffe så satte jag mig bestämt ner och började måla!
Jag tänkte på min söta vovve och hade honom som inspiration för min målning. Men målningen är inte en bild på vovven utan på någon annan :)
Blev väldigt nöjd och jag hade kul... det är sånt bra ljus i köket också så man bli ännu mer taggad på att måla då :)





Bri-chan igen

Ny bild av bri-chan. En till Alice och Hattmakarn. Jag tycker det är lite lustigt... bri-chan började teckna dessa två figurer tillsammans och gjorde sin egna lilla värld kring dem och skapade en egen och ny relation mellan dem.... långt före den nya Alice i underlandet-filmen kom ut. Eller kom filmen ut i Amerika för ett år eller två sen eller? :S men betyder det isåfall att hon kom på idén om att Alice och Hattmakarn är lovers först? :P
Hursomhelst är bri-chans teckningar fantastiska och det är kul att se historien i hennes bilder om Alice och Hattmakaren, för de är så gulliga ihop :)



söndag = plugg

Hehe vilken mysig dag ^^ Jag vaknade tidigt idag för att träffa mina kompisar från skolan för att plugga. Mötte upp dem för att tillsammans gå hem till en av dem :) Det är mycket skönare att sitta hemma hos nån än att sitta i skolan, dessutom är det ju söndag idag.
Vi är fyra stycken tjejer som jobbar ihop (har jag berättat det förut?) och vi jobbar faktiskt ganska bra, vi blev nästan klara idag med arbetet... fast vi satt ändå från klockan tio till klockan sex, lunch-rast och kafferast inräknat ;) Hon hade världens gulligaste hundar också! Sånahär långa och smala hundar, de ville bara gosa hela tiden ^^
Så det är det enda jag har gjort idag... kom hem nyss och är inte alls hungrig, familjen har redan ätit. Men jag tar väl nåt lätt lite senare när jag blir hungrig.
Imorgon ska jag plugga ensam på ett eget arbete. Som jag har sagt så är det bara en massa redovisningar den här veckan (en massa = två). Sen är det över och en ny kurs börjar! Jippi ^^


Så vad ska jag hitta på nu? Syrran stannar säkert hos sin kille hela veckan ut så jag har eget rum ett tag till nu. Jag tror jag ska titta på nån film nu och bara ta det lugnt :) På söndagarna ska man väl vila upp sig ;)


Har nog inge annat speciellt kul att berätta idag.... kanske jag hittar nåt spännande på nätet annars får du vänta med roligheterna tills imorgon :P
Hehe vilken mysig dag ^^ Jag vaknade tidigt idag för att träffa mina kompisar från skolan för att plugga. Mötte upp dem för att tillsammans gå hem till en av dem :) Det är mycket skönare att sitta hemma hos nån än att sitta i skolan, dessutom är det ju söndag idag.
Vi är fyra stycken tjejer som jobbar ihop (har jag berättat det förut?) och vi jobbar faktiskt ganska bra, vi blev nästan klara idag med arbetet... fast vi satt ändå från klockan tio till klockan sex, lunch-rast och kafferast inräknat ;) Hon hade världens gulligaste hundar också! Sånahär långa och smala hundar, de ville bara gosa hela tiden ^^
Så det är det enda jag har gjort idag... kom hem nyss och är inte alls hungrig, familjen har redan ätit. Men jag tar väl nåt lätt lite senare när jag blir hungrig.
Imorgon ska jag plugga ensam på ett eget arbete. Som jag har sagt så är det bara en massa redovisningar den här veckan (en massa = två). Sen är det över och en ny kurs börjar! Jippi ^^

Så vad ska jag hitta på nu? Syrran stannar säkert hos sin kille hela veckan ut så jag har eget rum ett tag till nu. Jag tror jag ska titta på nån film nu och bara ta det lugnt :) På söndagarna ska man väl vila upp sig ;)

Har nog inge annat speciellt kul att berätta idag.... kanske jag hittar nåt spännande på nätet annars får du vänta med roligheterna tills imorgon :P

Lördag

Det är lördag idag och min lediga dag :)
Vaknade pigg och relativt glad och jag var uppe tidigt och hade saker för mig. Åkte in till stan för att kolla om det fanns nåt kvar på bokrean... inte direkt... men jag hittade en bok som inte var på rean, dock köpte jag den inte men jag ska göra det nån gång när jag känner att jag har lust att läsa den :) :P

Det börjar ju bli vår nu.. plusgrader och sol ju :) så jag tog fram en tunnare jacka idag, fortfarande vinterjacka men den är tunnare :) Men jag vågade inte ta på mig tunnare skor för det är ju fortfarande snö och is ute och slask!!





De här skorna hittade jag när jag var i stan. För inte så länge sen köpte jag ett par andra skor... som jag ska använda till våren, de här ska jag också använda till våren... och sommaren :) jag kom på att jag har inte så många vanliga skor till vår och sommar... så¨de här var ju perfekta och dessutom är de hur snygga som helst tycker jag :)



Dom glänser tillochmed! Det kan iförsig vara dåligt och se riktigt fult ut om/när de blir slitna :/ men men

Klockan är över sju och snart är det melodifestivalen.... såklart ska familjen kolla! så jag försvinner in i vardagsrummet snart och ska försöka hitta någon att heja på :P
Syrran åkte till sin kille, som bor på västkusten, igår så hon är borta nu igen. Fast inte lika länge :) Jag klarar mig :) Fast nästa vecka bjuder bara på redovisningar i skolan. Få se hur det går.
Nu är det lördagsmys som gäller, hoppas alla har det bra :)

Mamma

Mamma och jag pratade nostalgi efter middagen.
En del roliga grejer kom upp och en del konstiga saker också. Sen sa mamma med lite skratt i rösten: Man skulle kunna skriva en bok om alla idioter man mött
Det tyckte jag var roligt hehe ^^ men det är ju sant också, just därför...

Det här var min middag förresten.


K-ON S2



Gissa vad som är på väg!?!?
Jag vet inte riktigt vilket datum eller var, men säsong två av denna supersöta serie kommer komma nu under våren! Jag älskar den här serien och längtar att få se mer!
Jag fick reda på detta genom den här tjejens blogg :) som antagligen (?) hade fått information från den här bloggen.
Jag kan som sagt sitta och titta i timmar i sträck om jag hittar en bra serie... och när den väl ligger complete framme online så är det svårt att sluta ;) ^^
Jag rekommenderar verkligen den här serien (för den som är intresserad av den här sortens serier och stil)..... den finns hursomhelst här för den som vill se :) (första säsongen alltså, tretton avsnitt)



Hemma idag också

Fortfarande förkyld och jag stannar hemma idag också. Tänkte ta vara på tiden hemma och försöka sammanställa min uppgift jag gjorde med barnen häromdan. Det är bara det att jag inte vet var jag ska börja. Det är ju lätt att sätta sig och skriva ut bilder och det är lätt att sätta sig och skriva ner vad barnen sa. Just därför händer inget.
I morse satt jag och tittade på min nästa kurs... vilka böcker jag måste köpa osv. Det är 7 böcker jag måste köpa! En av dem är på engelska och den hittar jag inte. Men de andra sex böckerna gick på över tusenlappen tillsammans. Det kommer nog svida lite i plånboken.... fast det var iför sig länge sen jag på riktigt kollade vad jag hade där, för att jag har inte använt kontanter på jättelänge. :/ Men jag är ganska sparsam av mig ändå :) Det är egentligen bara kurslitteratur jag lägger pengar på och nån chokladkaka ibland ^^

Igår ville jag börja läsa en ny bok. För det var verkligen något som fattades. Fick erbjudanden från syrran, men det var inget för mig tror jag. Men sen kom jag ihåg att jag hade en Nalle Puh- bok liggandes. Mammas gamla som hon kanske fick när hon var barn. Den är jätterolig att läsa ^^
Men snart ska jag införskaffa mig en bok med samma författare som den jag läste ut igår.

Imorgon är det fredag och då ska jag försöka gå till praktiken, det är ju sista dagen, så det borde jag. Sen är det helg! På söndagen ska jag träffa mitt arbetslag från skolan och plugga lite... vi har redovisning nästa vecka.
Efter det är det slut på denna kurs.. och bara en kurs kvar tills det blir sommarlov för min del. :)

Vilka planer vah... :) har suttit och tänkt på framtidsplaner idag, ganska mycket. Mycket handlar om när jag avslutar mina studier och börjar jobba lite samtidigt som jag börjar lära mig ett nytt språk vars land jag vill åka till och bo i en dag :)

Vi hörs senare :)

Fågeln som vrider upp världen

Nyss läste jag ut den här boken. Äntligen. Den är ju som en tegelsten. Mer än 700 sidor.
Den är nu bland topp fem av mina favoritböcker. Det är en modern klassiker och den är verkligen bra och den är verkligen annorlunda.
Det är verkligen inte och alla levde lyckliga i alla sina dagar i slutet... det är en roman och den bjuder på allt!

alla tummar upp


Sjuk

Det blev inte bättre. Kul dag att vakna upp till. Jag hade en väldigt trevlig dröm och när alarmet ringde kände jag i drömmen hur jag sakta var tvungen att vakna upp, men på nåt sätt kändes det som om jag försökte dra emot för att få stanna i drömmen. Men det gick ju inte så bra. Men ändå kände jag att jag kunde dra emot lite. Är det någon som kan hantera sina drömmar överhuvudtaget?

Jag är ju förkyld. Men om man bara måste snyta sig var femte minut kan man ju ändå gå till jobbet, men idag kan jag inte tänka klart och det känns som om huvudet är fyllt med en massa bomull. Då får man stanna hemma, eller måste.

Försökte somna om men det gick inte bra. Efter att ha ätit frukost och ringt till förskolan (jag har telefonfobi) så var jag för "vaken" för att kunna somna om igen. Jag kan försöka i eftermiddag istället.
Klockan är ju bara halv nio... har jag bloggat såhär tidigt nån gång förut?



Hej!

Hej bloggen! Kul att komma tillbaka. Jag har inte suttit vid datorn på hela dagen, förens nu...
Idag var jag jätteduktig och satte igång med en uppgift med två barn på förskolan. De är jätteduktiga och jag hade förberett mig innan. Vi satt hela förmiddagen och de hann inte ens gå ut före lunch. Stackarna. Men de hade kul faktiskt och de fick göra en massa grejer. Dock hade vi inget mål direkt och på det sättet blev det ett "dåligt resultat". Men jag kan nog fixa till det när jag presenterar allting för min klass.

Jag kan berätta om en rolig grej som ett av mina barn har sagt till mig fler än en gång. Han är som en klätterapa har jag kommenterat och han håller med och han vill gärna bli en sån som är på cirkus. Alltså en cirkusartist. Det har han sagt. Och efteråt när han har berättat allt han ska göra i cirkusen så berättar han att då klappar alla händerna... och sen tappar jag alla tänderna.. kanske..
Var kommer det ifrån liksom, hehe ^^ han är faktiskt jättesöt ^^

Nu är klockan över åtta och jag är jättetrött!!! Jag tänkte skriva ut bilderna jag tog på barnen idag men jag tror att det får vänta. Jag vill bara gå och lägga mig. Jag har varit ganska sjuk idag, förkyld och täppt i näsan (för någon som väldigt sällan blir sjuk är det väldigt jobbigt) och därför har jag varit lite seg. Men jag tog det lugnt på eftermiddan och sen åt jag god mat, sen kände jag att jag behövde lite energi, så jag gjorde ett pass med pilates! Så jag känner mig jätteduktig. Men jag blev som sagt väldigt trött av det, vilket är bra! Då sover jag gott inatt.

Hoppas alla har det bra :) 

Måndag

Hej! Måndag idag. Jag bloggar nu först ikväll för jag har haft att göra hela dagen! Först praktik från 9-3 och sen slappa en stund vid tvn (det måste man få göra ibland ^^) och sen äta och sen ut en stund. Nu har jag suttit och skrivit och förberett mig för en liten uppgift jag ska göra imorgon med några barn. Det ska bli riktigt spännande! Jag ska fota och spela in vad de säger också!
Nu blir det lite te och surfa runt lite, sen ska jag gå och lägga mig tidigt och läsa!
Hoppas alla har det bra!


snart kommer ett litet knott

Nej, jag fick ingen kusin igår. Min morbros fru/min kusins mamma fick bara lite medicin för magen så åkte de hem sen. Men den lilla knotten kommer ju ändå snart så vi får inte vänta så länge ändå :)

Idag har jag tittat färdigt på en serie och tittat på några avsnitt från andra serier också (jag vet inte hur många serier jag följer just nu :P ). Imorgon är det ju måndag igen och jag har skrivit ett litet anslag som jag ska sätta upp i förskolans hall för föräldrarna. Så jag inte är som en hel främling för dem... ungarna går ju ändå hem och pratar om vad som hänt under dagen och jag lär vara med i den historien, då börjar ju föräldrarna undra.


Kusiner

Mitt under lördagsmyset får mamma samtal från sin bror som berättar att de har rusat hem från skidsemestern för att frugan har fått verkar (eller vad det nu var, jag är inte säker). Så mamma fick komma till undsättning och plocka upp vår lillkusin på vägen för att de skulle åka direkt till sjukhuset.
Min morbrors fru ska kanske inte föda ikväll men de måste åka in på grund av värkarna eller vad det nu var. Så nu har vi vår lillkusin hos oss, vi har tittat färdigt på melodifestivalen och hon ska sova över också. Men vad spännande! Jag började gråta när jag fick veta att jag skulle få en till kusin! Min lillkusin fyller tolv nu och nu ska jag få en till! Jag blir glad när jag tänker på det ^^ och jag som utbildar mig till förskollärare också ;)
Anledningen till att jag kallar min kusin för lillkusin är bland annat för att jag och mina syskon är hennes enda storkusiner. Hon är min enda kusin (just nu) på mammas sida men på pappas sida vet jag inte riktigt hur många jag har, många har jag nog inte träffat men jag träffade några förra sommaren och de var både yngre och äldre.
Nu ska jag gå och titta till min kusin och kanske titta på min serie lite innan jag går och lägger mig.
Godnatt! :)

Alice i Underlandet



Jag såg på den här filmen idag! Men mina syskon. Den var riktigt bra. Det är som en fortsättning på Disneys tecknade Alice fast det har kommit in ganska mycket nya saker. Den är verkligen värd att se! Fast jag tänkte inte så mycket på Tim Burton... eller Johnny Depp och Helena Bonham Carter är ju alltid med i hans filmer och deras outfits såg väl Burton-inspirerade ut, men inte så mycket mer än att det är en mörk och lite dyster värld. Fast det är väl Underlandet i sig självt? Men filmen var riktigt bra som sagt!

Det är väl det enda jag har gjort idag.....
Snart är lasagnen färdig och då ska hela familjen samlas och ha en trevlig lördagsmiddag. Sen ska iallafall jag titta på Andra chansen (Melodifestivalen)! Jag hejar på Neo med Human Frontier! :)

Sen vill jag bara tipsa om för tusende gången, apropå Alice i Underlandet, att det finns en tjej som tycker jättemycket om Alice och har gjort jättemånga teckningar och annat. Titta här :)

Syrran är hemma!

Halloj!
Idag kom syrran hem! Äntligen! Det var så länge sen så det kändes konstigt att inte ha henne hemma. Men nu är hon hemma och det känns som allt är tillbaka till det normala och jag får skratta lite mer om dagarna :)
Om jag får så kanske jag kan lägga upp några bilder här från hennes resa i Marocko, om hon nu har tagit några bilder(?)

Idag är det fredag! Mysfredag.... jag ska ta det lugnt efter en lång vecka (den här veckan har faktiskt känts lång). Det blir lite godis och lite film med syrran :)
Imorgon ska vi också se på film. Jag, lillebror och syrran har bokat biobiljetter till Alice i underlandet. Men först ska jag ta mig en rejäl sovmorgon! Eller jag ska iallafall sova så länge jag kan även om jag kommer vakna klockan åtta ;P



jag och syrran för tio år sedan (?) Uppdatering: Det är antagligen sommaren mellan sexan och sjuan när det här kortet togs.

roligt? ^^

Hej!
När jag kom hem idag satte jag igång direkt! Plockade ihop och städade och dammsög i mitt rum (mitt och syrrans rum egentligen). Det behövs verkligen för det låg dammråttor på golvet :( tänkte spara städandet till syrran kom hem, hon kommer hem imorgon, så hon får sova i rena lakan osv... :)

Idag var det fortfarande ingen speciell dag på förskolan. Det är sportlov så alla grupper och gympa och sånt är inställt. Men en rolig sak som jag glömde berätta igår... (barnen säger alltid roliga saker) en pojke började prata om sin mammas kompis också tog han upp en pappersbit från sin korg i hallen. Pappersbiten var ett slags kort, ett sånt där hockykort med kända hockeyspelare du vet, fast det här var ett kändiskort (jag antog att det var samlarkort av olika kändisar) och kändisen på kortet var Katherine Heigl, du vet hon som är känd från Greys Anatomy och 27 dresses? Hon var på kortet och pojken hade kortet i sin korg och sa att det här var mammas kompis....
Jaha? Hehe... Jag undrar om det är på riktigt eller om hans mamma bara tycker om henne och inte berättat "sanningen" för honom? ^^

En annan rolig sak (jag tycker iallafall det) är en sak mamma hittade idag. Mamma och lillebror var tydligen på naturhistoriska idag. I shopen gick de och tittade. Där hittade de massor med gosedjur och annat. Men sen hittade mamma nåt annat slags gosedjur. Hon tyckte de såg lite konstiga ut men sen när hon gick lite närmare och tittade vad det stod så var dessa gosedjur avbildningar av bland annat vita blodkroppar, bakterier, syfilis, hosta..... Det här var alltså gosedjur med ögon och någon slags kropp. Tänk att ge sitt barn ett sånt gosedjur, hur kul är det? De fattar ju inte, hur kul är det att ge sitt barn syfilis liksom? :P
Vem hittar på sånt här? ^^

Onsdag

Förlåt. Jag vill inte att det här ska vara en deprimerande blogg. Förra inlägget var kanske lite deprimerande.... :P
Idag var det tredje dagen på praktiken, det var inget speciellt som hände dag... men en liten grej som var rolig var något som ett av barnen sa... Man måste ju klia sig i huvudet när man tänker, eller hur? ;) Så var det en pojke som kliade sig i huvudet med båda händerna också sa han; Jag tänker med båda händerna!
Haha xD hur gullig kan man bli hihi ^^

Nu tänker jag visa ett par bilder på "dockor" som jag har designat på den här sidan. Jag tipsade om den sidan i nåt inlägg förut (med sailorfiguren) men nu har jag lekt hur många timmar som helt på den här sidan och hittat en massa andra dress-up-spel.









Alla spel var inte så roliga, men.... några kunde jag hålla på med hur länge som helst :) Jag är säkert jättebarnslig som gillar att sitta och "klä på dockor" :P men det är roligare än vad man tror ibland hehe... (du som är kille kanske inte alls gillar det här inlägget... sorry) ;P

Nu är det snart mat här hemma (det blir morotsoppa!) och sen ska jag sätta mig och ta det lugnt framför tre olika serier! ^^
God kväll!

Hej

Usch vad trött jag är. Känner mig nästan sjuk. Men jag är sällan sjuk så det borde jag inte vara nu heller.

Det är lite bloggtorka hos mig nu tror jag... jag kan inte bestämma vad jag vill prata om. Ska jag rabbla upp en massa hemsidor jag besöker eller ska jag visa upp några roliga bilder eller ska jag skriva om nån rolig händelse....(?) Jag vet inte vad jag vill skriva om idag.
Men här är iallafall en söt grej mamma plockade upp åt mig för några dagar sen.



Jusste!

Jag skulle ju blogga lite! Jag har inte bloggat alls idag. Förens nu då...
Idag var det ju min första dag på praktiken på min nya förskola (bytte nyligen för att den andra förskolan inte passade mig). Det var faktiskt bra där och barnen var snälla och riktigt duktiga. Dagen flöt på... sex timmar går ganska fort ändå.

Finns inte så mycket mer jag vill säga just nu.... På fredag kommer min älskade syster hem.... ÄNTLIGEN! Jag saknar henne så! Hörde att hon hade pratat i telefon med sin pojkvän för första gången på veckor... hon fick prata i trettio sekunder eller vad det nu var och hon började grina efteråt. Stackarn. Hon åker säkert direkt hem till honom när hon kommer hem till sverige. Jag då? När får jag vara med syrran :(

Nu ska jag titta på serier och äta lite gott. Imorgon ska jag grilla hamburgare med barnen!
Godkväll!