Hej

Nu är jag hemma. Jag och syrran kom hem lite före elva igårkväll.

Tyvärr mår jag inte så bra pga resan just nu och jag vet inte när det går över. Jag har jättemånga bilder! Och jättemycket att berätta. Jag har haft det så kul och jag blev verkligen förälskad i Marocko!

Vi hörs senare istället. Nu ska jag ta det lugnt och det hoppas jag att jag får göra i minst två dagar till!

Förresten är det min mammas födelsedag idag! Grattis mamma :)


Hälsningar från Marocko

Hej!!

Just nu ligger jag i soffan i lägenheten och väntar på att frukostkompaniet ska komma hem. Idag är sista dagen här i Agadir! Vi åker antagligen till Marrakech inatt och imorgon flyger vi hem... eller snarare till Oslo och sen till min systers pojkvän där vi stannarr över natten... och SEN åker jag och syrran hem! :P

Vi har det så underbart här nere och jag vill stanna en vecka till.... men det blir väl en annan gång...

Hoppas alla har det bra! Jag kommer hem snart ;)


Here I come!

Nu håller jag på att packa för fullt!

Snart sticker vi hemifrån och tar tåget till bussen till flyget! Så spännande!! :D

Nu hörs det inget från mig här på ett tag. En vecka. Den 28:e kommer jag hem. Ojojoj vad kul det ska bli!



Hoppas du överlever utan mig ;D

Marocko here I come!!



Idag smäller det!

Nu är det inte långt kvar tills vi sticker! 

Vi tar sista tåget in till centralen inatt och sen väntar vi i några timmar på flygbussen som tar oss till Skavsta. Första flyget går sedan vid sextiden till Frankfurt och sen byter vi till planet mot Agadir! Vi är framme vid två imorgon!!
Jag är så taggad och så glad! :D

Men först; hela familjen ska gå och besöka kusinen som fyller år! Lite tårtkalas blir gott innan vi sticker :)

Åh så kul det ska bli!! 

Förresten, ledsen att jag inte har lagt upp några mer bilder från Göteborg, men det får bli efter Marocko.... då blir det rätt mycket bilder att visa sen när jag kommer hem :P

Hoppas alla har det riktigt bra :D Jag hör av mig lite senare och säger hejdå ^^



Göteborg

Ja här kommer några bilder från första dagen i götet.

Vi åkte i tisdags och det tog inte så lång tid som jag hade förväntat mig. Sånt här väder var det på vägen.



Vi stannar ganska mycket när vi åker så långt... käkar lunch och sånt. Här har vi stannat vid en kyrka... ett kloster har legat här förut och det är en stooor och fin kyrka.



Lägenhetens badrum... ett stort fönster är ju bra att ha i badrummet... såklart vill man ju att folk ska titta in när man sitter och skiter...



Här är uterummet.



Första dagen besökte vi ett världskänt skepp. Det byggdes för länge sen och sen skönk det, också byggde de upp det igen för inte så länge sen.
Jag tror det var år 2005 skeppet seglade till Kina. Det tog typ 1 år eller hur det nu var... lite coolt, det var väldigt stort i Kina iallafall.





Lite kul att se.
Det är 80 personer som jobbar och bor på båten har jag för mig. Häftigt jobb.





Jag var också med på bild.



Sen gick jag och lillebror på liseberg resten av dagen.



Helt slut efter den dagen!

Jag tror att lillebror tycker om att åka karuseller mer än jag!! Ingen tvekan. Jag börjar bli gammal! :P

Mer bilder kommer!! Jag tar lite åt gången bara :)


Pang

Hej!

Det är så himla många bilder att visa! Jag tittade just igenom alla och jag bara suckar och undrar hur jag nånsin ska orka ladda upp bilderna :P

Men under tiden jag trixar med mina bilder vill jag berätta en liten rolig sak.

Det här trodde jag inte skulle hända mig! xD Men i vår lägenhet som vi hyrde under vistelsen i Göteborg, hade vi ett uterum.
Vi hade lägenheten på hörnet och det ligger precis vid gatan. Man kunde ha öppet från vardagsrummet ut till uterummet som kunde vara öppet mot gatan.



Den här glasdörren hade vi ofta öppen. 
Kom nu inte till det roliga innan jag har berättat ;)

En gång var den stängd....
och jag skulle ut i uterummet och var helt inne i en grej jag hade i handen (jag tittade alltså ner)
och PANG sa det mot huvudet när jag gick in i glasdörren!!



Tänka sig va! Det har jag bara sett på video på tv och på youtube där folk har gått in i glasdörrar och annat! Men inte trodde jag att JAG nånsin skulle göra det också! xD

Min reaktion efter jag hade dunkat in i glaset var förvåning och skratt! xD




Hej!

Ojojoj vilket väder som väntade på mig här hemma!

Nu är jag hemma igen efter några dagar i Göteborg med familjen. Vi bodde i en liten lägenhet ganska centralt och vi har haft det väldigt trevligt!

Just nu är det sååå himla kvavt i luften och jag är lite slut. Imorgon blir ingen slappdag. Jag ska följa med mina morföräldrar på min morbrors födelsedagskalas! Och senare kommer syrran och hennes kille hem också! Före eller efter eller mellan det kanske jag berättar mer om mina fina dagar i fina götet!
Otroligt vad trevligt det är i Göteborg, inte bara folket! Flytta dit? ;)

Ha en fin kväll så hörs vi!!





Godkväll

Godkväll folk och hejdå!

Jag sticker till Göteborg med familjen tidigt imorgon och kommer hem på lördag! Inga inlägg kommer dyka upp här under tiden tyvärr för jag tar "semester" från bloggandet eftersom jag inte bryr mig om att ta med min dator :)

Vi ska gå på liseberg och strosa på stan och bada och annat kul :)

Hoppas alla har det bra och inte saknar mig för mycket nu heller! ;D




natti

Hej. Jag har tråkigt!
Jag sitter här i köket med fönstret på vid gavel (Det är ganska skönt med de friska vindarna) och har inte så mycket att göra.

Jag såg för en stund sen klart på en serie som heter B gata H key (det betyder ungefär B-cupped slut). Den var riktigt rolig men jag rekommenderar den inte till dig som är anti-skämt-om-sex ungefär :P Man kan förstå lite genom titeln bara ^^
Men den var rolig som sagt... kan hittas på sidorna som jag har länkat till i högerspalten.

Det är nu på kvällen som man "vaknar" för att nu är vädret skönt och man är inte lika utslagen som annars på dagen.





Jag får väl säga godnatt nu :)
Godnatt!! 


Utslagen!

Jag känner mig helt utslagen!

Efter att gästerna hade gått så gick jag och vilade en stund på min säng... och jag sov fram till nu.... någon timma... och jag känner mig fortfarande som om jag behöver sova igen. Helt utslagen och trött och seg!
Allt på grund av värmen!

Annars har vi haft det riktigt trevligt idag och lillebror var riktigt fin idag. Här är två bilder.





Det finns fler bilder :)

Sen hade vi ju nykomlingen i familjen med oss. Min lilla kusin på tre månader. Hon är ju för gullig! Så kul att hon var med... så kul att vi har en ny medlem på sådana här events!

Som sagt är jag utslagen och nästan hela familjen också. Vi gör nog inget annat än att ta det lugnt ikväll :)

Hade bra sålänge 


Godkväll

Jag har inte gjort så mycket idag. Ett ärende i centrum och sen var jag slut! Det är så sjukt varmt och kvavt ute! Vi har hållit på att städa och laga mat idag och det blir man ju matt av också... stå i ett varmt kök och hålla på.... inte undra på att man känner sig utslagen!!



Så, imorgon blir det konfirmation och sen sticker vi alla hem till oss och äter lite gott och lillebror får väl nån överraskning. Tänk att han har blivit så stor!! Jag undrar om han tillåter att man tar kort på honom ;)

Så ha en bra kväll sålänge :)




Mer bilder!

Oj, jag har egentligen inte alls lust att sitta och göra det här nu :P för att det tar alltid så sjukt lång tid att ladda upp bilder på blogg.se....  Men jag gör det nu ändå :P

Nästa bild är tagen hemma hos min ena faster. Hon är supergullig och är minst lika intresserad av barn som jag är! Hon jobbar/har jobbat inom det området. Så snäll och söt person ^^ Fast bilder på släkten visar jag inte, det är för personligt för mig :)
Här är en bild på en stor lax som min fasters man fiskade upp... det tog tydligen två timmar...



En annan dag åkte vi till Junsele där en av pappas äldsta kompisar bor.... när pappa körde lastbil var han chef för pappa :) Vi hälsar på dem lika mycket som farmor och de är jättesnälla och trevliga. Pappas kompis har barnbarn som också är tvillingar, de är tre år yngre än mig och syrran.
I år övningskörde jag och syrran dit. Det gick förvånansvärt bra! ^^ (syrran på bilden)



En annan dag efter det åkte vi och hälsade på vår enda "riktiga" faster. Det var riktigt länge sedan så det var kul att se henne igen. De hade nyligen fått en liten krabat på 15 månader. Han ser inte ut som en valp men han betedde sig verkligen som en! Han välkomnade oss med att hoppa och studsa och nafsa på oss! :D
Så söt!





På hemvägen igår stannade vi utanför Sollefteå där en annan faster bor. Hon har en jättestor trädgård och jättemånga fina blommor :)







Så! Tro det eller ej men mer bilder än så har jag inte tagit uppe i norrland under de här dagarna!
Jag har haft det jätteskönt! Sovit länge på morgonen och träffat släktingar, badat, läst och bara struntat i allt annat :D Det är skönt att koppla ifrån ibland.

Men nu är jag ju hemma men det är fortfarande ganska lugnt. Lite städ och lite tvätt, annars händer inget fram till lillebrors konfirmation på söndag. Sen sticker jag ju iväg på tisdag igen.

Jusste! Jag var till vårdcentralen idag och tog en spruta!
Åh! Jag som verkligen avskyr sprutor! Så jobbigt och hemskt! Det var numer 2 av 3 av twinrix-sprutan mot hepatit A och B som jag tar för att jag åker utomlands. 
Jobbigt, men det gick bra.

Nu är det ju fredagsmys på gång :D

Ha en fin kväll 


(en bild på mig i bilen på väg hem igår)


Semesterbilder

Japp. Nu är det så att jag har varit upp i norrland och hälsat på farmor och andra släktingar. Farmor bor i Backe som ligger ungefär i höjd med Umeå, men mer inåt i landet. Vi bodde hos farmor men vi besökte andra släktingar nästan varje dag, bland annat i Ramsele, Junsele och Sollefteå.

Jag har inte tagit så jättemånga bilder men jag har några stycken som jag ska visa upp. 

Här är en bild på där vi satt och åt vår lunch på vägen upp.



Jag har ingen märkvärdig kamera, den är ok och den bästa jag har haft hittills, men snart får jag nog en ny för att denna har blivit lite trasig, det är nog därför bilderna kan verka "smutsiga" ibland :S

När vi kom fram på lördag kväll hos farmor var det marknad på gång. På natten hörde vi musik från en scen, det var tydligen The Poodles som hade dykt upp i den byhålan för att spela en timme :P
En byhåla med bara runt tusen invånare...

På söndagen gick vi på marknaden, det var förvånansvärt många stånd tycker jag och andra grejer.







Tåget var en stor grej. Den här marknaden är varje år och tåget också. Tåget handlade om att göra skämt om politiker. Det var bara några få vagnar men jag fick med några på bild.... själv fattade jag inte riktigt vad de ville ha sagt men det var väl kul att titta på.







Såhär sov pappa, jag och syrran på vinden hos farmor... för att komma upp dit går man in i en dörr som ser ut som en garderob och sen är det nästan som en stege.... rätt kul... glömde ta kort på de...



jag hjälpte farmor att hänga upp en ny gardin...



Så.. nu tar jag och sparar resten av bilderna till lite senare.

Det blir lunch nu och sen ska jag hjälpa till att städa!

Jusste.. imorse vaknade jag vid sjutiden av att det lät som om någon vispade någonting... men gissa vad det var? Jo det var vattenspridare utanför mitt fönster... kul

Hörs senare 


Hemma!

Hej bloggvärlden!
Nu är jag hemma igen efter en liten semester uppe i norrland! 

Jag ska och vill berätta om allt som har hänt de senaste dagarna, men det blir imorgon, för jag är helt slut! Tänk dig att spendera en hel dag i en bil utan ac när det är 30 grader i skuggan!! Inte kul!! =P

Men jag kan säga att jag har haft det riktigt roligt och riktigt trevligt. Badat och skrattat och tagit det lugnt. Skön minisemester med syrran och pappa.

Det blev en dag mer än planerat. Men det var bara skönt. Men nu är det skönt att vara hemma också. Någon har städat här hemma så det är ju trevligt ;)

Hoppas alla har haft det bra och inte saknat mig för mycket ;)

Vi hörs senare! 


Hej då

Godkväll!

Tänkte bara skriva ett litet hejdå-inlägg. Som sagt försvinner jag upp till norrland i några dagar, jag kommer inte konka med min dator och min farmor har inte heller dator eller internet.

Det blir träffa farmor och möjligtvis andra av pappas släkt och bada och vara ute i den friska luften! :)

Just nu håller jag på att packa för fullt. Jag, pappa och syrran åker tidigt imorgonbitti och vi kommer köra/åka bil hela dagen imorgon.



Det är himlans mycket på gång nu. Planer planer planer för resten av sommaren!
Kan spalta upp det lite...
-Resa till farmor
-Lillebrors konfirmation
-Familjesemester till Göteborg
-Resa till Marocko med syster och kompisar
-Eventuella planer för min och syrrans 20-årsdag

Sen är sommaren i stort sett slut och jag börjar skolan igen!!

Ojojoj vad tiden går fort när man tänker efter. Men det ska vi inte göra på ett tag... tänka efter alltså... för det är sommarlov och jag vill ha ledigt! :D

Oj nu babblar jag bara på här... jag tänkte ju packa lite mer och fixa grejer!
Så nu säger jag hej då! Jag kommer hem på onsdag! Historier och bilder kan förväntas dyka upp sen :D



Hade bäst!


Städning

Shiet vad mycket strumpbyxor jag och syrran har samlat på oss..



och behöver någon av oss såhär många? NEJ!

Helt sjukt... jag vill nog slänga mer än hälften... fast det är väldigt många som inte ens har använts.

Det är storstädning i mitt och syrrans rum (ett rum) och jag har redan sorterat ut en del i garderoben... Nu är mina tröjlådor inte överfulla längre. Av två lådor är en bara halvfull... det är ju bra. Skönt!



Skönt att få ordning bland grejerna.

Vi städar för att vi ska ha kalasmottagning hos oss nästa helg. Lillebrors konfirmationskalas. Då ska det vara städat... och jag passar på att städa i garderoben också. Även om det är riktigt jobbigt!

Hörs senare :)


Goda nyheter!

Yay! 

Tandläkartid idag. Min tandläkare (eller reglerare kallas han väl egentligen) satte in en ny grej som gör skitont just nu.. men det var inte den goda nyheten. Den goda nyheten är att det antagligen bara är ett halvår kvar tills tandställningen åker ut!

Jag trodde det skulle ta längre tid, men för mig har det gått snabbt och bra... vad härligt! :D



Nåt annat kul som har hänt är att jag gick på bio idag!
Fick se Eclipse! Såg den med syrran och en kompis. Den var ju jättebra! 

Nu får man inte äta godis ifred heller... ;)



Delade med mig lite ;) 

På hemvägen fick vi syn på dehär!! Vilken fin syn!!




Nu är det strax läggdax.. imorgon ska jag städa och lägga kläder i tvätten... för på lördag åker jag upp till farmor i några dagar!! 
Jag, syrran och pappa åker. Ska bli så skönt att komma iväg någonstans äntligen.

Jag kommer inte ha tillgång till någon dator där uppe och jag konkar inte heller med mig min dator så det bli blogg-uppehåll från lördag till onsdag

Hoppas alla klarar sig utan mig då ;) sitt inte i ett hörn i mörkret och sura... går ut i solen och bada.... för det tänker jag göra! ^^

Ha det fint sålänge. Hörs imorgon. Godnatt!