musik

Dagens låt:







en mycket bättre dag

Bästa musiken just nu(!!): Rasmus Seebach

Jag återkommer till hans musik nästan hela tiden... typ lyssnar lite på volbeat och sen rasmus och sen lyssna på k-on/htt och sen rasmus igen! För hans musik är sånt som fastnar. 



Idag är en MYCKET bättre dag. I skolan fick jag klarhet i en del saker och idag skiner solen och det är fredag. 

Snart ska jag åka och handla med mamma. Sen blir det antagligen god middag och fredagsmys. 
Hörs senare 


trött

Nu är jag så j*vla trött och har träningsvärk(!?) så jag tänker gå och lägga mig så får natten och drömmarna läka alla sår.
Jag vet inte om jag hinner läsa tillräckligt inför morgondagens seminarium, så jag får väl ta det jag har helt enkelt... hoppas det blir en givande diskussion imorgon, inför min praktik på fem veckor behöver jag vara 100% säker på det jag ska göra och skriva ju...

Godnatt...




den omöjliga väskan

Nu tänker jag svära för jag är så himla sur. 
Jag har mycket att läsa idag, men jag hade ett möte i morse och efter det tänkte jag att jag snabbt skulle gå förbi affären och köpa den där väskan. Den väskan. The väska!
Så jag gick in i den butik som skulle ha väskan inne enligt hemsidan. Men inte hade den butiken den väskan inte. Så jag fick numret till en annan butik som tydligen hade fem sådana väskor inne, sa datorn!! Och jag ringde och ringde och ringde.... tillslut kom jag fram och då springer personalen iväg för att leta..... och jag lämnas vid luren, då kommer en annan och svarar och då får jag berätta om alltihopa! (väskan heter ett svåruttalat ord!!) och då springer han iväg och letar..... gissa om väskan inte finns där heller!??! Inte en enda!!! Och den andra butiken sa ju att det skulle finnas hela fem stycken där! Nu börjar jag blir riktigt sur. Så då åker jag till nästa butik. För där skulle det finnas sådana väskor också! Och jag går och går och går... butikerna ligger ju inte så nära varandra.... och där letar jag bland alla väskor. Den finns inte!!!! säger snubben där inne. Vid det här tillfället börjar jag nästan brista, så jävla irriterad och less var jag på detta. I alla datorer står det att butikerna har hur många väskor som helst och personalen i den ena butiken skickar mig till den ena butiken efter den andra, men ingen har en enda jävla väska!!!!! Jag blir så jävla sur och ledsen, jag ger upp, jag suckade djupt hur många gånger som helst och nästa bröt ut i gråt för att jag hade sprungit omkring utan en enda väska i behåll! Fyfan, jag aldrig mer ska åka in till butiken när jag ska ha något specifikt. 
Men nu när jag kom hem i eftermiddag efter flera timmar bortkastade på en massa gående och tågresande och stress och allt så beställde jag väskan på nätet helt enkelt. 50 kronor mer kostar det!! Är det tacken för att jag har fått lida idag eller!!??! Jag är så jävla sur på allt och att en massa tid gick till spillo, tid som jag kunde ha användning till mina läxor!!!



Nu har jag lugnat ner mig och jag har en väska som är på väg hem till mig. 
Här är en bild på mig från idag... innan jag blev så himla sur.





föreläsning och läsning

Måste ha kaffe! Speciellt när jag går på föreläsning, annars har jag en tendens att bli lite för sömnig :P även om det är intressant.



Nu resten av dagen ska jag sitta och läsa så mycket jag kan av kurslitteraturen. Samma sak i morgon... men jag ska också gå förbi min praktikplats och säga hej till min handledare och prata lite :)

Dagens låt: A beautiful lie - 30 seconds to mars




läsa läsa läsa

Hej bloggen!

Idag mötte jag upp mitt arbetslag och åkte hem till en av dem ^^ Vi satt och diskuterade en avhandling och senare åt vi lunch :) Det blev bara en halvdag, men vi har så mycket att läsa den här veckan så.. vi måste ju få tid till det någon gång.

Nu på eftermiddagen har jag suttit och läst i min körkortsbok. Jag har ju teorikurs på tisdagskvällar så jag har lite extra läxa förutom skolan...
Men snart måste jag fixa med middag också! Jobbigt!





basplagg

hellu ^^

Vilken trevlig dag det har varit hittills! Få en god och nyttig lunch på ett sött litet kafé och sen en liten shoppingtur. Allt detta får mig på bra humör! :)

Tyvärr tog jag inte med mig kameran ut, men här är iallafall bilder på mina väldigt effektiva och fina inköp idag, som jag tog här hemma!
Mest basplagg! 






Nu ska jag läsa avhandling och titta på en föreläsning på datorn!
...och äta mellanmål! (det är nyttigt och man behöver vanligtvis något litet på eftermiddagen)






inget mellanrum mellan frukost och lunch

Godmorgon!

Jag vaknade för inte så länge sedan. Men nu är jag fixad och klar och ska strax åka med syrran till mamma, då ska hon bjuda oss på lunch! Treeeevligt! ^^

Jag hade faktiskt tänkt sitta och läsa lite idag för att jag ska träffa mitt arbetslag imorgon och diskutera lite grejer.... men det får nog vänta tills i eftermiddag. Det kanske blir en runda i centrum efter lunch också...

Då får jag önska en trevlig dag 





lite fluffigt hår idag...

Godkväll

Hej!

Jag satte mig och tittade på en film med mamma för ett tag sen. Bra det, för filmen fick mig att må lite bättre. Jag kännde mig nämligen lite deprimerad och ledsen lite tidigare. Så bra att det fins bra filmer!

Nu har jag fått i mig alldeles för mycket sött och ska lyssna på en massa bra musik och titta mer på serier! :D





heartbreaking

Jag tittade just på den här serien.... och bara första avsnittet ger ett fantastiskt intryck! Men ett hjärtkrossande intryck! Det är så att man vill gråta! Men samtidigt är det så spännande och så bra!

Konstigt att jag hittar en massa bra serier nu plötsligt ^^



Sasameki Koto 


vad jag gör just nu

Ett av mina favoritintressen är att titta på japanska animerade serier. Jag kan plöja igenom en hel serie på en dag! Jag tycker att det alltid är så spännande. Den genren jag tycker mest om att kolla på heter shoujo! :)
Jag brukar alltid kolla online och gratis som sidor jag har länkat i min högerspalt... 

Just nu tittar jag på en serie som heter Amagami SS. Den handlar om dessa tjejer på bilden. Fast det är en kille som har huvudrollen. Killen blir tydligen kär i varenda en av dessa tjejer vid något tillfälle och tjejerna blir kära i honom också... men varje tjej har en egen historia. Så det är några avsnitt för varje tjej och vad jag har förstått är det ett glatt slut för varje tjej, de levde lyckliga i alla sina dagar... men sen börjar nästa historia om nästa tjej!

Hittills tycker jag att serien är bra. Dock började den dåligt för jag tyckte inte om den "första" tjejen ;P



Så detta är vad jag gör just nu och antagligen gör imorgon också ^^


tjena, jag tänkte bjuda på ett recept

Jag har precis slängt in en paj i ugnen!

Jag tog på mig att göra middagen och då blev det såklart min goda spenatpaj! Den går jättefort att göra... om man inte räknar med hur länge den måste stå i ugnen >_>

Eftersom jag sa förut att jag skulle kunna lägga upp recept på olika godsaker så tänkte jag göra det nu! :D




Spenatpaj!

Sätt ugnen på 175. Sen behöver du en pajform. Det går bra med vilken som helst, men utav den större sorten. Vi ska inte bara göra en kaka här, vi ska göra en stor härlig paj! ♥

En pajdeg behövs såklart. Jag gör alltid min egen. Då tar jag bara 125-150 g smör och 3 dl mjöl och blandar ihop i en bunke. Eftersom smöret alltid är hårt när det kommer ut från kylen brukar jag skära upp det lite slarvigt i några bitar för att lättare få ihop det med mjölet! När smör-bitarna är borta så häller jag på ca två matskedar kallt vatten och formar snabbt degen till en boll. 
Nu ska man egentligen låta degen ligga i kylen ett bra tag, men det går lika bra att trycka ut den i formen direkt! När degen är uttryckt i formen ska den in i ugnen! Men kom ihåg att göra några hål i degen med en gaffel först!
Pajskalet ska vara inne i ugnen tills det ser ut som om det har stelnat.

Nu till fyllningen!
Ta fram en stor bunke. Riv en hög med ost! Häll det i bunken. Skopa ner nästan ett helt stort paket med keso! Häll i så mycket fryst bladspenat du vill ha! Allt detta beror på hur stor formen är och hur mycket du vill ha av varje del. Blanda de tre ingredienserna. Häll i valfri krydda.

När pajskalet är färdig, ta ut det ur ugnen och häll i fyllningen! Sen slänger du in pajen i ugnen! 1 timme brukar det ta. 

Sen blir det supergott! Det kan jag lova! Jag brukar äta med vitkålssallad (pizzasallad).






Nu är det bara för mig att sitta och vänta på att maten ska bli färdig! Sen ska jag titta på doobidoo med pappa! Det är min fredagskväll! ^^



halloj



Hur är läget? Jag mår fint! Jag har precis överlämnat all min stress och ångest i skolan! :D Tentan är överlämnad och jag har en bekymmersfri helg! :D

Idag hade jag lockar i håret! Med understreck under HADE! Mina lockar försvann in snön och blåsten :( Och jag som ville vara fin i håret på första dagen med snö och allt... så hugger snön mig i ryggen med att förstöra mitt hår :(

Men visst lyckades jag med några fina lockar i morse ^^



Jag hade ju en föreläsning på förmiddagen också. Den typ sov jag igenom... jag kunde inte koncentrera mig ett dugg! Jag var så himla vimsig och trött i huvudet efter att ha suttit hemma med den där tentan!

Jag gick på ett ärende i centrum nyss... och jag lyckades gå förbi en rea och kunde inte gå därifrån utan de här örhängena!



En rosett med en pärla! Hur fiffigt är inte det? ^^

Nu ska jag ta det lugnt framför en serie! Det var så himla länge sen känns det som ^^ Mer anime!! ^^




lämna in tentan

Nu ska jag gå och lägga mig för att få min skönhetssömn! ^^

Imorgon ska jag sticka till skolan för att lämna in min tenta. Sen är det tydligen någon liten föreläsning också. Men en väldigt kort dag i skolan alltså. Bra för en fredag ^^

Jag tror jag ska försöka göra några lockar i håret imorgon också ^^




vinterinspiration

Här är lite av min inspiration över mitt klädesval i vinter! Det ska bli så mysigt att sätta på sig en massa ulliga koftor och ulliga sockor och ulliga mössor ^^

...och lägg extra mycket märke till kitty-bootsen! Dr. Martens har tydligen gått i hop med Sanrio och gjort Hello Kitty-boots! :D





Jag vill ha färgglada eller tjocka strumpbyxor med härliga tröjor och koftor. Jag vill ha korta kjolar med fina cardigans och blusar med både varma och kalla färger. Jag vill ha Hello Kitty boots!!!! och jag vill ha massor med fina mönstrade sockor som går upp till knäna! Och såklart vill jag ha en massa varma vantar för just nu håller mina fingrar på att frysa ihjäl!!



pigg?

Jag känner mig hängig och uttråkad!



Kaffet hjälper inte!
Äldre människor brukar dricka kaffe på kvällen för att det ger en motsatt effekt för dem. Jag vet att mina morföräldrar gör så. De kan kliva upp mitt i natten och sätta på kaffe för att de inte kan sova...
Det kanske gäller för mig med. Jag är ju bara 20, men jag kan dricka kaffe ibland och jag blir snarare trött än pigg. Det är ju riktigt frustrerande när man behöver vara pigg! Dock har jag inte dirket någon anledning att vara pigg just nu...

Den här låten piggar alltid upp mig.




varannan kopp

Vilken besvikelse....
Det blir bara mer och mer plusgrader.... det blir väl ingen snö idag iallafall :(
Men imorgon blir det nog, säger pappa..


De här dagarna jag har suttit hemma och jobbat har ju jag tillgång till köket, vilket betyder mat-kaffe-te och allt möjligt... så jag har ju gått och gjort kaffe efter te efter kaffe efter te.... varannan kopp har det blivit ;P
Men nu först på morgonen blir det kaffe! 
Jag dricker vanligtvis inte kaffe så tidigt på morgonen. Det är först efter nio någon gång jag blir sugen :)

Planen för dagen är att sitta och finslipa på mitt arbete nu på förmiddagen. När mamma kommer hem lite senare ska hon få läsa och säga vad jag har skrivit "fel" i stort sätt :P Mamma är så duktig på det där med grammatik och vad som inte är läsbart (hon har jobbat med en liknande syssla) så därför är det bra att låta henne läsa innan jag lämnar in det :)

Nu är nog mitt kaffe klart! ^^




morgon

Det kommer att snöa idag!



Men nu ska jag ställa mig och koka gröt! (det gör jag varje dag)



Och sen läsa tidningen!



Sen är min morgon gjord!


ett barn på julafton

Jag har fått ett paket! :D

Jag är jätteglad! för jag vet nämligen vad det är! ^^



Boken jag har beställt!



Nu kan man ju undra varför jag har beställt en barnbok...
Men det är inte alls konstigt! Speciellt inte för en förskollärare to be! :D och jag som blev så insatt i barnböcker när vi skrev ett grupparbete om barnboksillustratörer!

Hela jag sa att jag måste ha den här boken när jag såg den på seminariet...
Sven Nordqvist har fått Augustpriset för den här boken!
Jag förstår varför!! för vem älskar inte hans otroligt fina bilder! Pettson och Findus är ju en favorit också! ^^



Var är min syster? är ju en helt fantastisk bok! Jag satt och bläddrade i den jätteförsiktigt nyss och tittade på varenda detalj i bilderna! Hela boken är ju en enda bild som aldrig tar slut :D

Tyvärr fick min bok några hörn tillknoglade :(



Vad ska jag då göra med den här boken? Jag läste ju ut den på tio minuter.... 
Jag har ju inga barn.... Men den är till mig själv! Just nu åtminstone! Jag älskar den här boken och jag är ju en duktig samlare så den ska jag behålla och kanske ta fram i mitt yrke som förskollärare och senare någon gång som mamma! :D
Jag ser mig själv ta fram den här lite då och då när jag vill ha inspiration eller bara när jag vill titta på de roliga små detaljerna i bilderna :)







Nordqvist gör så roliga detaljer! ^^

Den här ska jag bläddra i många gånger ^^



yes!

Nu har jag fått med allt jag vill i tentan och det är också tillräckligt många ord! Nu ska jag bara finslipa texten och låta mamma läsa!





lockar

Vad tycks?
Passar jag i lockigt hår? (dock väldigt slarvigt gjort nu men men...)

Jag älskar lockigt hår! De som har naturliga lockar ska vara lyckliga! Jag lyckas aldrig riktigt göra fina lockar... men nu lyckades jag någorlunda.... men mitt hår är ganska kort och jag har inte riktigt något system om vilken bit hår man ska locka först osv....

Jag ska bara vara hemma idag, men visst blev jag lite vardagsfin! ^^



bytte ut stolen

Godmorgon!

Idag bestämde jag mig för att stanna hemma och plugga. Kroppen sa bara nej när jag vaknade i morse. Det är inte så att jag känner mig jättetrött eller så... jag vill bara känna mig bekväm här hemma idag.... slippa bära på den tunga ryggsäcken och slösa tid på att åka tåg....



Jag är så himla trött på min rullande datastol som står i mitt rum.... så jag rullade ut den och placerade den med den här korg-stolen! Den som jag ändå hade tänkt ha här inne sen när jag fått in en ny bokhylla och fått bort skrivbordet.... som jag pratade om förut, att jag ska möblera om!

Den är så mycket bekvämare! 



Men nu måste jag sätta på mig en tröja! för jag har bara en t-shirt på mig och fönstret öppet! 
Sen ska jag börja plugga ;D



Änglar

Godkväll.
Jag satt och läste i ett magasin och fick tipset om en bok! ^^
Det är en bok om änglar. Skriven av Danielle Trussoni och boken heter Angelologi! Den verkar riktigt spännande! Den går mot "modet" med vampyrer! Nu är det änglar som är the bad guys men samtidigt älskade (eller de kanske inte är det än). Änglarna är tydligen inte "änglar" i boken utan fiender på nåt sätt. Spännande!

Jag ställde upp i tävlingen, i magasinet, om att få den boken. Men om jag inte får den så kanske jag går och köper den istället! Jag känner mig så himla desperat efter en bok.... När jag väl ligger där i sängen så vill jag så gärna ha en bok att läsa... som igårkväll, då var jag alldeles för pigg och jag bara saknade en BOK! 



Nu ska jag gå och lägga mig igen utan en bok att läsa... *snyft*




stressad

Hej!

Jag känner mig ganska stressad!
Jag kom på när jag gick hem från tåget att jag ska ju på teorilektion ikväll! Och jag som inte har läst läxan tills idag! En vecka har jag haft på mig men inte ett enda tillfälle har lämnats till det!

Nu när jag kom hem kände jag hur fruktansvärt hungrig jag var! Så jag har stått och darrat medan jag gjorde mackor! Också tryckte jag i mig dem och är fortfarande hungrig!? Men jag måste ändå hinna äta middag innan jag och syrran sticker iväg på teorikursen, så det ska väl gå bra...

Här satt jag och åt lunch i skolan idag...



Det finns gott om mikrovågsugnar! Vad jag vet finns det tre sånahär mat-rum i skolan... Smart!



Senare tog jag ju en cappuccino i cafeterian (och en bulle)... gott!



Nu ska jag planera middag och läsa lite i körskolsboken! Jag kanske hör av mig lite senare ikväll :)




lunchrast

Tjena tjena! ^^

Just sitter jag i skolan och tar en liten lunchrast!
Två timmar lunch blir det..... för att jag blev hungrig klockan elva och gick ifrån datorn i medieteket då... och eftersom det är stängt mellan tolv och ett och jag kanske tar en timmes lunch... då komemr jag inte in när jag har lunchat färdigt vid tolv! Typsikt! Jobbigt! Men jag tar en liten extra paus vid datorn i biblioteket nu istället. Datorn här är sämre än i medieteket, annars hade jag ju kunnat sitta här hela tiden! ;P

Jag känner att jag är klar i huvudet idag. När jag väl sätter mig med arbetet så blir det bra. Vad klokt av mig att åka till skolan idag ;D

Cappuccinon i skolans cafeteria är bäst ^^ Den brukar pigga upp mig! Men  på grund av det och att jag inte kan jobba på hela femtio minuter så blir jag lite frustrerad på nåt sätt :P



Hörs senare


recept

Nea frågade om jag kunde lägga ut receptet på gratängen ^^ visst kan jag det!
Det här är nog bara något som mamma har slängt ihop, något som hon hittade på ikväll... hon hittar ofta på nya saker ^^

Det man ska ha är:
Selleri
Morot
Broccoli (fryst)
Mjöl
Mjölk
Grädde
Vitpeppar, salt
Riven ost


(man kan säkert slänga i vilken grönsak som helst)

Grönsakerna måste koka en liten stund först, broccolin räcker det om man bara låter det ligga i hett vatten ett tag.
Spara morotsvattnet (om du vill). Hacka/strimla grönsakerna som du vill. Krydda! Mycket, eftersom grönsaker inte smakar så mycket annars. Skaka mjöl och mjölk. Lägg den rivna osten direkt på grönsakerna och häll sedan på såsen! Använd morotsvattnet om du vill. Lite grädde i såsen också! Skicka in den i ugnen på 175 grader tills osten får färg.


Det här är bara det jag hörde mamma rabbla upp för en liten stund sedan. Det är inte så noga med hur mycket av varje ingrediens, ta det på känslan och smaken ;)

Det här var ju lite kul. Jag kanske skulle kunna lägga ut något recept på något gott lite då och då ^^



middag

Med lite mat i magen känns det mycket bättre. Mamma gjorde en grönsaksgratäng. Bara grönsaker med ost i stort sett. Väldigt simpelt och väldigt gott! Hela familjen tyckte om det (förutom lillebror som åt tidigare).

Vi har ofta två maträtter på middagsbordet, eftersom jag och mamma är vegetarianer så äter inte familjen alltid samma mat. Men ibland, som ikväll, äter hela familjen samma mat! ^^



Med lite ny j-pop/rock/punk i öronen känner jag mig bättre också. Jag har upptäckt Shonen Knife! ^^


det går inte bra

Just nu går det verkligen inte bra att jobba! Jag har fastnat och jag är seg. Klar i huvudet, men det går verkligen inte att fortsätta just nu känns det som!

Min lösning är att åka till skolan imorgon igen och sitta där hela dagen, vilket kommer tvinga mig att jobba!
Men jag som har rekord i att skjuta upp saker.... >_>



Det här måste ju lämnas in på fredag!!

för stress och ångest

En plupp

God eftermiddag! 

I morse gick jag och syrran hemifrån samtidigt. Vi gick tillsammans ner till stationen, men hon åker åt ena hållet när hon ska jobba och jag åker åt andra när jag ska till skolan. 
Jag skulle ju ringa min tandreglerare idag och höra vad som ska göras med min tandställning, eftersom en plupp lossnade i fredags! Men jag fick komma in på en gång utan problem och det fixades jättefort och det var ingen stor grej. Vad bra!


Sen åkte jag vidare till skolan och satt och skrev där ett tag. Det är så lugnt och skönt där... och datorerna är stora och stolarna är bekväma! Men jag blev hungrig ganska fort, så jag köpte lite lunch och en kaffe och sen åkte jag hem. Fast först stannade jag på Lindex och köpte bland annat en tröja till mamma och cancerfondens rosa band! Så nu får det rosa bandet pryda och lysa upp min jacka ^^

Nu ska jag fortsätta att skriva på skolarbetet! tillsammans med en kopp te! ;D




Lukt?

När jag nyss satt och målade mina naglar kom jag och tänka på en sak pappa sa till mig en gång. Han kommenterade när jag målade naglarna en gång att "åh nej, det som luktar så..."

Det har jag aldrig tänkt på... men nagellack luktar väl åtminstone inte när det har torkat? Men då kom jag på den briljanta idén att varför kan man inte skapa en serie med lukt-nagellack!? Som parfym! Fast på naglarna med färg! Hur uppfinningsrik är inte jag? :D

Här är alla mina nagellack!

Godnatt!! 

Desperat efter en bok

Nu har jag läst ut Kafka på stranden!

Så nu är jag verkligen desperat efter en ny bok! Jag vill ha mer bra böcker!!



När jag tänker efter så har jag inte läst så himla mycket böcker ändå. Jag vet inte hur man mäter snabbhet i läsning... men seg är jag inte på att läsa!
Jag har ju för i helvete läst Brott och Straff av Dostojevskij! Det är en merit! ^^
Det jag vill säga är att jag vill komma upp i fart med läsningen!

Nu är jag ute efter bra böcker! Inget tips är ett dålig tips!




sminkborstar

Jag surfar runt en massa på nätet varje dag och ibland hittar jag bra tips! Till exempel har jag hittat något som jag har lite ångest för.... att tvätta smink-borstar! 

Jag har hittat tips på youtube från två olika tjejer som båda är experter på smink (tycker jag). Här deras videos om hur man ordentligt tvättar smink-borstarna! MichellePhan och kandeejohnson
Jag tvättade mina borstar nyss! Det kommer kännas så mycket fräschare när jag använder dem senare ^^



Godmorgon!

Jag vaknar med värsta träningsvärken i axlarna/nacken! 
Pappa kanske tog i lite för hårt när han masserade mig igår :P

Nu på morgonen har jag ätit risgrynsgröt och sen satte jag på en film med Catherine Zeta Jones! Men nu ska jag plugga! Det blev inget av det igår och jag får lite ångest!!

Igårkväll..... när jag låg i sängen med värsta huvudvärken så bad jag om att den skulle försvinna! Och tacka någon! för att jag somnade och vaknade utan huvudvärken!! ♥

nu behöver jag kaffe!


läsa bok

Just nu har jag väldigt ont i huvudet.... så jag tänker gå och lägga mig tidigt och läsa min bok och kanske lyssna på musik tills jag somnar.... Fy för huvudvärk!





Pose

Lovisa har tråkigt och posar framför kameran!





Jag har ont i huvudet och jag har ont i ryggen och jag har tråkigt. Vad mer kan jag klaga på? :P

Jag vill ha massage och en bra film och något gott att knapra på! ^^



Men! Jag fick precis en jättelång massage av pappa! så jag mår mycket bättre ^^
Nu ska jag ge tillbaka massagen till honom, det förtjänar han!

drömlandet

Har jag berättat hur mycket jag saknar Marocko?
Jag var ju i Agadir i somras med syrran och kompisar. Vi hade så himla kul. Marocko är drömlandet. Jag har nya vänner där nere och jag hoppas att kunna åka dit senast nästa sommar igen!

Här sitter jag på en kamel! Skithäftigt!






Pocahontas

Nu tänkte jag lägga upp lite bilder på Pocahontas!

Ännu en Disneyprinsessa! Eller... hon är ju ingen prinsessa men jag brukar klassa alla dessa tjejer från disney bland disneyprinsessorna. :)

De här bilderna är tagna från deviantART där jag brukar kunna hitta en massa fina bilder/foton/skisser!
Här är några favoriter på Pocahontas!

av: Flamestaff

av: Micke89Eli

av: Blumina

av: mipiel

av: lpdisney

av: lolita_art

av: alicexz


Visst är bilderna fina!?
Jag tycker ansiktsuttrycken i bilderna är så verkliga! Så bra tecknat!

Länk till deviantART finns i min högerspalt.

Nu har jag inte många disneyprinsessor kvar! Men som tur är verkar det som om disney håller på med fler disneyfilmer! T ex kommer "Rapunzel" (Tangled) ut snart! ^^
Någon mer som älskar disneyfilmer!?

Höstfärger

Godmorgon! 

Titta vilka fina bilder jag fick ihop när jag var ute nyss! Även om det bara är med kameran på mobilen så blev det ju ganska bra bilder!







Fina höstfärger va? ^^

Jag hade mina fina mössa på mig. Den värmde gott om mitt huvud! Även om solen fortfarande lyser så är det tillräckligt kallt att ha mössa och vantar på sig nu.



Nu: Lunch och sedan plugg!


sova

Godnatt bloggen! Nu ska jag glida ner i min nybäddade säng och sova riktigt gott och imorgon ska jag stiga upp och sätta på mig min mössa och gå ut i det fina vädret! ♥



lyssnar hellre på killar

Update från min kväll: Jag tittade mycket på idol i början den här säsongen, men sen slutade jag av någon anledning... men nu ikväll började jag titta igen! Och SHIT vad bra deltagarna har blivit sen sist! 

Är det nåt fel på mig eller är det konstigt att alla mina favoriter i idol är killar? :D
Jag är ledsen... men jag tycker det är skönare/härligare/roligare att lyssna på killar än tjejer ;P
Typ Andreas, Jay och Geir är de bästa tycker jag!

Jag märker att ju mer jag bloggar.. desto roligare blir det! Vanligtvis blir det typ ett inlägg om dagen, men idag har det blivit jättemånga! Det tar bara inte slut ^^ ♥






Karlssons klister funkar inte på detta

Jag har tappat en grej från tandställningen!

Syns det? :P



Det är ett litet mellanrum där....

Jag åt ett tacochips.... också vips!!
Jag tyckte det kändes konstigt i munnen... då visar det sig att en grej har lossnat!
Men det är ingen fara. Jag har tagit ut grejen och jag ska ringa min tandreglerare på måndag och höra vad han säger. 

Men det ser lite konstigt ut nu! :/

det ska bli skönt att bli av med tandställningen snart
som sagt måste jag vara den sista i min generation som skaffar det

Musik

Jag har hittat en ny sångare! Eller... han kanske inte är ny i musikvärlden, vad vet jag, men han är ny för mig och jag tycker han är bra och hans låtar är fina! Han har en sån där mörk röst som jag tycker om att lyssna på.

Nu är det ju riktigt tragiskt för den som inte har Spotify men han går säkert att hitta annanstans också! 
En dansk kille vid namn Rasmus Seebach.

Det är en blandning av olika musiksorter tycker jag. Jag är ju lite av en allätare, men mestadels lyssnar jag på rock/hårdrock men ibland kommer det in lite annat :)



Jag kan passa på att tipsa om lite annan musik! 

Rock/jazz-blandning - Joe Satriani
Härlig rock - Skillet



Jag vet att det kan vara riktigt stor skillnad mellan folks musik-intresse. Men bara därför ska inte jag vara blyg och inte våga visa vilken musik jag tycker om :) 
Musik är viktigt.


Datorn

Någon mer som har lust att koppla bort vardagen en stund?
Jag är rätt trött på datorn... det är lätt att bli trött på den när man sitter vid den i mer än tolv timmar om dagen!
Dock kan jag hela tiden hitta på en massa saker jag kan göra på datorn.... så det slutar aldrig!



Musiken är nog det enda som håller mig kvar!
Jag ♥ Spotify

Idag har jag bland annat lyssnat på 30 seconds to mars, Creed, Neverstore, Late Night Alumni...


Fredag



Oj, nämen det är ju fredag idag ju!

God morgon, god middag och god eftermiddag!
Jag sitter ju med skolarbetet och det går faktiskt bra. Jag tror att när jag väl bestämmer mig för att göra något så går det bra :)

Kurslitteratur till vänster om mig



Anteckningar och annat till höger...



...och datorn mitt framför mig!



Jag ska fixa lite lunch nu. Det blir ägg-macka! (jag orkar inte göra något annat....) ;P


Vackrast

Vackraste tjejen i världen? :)




Jag tycker det. :)


Bok?

Det går segt och långsamt och jag är osäker på hur jag ska formulera mig...

...men jag vet att jag så småningom kommer arbetet bli färdigt..... för jag skriver del för del och så småningom kommer varje del samlas upp till ett bra arbete. 
Men för att vara på den säkra sidan ska jag åka in till skolan någon dag och sitta vid en dator där istället, för att då vet jag att jag får saker gjorda!



Nå... vad mer kan jag berätta?
Jusste... jag läser ju inte bara kurslitteratur. Jag läser för nöjes skull också förstås! Just nu läser jag Haruki Murakami men jag har bara några sidor kvar så jag har varit ute efter en ny bok på sistone... men jag vet inte vad jag ska läsa? :s

Jag brukar känna mig så vilsen när jag står där i bokaffären med alla dessa böcker framför mig... jag vet inte vad jag ska leta efter... och man kan inte direkt se på utseendet om boken är bra heller.... 

Men nu borde jag gå tillbaka till arbetet!

hörs senare...

lovely complex

Nu har jag sett på en massa avsnitt av den här serien.... så nu har jag bara hälften kvar :)
Just nu kollar jag på den här sidan: http://www.animefreak.tv/
Den brukar fungera ganska bra och har rätt många serier... dock brukar för många av serierna bara vara dubbade.... vilket jag inte alls tycker är roligt att titta på... men just den här serien fungerar bra :)


...undrar hur många gånger jag har sett den här serien nu... jag har tappat bort räkningen ;P



Nu ska jag hoppa i säng!

förresten... en liten disneyprinsessa kanske kommer upp snart ^^

skolarbete

Jag har suttit med skolarbete idag.
Vaknade vid nio och började klockan tio.... var i skolan en stund i eftermiddags också. Det här är hårt arbete!



Imorgon börjar jag nog på riktigt med analyserna! Detta ska bli mellan 2000 och 2500 ord! Det är bara att köra på. 

Syns högen med böcker jag ska använda? (baland annat!!!) :P






Heltidsjobb

Nu var då första teorilektionen slut!

Det var faktiskt riktigt roligt! Nu blev jag helt inne i körregler och en massa annat! Men det är bara för att körskolläraren är så himla rolig. En pratkvarn och gör allt roligt! 



Det här är nästan ett heltidsjobb också. Så jag vet inte riktigt om jag kommer klara det... eftersom skolan är ett heltidsjobb och just nu är det mycket som händer.... men jag får ta det som det kommer


Så... imorgon tänkte jag ta sovmorgon, eller åtminstone sova fram tills jag vaknar ;P
Sedan ska jag sitta och rita upp hur jag ska göra min examination (den roligaste delen). Sen är det bara att sätta igång.
Jag måste ta någon tripp till skolan någon gång också... eftersom jag ska analysera filmer och det bara är en jag kan se hemifrån, så måste jag använda skolans dator där de två andra fungerar! Jobbigt!

Kul!

Nu blire natten!




teorilektion

Åh vad jobbigt!

Jag som har helt fullt upp i huvudet med allt som har med skolan att göra! Och nu måste jag läsa en massa och gå på teorilektion ikväll! Vad jobbigt! Jag orkar inte! Vill inte!

Jag kan ju inte inte gå på den... så jag får väl sitta och stå ut med den och sen släppa allt det där direkt när jag kommer hem. Jag måste ju komma igång med mitt skolarbete! Det är ju det jag vill. Det ser jag ju fram emot.



Jag ser fram emot imorgon! Då ska jag bland annat ta sovmorgon! ^^


Mössa

Jag var hos tandläkaren idag!

Det var först senare på eftermiddagen jag skulle vara där och jag slutade klockan ett i skolan... så jag satt och åt lunch och läste lite läxa i skolans cafeteria medan jag väntade. Sen hann jag shoppa en mössa också! Den är färgglad och fin och mysig! Jag behöver en ny mössa och då hittade jag den här för bara 25 kronor! Perfekt! :D


Nu ska jag göra lite mer läxa inför imorgon. Det seminariet måste jag tydligen vara väl förberedd inför, så då gäller det att jag har läst och gjort mina uppgifter!

....och på onsdag börjar mina hela sju dagar + en helg som jag har på mig att sitta hemma och göra min stora examination som slutför den första delen av den här kursen! Den examinationen kommer bli svår känner jag på mig... o.O
baj baj 


mums

Det var en tigerkaka!

Den blev ju helt gudomligt god! Min hemliga ingrediens skall för alltid bli ett mysterium ;D





Jag har varit duktig idag!

Juste! Jag har hållit på lite med bloggdesignen... lite små ändringar bara. Jag tycker om att putsa upp saker ibland :) Men små ändringar kan man nog förvänta sig lite då och då nu tror jag för jag är ju egentligen inte riktigt klar med den här designen känner jag. Men det fixar sig :)

Trevlig kväll 


Kaka

Pappa ville ha en kaka. Så jag gjorde en kaka!

Den är färdig klockan fyra och då ska vi äta den när den är alldeles varm tillsammans med kaffe. Gott! 

Den som känner mig vet att jag bakar lite då och då. Det brukar allra mest bli riktigt gott! För jag är duktig på att baka ;D

Gissa vilken sorts kaka det är ^^




Söndagsproblem

Jag är som Alfons Åberg.... "Jag ska bara......"

Men jag måste ju vara lite ansvarsfull och ha lite självdisciplin nu! Jag måste ta tag i skolarbetet även om allt annat verkar så himla mycket bättre att hålla på med.

Det är lite svårt :P



Det är så mycket enklare att inte göra det ;P

Men jag måste....


Annars har jag städat en del i mitt rum. Igår fick jag en knäpp. När jag hade städat upp en massa i mitt hörn av rummet så kom jag bara på att det här går inte! Jag måste ha mer förvaring! Det blir bara en massa röra och vissa saker måste kunna ligga framme... och grejen är att det inte finns plats för grejer att ligga framme. Det som ligger framme är bara det som inte får plats någon annan stans.
Men nu är det andra bullar som gäller. Jag ska möblera om! Mitt databord och datastol åker ut och in kommer en till bokhylla och en annan stol! Det kommer finnas så mycket mer plats sen! Jag ska göra en före och efter-bild så man tydligt kan se! ^^

Jag funderar på att baka en kaka senare... eller muffins? Hur låter det? ;D


more coffee for me thankyou

Jag känner mig lite seg men jag drog med familjen till köpcentret iallafall. Det slutade med att jag fick en del shopping gjord! Det brukar ju göra mig lite glad så nu mår jag bättre.... men vad konstigt allt var i morse!

Det jag har planerat för helgen är att städa och träna inför redovisningen på måndag samt sitta och titta klart på sista säsongen av Gilmore Girls!

Yay! Kaffe!





god morgon...

Jag vaknade kvart över fem. Varför då? Jag vet inte...
Jag hade den här mardrömmen, den är inte riktigt realistisk... men karaktärerna känner jag igen, känner dem mycket väl och jag vill dem inget illa så därför blev det en mardröm.

Jag har den här gråten i halsen som om det var meningen att jag skulle gråta medan jag fortsatte den här drömmen. Men nu vaknade ju jag och det är som om gråten fastnade så nu känner jag mig jättekonstig och klarvaken...

Jag måste göra nåt!

Godkväll

Nu är klockan strax åtta och det är fredagskväll! I det här hushållet går doobidoo på tvn! ^^

Idag har jag suttit hemma hos en klasskompis och skrivit klart vårt grupparbete! Vi har gjort allt tillsammans och vi har varit riktigt duktiga och nu på måndag ska vi redovisa allt! Vi har en jättefin Power-Point-presentation!
Jag har nog inte riktigt berättat om arbetet(?) Det är om en barnboksillustratör och min grupp har val Lena Anderson. Hon har ju gjort Maja-böckerna om någon kommer ihåg? :) Hon har även gjort andra, nyare böcker som jag inte alls kände till tidigare.
Men det här arbetet har varit riktigt roligt och det har varit kul att titta i en massa barnböcker! ^^

Jaha.. nu tog det sådär lång tid att fixa ihop ett inlägg.... jag började före klockan åtta och nu har klockan blivit över åtta :P
Vilket betyder att doobidoo redan har börjat! Måste skynda :P




Visst

ser inte det här häftigt ut?


...jag visste det! Därför måste du se hela videon där de här bilderna är tagna ifrån!



En blåsig dag

Dagens låt: Search And Destroy - 30 seconds to mars

Jag har lyssnat mycket på 30 seconds to mars på senaste tiden. Varje dag liksom längtar jag till jag får sitta vid datorn på spotify och lyssna på 30 seconds to mars. Det är härlig musik tycker jag :)

Mina dagar nuförtiden är så upptagna nu så jag är glad att jag åtminstone får ha min musik att lyssna på när jag kommer hem.

Igår tog jag en tidig kväll.... jag satte mig i det tysta och lugna köket med en favoritbok och fötterna i fotbad också pysslade jag om mina naglar. Det enda som saknades var en kopp te...



Idag har jag suttit med grupparbete hemma hos en klasskompis och det ska jag också göra på fredag! Men imorgon ska jag på basgruppsdag.... då är det alla som pluggar till lärare från mitt område som träffas och har ett slags möte. Brukar vara ganska roligt!

Men just nu ska jag stilla mitt sötsug! :D

Fina armbandet



Så! Vad har hänt sen sist jag skrev?
Jo, i söndags på eftermiddagen och en del på kvällen satt jag och läste i kurslitteraturen. Men hur mycket nytta hade jag av det då?? Typiskt att man sitter med hur mycket sidor som helst också går man knappt igenom det i skolan!

Jag åt en jättegod lunch i skolan idag. Det kostar 70 kronor och då får man välja av två rätter eller veg. Jag som är veg tog ju veg.... och idag var det rotfrukter med champinjoncrepes och kesoröra! Supergott! Också får man salladsbuffé och kaffe på det. Super!

Imorgon blir en upptagen dag också. Sitta med grupparbete först och sen ha en muntlig examination på eftermiddagen. 

Förresten.... vart tog mitt fina armband vägen? Varför har jag inte använt det?? Jag måste leta fram det!!


den ultimata serien

Med regelbundna mellanrum brukar jag titta på en speciell serie. Det är den ultimata serien med allting i. Därför är den så bra och därför kan, åtminstone jag, se den hur många gånger som helst. 

När jag har tittat klart på hela seriens 24 avsnitt så känner jag mig nöjd! och glad och har hopp och lycka! Men sen går det ett tag och jag tittar på helt andra saker och har helt andra saker för mig... och så småningom börjar jag tänka på serien igen... sakna den.... känna att jag behöver titta på den snart igen. Det är som om serien fungerar som terapi för mig. Den ger mig verkligen en speciell känsla.

Jag vet inte vad mer jag ska säga förutom att rekommendera den. Fast det har jag redan gjort hur många gånger som helst tror jag ^^

länk länk

Mumin i Doobidoo

Mumintrollet, Muminmamman, Muminpappan, Snorkfröken, Lilla My och Snusmumriken dök upp i programmet Doobidoo!!

Det förgyllde min kväll!! :D

Vi (jag, mamma, pappa, syrran och hennes kille) tittar tillsammans och äter gott. Och plötsligt dyker de här utklädda personerna upp i programmet! :D

Programledaren kommenterade att han ville nog ta med sig de hem ^^ Det vill jag också!

Jag älskar muminfamiljen om ingen redan förstått det ;D



Fredag

Vilken härlig dag!
Jättesoligt och jättemysigt!

Jag har spenderat dagen hemma hos en klasskompis. Vi har gjort grupparbete, jag och mitt studentarbetslag. Den här gången handlar det om barnboksillustratörer! Och det är roligt!

Vi har bläddrat i barnböcker och diskuterat en massa och ätit god lunch och haft det väldigt trevlig tycker jag. Många skratt :)



Det är ju fredag idag!
Det blir förhoppningsvis god middag och en massa godheter efteråt! Syrrans kille kom hit igår och stannar över helgen så då blir det nog extra mycket godheter idag ;D