Söndag

hey.... jag har varit väldigt seg idag. Jag kände bara för att inte göra något alls, så det jag har gjort idag är inget alls, förutom att titta på film och serier. Det var förstås kul men annars kände jag mig deprimerad och hade ångest över allt. Jag funderade nästan allvarligt på att bara åka bort nånstans och sluta leva så som jag gör. Men den ständiga tanken om att jag måste tänka realistiskt kommer alltid tillbaka. Jag måste sätta fötterna på marken nån gång. Det där uttrycket, att man ska ha fötterna på marken osv.... varför då? vad är det som är så fel med att flyga iväg ibland? till en annan stad, till ett annat land, till en helt ny värld. varför inte?
Men nu måste jag verkligen tänka realistiskt. Jag måste fortsätta med mina studier och måste gå till praktiken och måste avsluta den här kursen osv osv. Ibland vill man ju bara drömma sig bort.
Är det inte alltid så på söndagar?

Kolla här

Före



Efter



Snyggt va? ^^ Urgulligt tycker jag :)
Jag passade på att sno åt mig den här när jag köpte ett par nya hörlurar. De andra är trasiga och jag brukar lyssna på musik i hörlurar från både mobilen och datorn och nu kan jag göra det från min mp3 igen också (när hörlurarna gick sönder gick det inte att lyssna med några andra).

Nu håller jag på att titta på film :) Detta blir en lugn lördag. Det var så skönt att sova så länge man vill på morgonen!

Gör en egen sailor

Jag hittade nyss ett dressup-spel. Sailor Moon du vet ;) Man får designa sin egen sailor-figur. Det fanns mycket att välja på faktiskt.
Jag höll på att söka på dressup-spel om hittade denna. Min blev såhär....


Man måste nämna dockan också ^^
Prova själv vettja! Klicka här för att göra din egen docka.
Jag kan spendera timmar med att leka med sånahär lekprogram ^^

Fredag

Äntligen fredag! Eller hur?

Vi (jag och mitt arbetslag) satt från klockan nio på morgonen och jobbade. Vi alla suckade och gäspade åtminstone nån gång under tiden.... och i slutet (cirka halv tre) gav vi upp och bara lääängtade hem och efter att få sova och ha helg. Vi bestämmer ju ändå över vår tid på arbetet så det var ju bara att sluta när det inte gick längre ;)
Visst är det skönt att kunna göra så?

Nu har jag verkligen jobbat hela veckan så jag ska verkligen ta det lugnt den här helgen. Dock börjar min praktik nästa vecka så jag måste planera lite för det. Men men...
Ahw, jag ska bara sitta som en potatissäck framför film eller serier ikväll. Och godis såklart. Men just nu fick jag faktiskt lust att fixa middag. Jag kanske kan vara en schysst familjemedlem och fixa fredagsmiddan? Tacos eller nåt annat smarrigt. Eller paj? Det är jag duktig på :)

Hoppas alla har möjlighet att lägga sig och bara ta det lugnt idag och till helgen ^^
Vi hörs senare :)

Småbarn och Alice

Hej!
Sitter och äter riktig vanilj-yoghurt som mamma har köpt idag. Det märks verkligen på smaken att den är riktig. Sen har den de här svarta prickarna också...

Det har varit en händelsefull dag idag. Jag och min grupp har varit på två olika förskolor som ligger med cirka en timmes kollektivtrafik mellan sig.  Vi tog en ute-lunch också. Pizza. Inte så nyttigt men ibland är det gott ;)
Vi har träffat på massa med barn och tagit massor med kort inne i förskolorna.
Ett av barnen på den ena förskolan drog i min kamera hela tiden, så jag lät honom ta ett eller två kort. Då ville en annan pojke också så han tog kort på mig :P Men det tänker jag inte visa för han var inte sån bra fotograf ;)

Tiden rullar på och det är redan kväll. Jag tänkte fräscha upp mig lite och sen planera lite för morgondagen... kanske se en film och sen lägga mig...!



Nu till något helt annat.
Jag hittade nyss bri-chans nyaste.


Hon har gjort en helt underbar serie med bilder där hon har gjort en egen version av Alice och Hattmakaren från Alice i underlandet. Det finns tusen bilder och jag älskar att titta på dem och lära känna den moderna Alice och Hattmakaren ^^ Det finns inte bara sånahär bilder utan också skisser och comic-strips och annat ^^ Hon är också duktig på andra disneyfigurer och annat. Litet tips från mig bara :)

God kväll :)

Resten av onsdagen

Det här hände under resten av dagen.



När seminariet äntligen började så tittade jag ut och hittade en man på taket. Det såg så roligt ut för han stod däruppe med handen på midjan och tittade ut över allt... som om han precis hade klättrat upp för ett berg och var jättestolt.

På själva seminariet gjorde vi det förskollärare på riktigt gör på dagarna ;)



Hehe ;) Vi hade väldigt roligt! Uppgiften var att några i gruppen skulle sitta och konstruera saker med papper, saxoch klister/tejp medan den andra delen av gruppen skulle dokumentera (pedagogisk dokumentation). Det roligaste vi gjort på länge iallafall ;)

Nu är jag väldigt trött och jag hade tänkt hinna med att titta på ett avsnitt från en serie samt planera lite inför imorgon, vilken mat jag ska äta och packa väska och lite sånt...
Hoppas alla har det bra :)

Min morgon

Hej.... sitter vid en seg dator i skolan. Jag kom nyss hit från tandläkaren. Hade tid 8:50 och jag kom i tid! Det går att komma i tid sålänge man tar ett eller två tåg tidigare.
Jag tycker om min tandläkare och assistenten eller vad hon nu är. Det är som ett krypin i en stor byggnad. De har som en minilägenhet mitt i höghuset :)
Men iallafall, nu sitter jag och väntar på att seminariumet börjar klcokan 13:00. Det är lång tid kvar.... men jag ska sätta mig i cafeterian och äta lunch och dricka lite kaffe. Då kanske tiden flyger i väg lite.
Vi hörs senare.

Halva dagen avklarad


På senaste tiden har jag haft ganska härliga drömmar. När jag tänker efter så blir jag glad. :)
Men det är inte de jag tänkte prata om.
Jag gick upp tidigt idag för att träffa mitt arbetslag från skolan klockan åtta. Vi satte oss på ett fik och gick igenom lite vad vi ska ta upp när vi besöker ett par förskolor på torsdag.
Klockan nio var jag tvungen att lämna dem för att jag skulle träffa min handledare på förskolan som jag ska praktisera på nästa vecka. Det gick jättebra och jag blev varmt välkommen (när jag gick därifrån fick jag känslan av att de som jobbade där och barnen var helt igenom lyckliga). Även om jag var så nervös att jag hade ont i magen så gick det bra :)

Nu är jag hemma och har ätit lunch och tagit mig en kopp kaffe. ...ska läsa en jobbig magisteruppsats och göra läxa. Önska mig lycka till ;)

tjugo minus och tygskor

Jag känner inte mina tår!
Räcker det för att beskriva min dag? :P
Jag gick upp tidigare idag för att hinna med ett tidigare tåg ifall det var förseningar. Vilket det var, är... Så jag hann med föreläsning och seminarium.
Jag har hela veckan planerad nu. Det finns nåt att göra varje dag. Jag kan punkta upp det:

Imorgon: 8:00 Träffa mitt arbetslag, 9:30 Träffa min handledare på förskolan där jag ska praktisera, Eftermiddag skriva på läxa
Onsdag: 8:50 Tandläkaren, 13:00-16:00 Seminarium
Torsdag: Fältstude på två förskolor från 9:00
Fredag: skriva ihop uppgift om fältsudien under dagen med arbetslaget

Kul va? Och nästa vecka börjar praktiken vilket betyder att jag ska vara på förskolan från ca nio till tre. Vilket för mig betyder jobbigt! Jag är inte van med sådana tider. Jag är van vid några timmar på förmiddagen eller eftermiddagen högst tre dagar i veckan.

Nu är det varm mat och varma kläder som gäller. Sen ska jag mysa upp nånstans med nåt varmt att dricka och se på den absolut superspännande och superbra serien jag började titta på igårkväll. "bara ett avsnitt till" så går det när det finns tillgängligt ;)

Hoppas alla är varma om fötterna ;)

Melodifestivalen

Jag gick ut i snöstormen för att ta mig hem till min kompis, där vi skulle titta på melodifestivalen. Usch vilken snöstorm! Jag fick dra upp fötterna till hakan för att komma fram samtidigt som jag skulle se till att jag inte halkade. Sen blåste det snö (hård snö) rakt i ansiktet på mig. Även om jag böjde på huvudet och höll vanten för ögonen fick jag en massa snö i ögonen. Jag kunde knappt se för ögonen blev tårögda. Och sen var det så kallt att det kändes som om mina öron blödde! Även om det bara är en liten bit att gå hem till min kompis så var det jobbigt! (dock var det inte lika jobbigt på hemvägen)

Men melodifestivalen var kul ändå. Fast vi satt mest och kommenterade och skrattade lite åt vad fånigt programmet har blivit. Iallafall jämfört med hur det var för några år sedan.
Jag tyckte inte att det var någon som stod ut i tävlingen den här gången, men de som gick till finalen var väl ok.



Syrran! Jag vet att du har det kul där nere i Marocco och Casablanca och allt var det nu är. Men när kommer du hem!!??

Livesändningar på svt

Jag har precis upptäckt att de gör livesändningar på svt. Eller alltså, jag vet att de sänder live ibland. Men de sänder just nu också... backstage där det inte händer något egentligen.
Hehe... så det är det jag sitter och gör just nu :P Det är faktiskt ganska roligt. Det är en kamera som är uppställd nånstans och där ser man folk som går omkring och jobbar och håller på att förbereda inför melodifestivalen. Ja, det här är alltså backstage där melodifestivalen ska vara ikväll ja..
Dock är det inget ljud... men ibland undrar jag om folket vet att det står en kamera där?

http://svtplay.se/v/1877765/melodifestivalen/live_bakom_scenen?sb,l119861,1,f,-1

Lördag

Godmorgon.
Hur länge har du varit uppe? Jag har varit uppe sen niotiden. Hade sådana skuldkänslor för att jag inte har börjat plugga så hjärtat dunkade som om jag sprang 200km/h. Så det ska jag göra idag. Jag har börjat redan för jag jobbar bäst på morgonen. Men eftermiddagen måste gå åt också.
Usch vad tråkigt.

Ikväll ska jag antagligen gå till en kompis och titta på melodifestivalen. Det ska bli kul. Som alltid.
Annars händer inget speciellt den här lördagen.

När kommer du hem syrran?!?!? Jag saknar dig! Du får ta och pallra dig hem nu! Annars vet jag inte vad det blir av mig!

Fredagsmys

Hellu ^^,

Fredagkväll. Hur mysigt är inte det? :) Jag har bestämt just nu att jag inte ska bry mig det minsta om skolan ikväll. Jag ska bara ta det lugnt och äta god middag med familjen och sen käka chips och dip framför en härlig serie :)

Jag har varit i skolan idag men på eftermiddagen drog mamma med mig och handlade. Hon tänkte handla i centrum men det fanns inte EN ENDA parkeringsplats där så hon ringde mig också åkte vi till häggvik och handlade istället. Det brukar vi göra lite då och då. Det var bra att jag följde med för då kunde jag gå in på Panduro och handla lite.



behövde nya penslar.... jag kände att de penslar jag har är för grova och ibland behöver jag vara väldigt petig i mina målningar ;)


Sen köpte jag de här också... 10 kr stycke hehe ;) Det är väl folk som fyller år i år också? Jag till exempel fyller 20. Då passar väl dessa på tårtan? ^^




Nä nu är jag väldigt hungrig.... ska gå och se om jag kan hjälpa till i köket så det går fortare. Sen måste jag bädda rent också.

Förresten. Jag har gjort mig illa idag också. Igår gjorde jag illa foten, idag har jag skurit mig på fingret. Vilken tur att det fanns mumin-plåster då!

Hej

Nu kommer ett vad-jag-har-gjort-idag-inlägg ;P
Jag var på ett väldigt givande seminarium idag. Det handlade om lärarnas yrkesetik och de två föreläsarna var duktiga och gav oss (studenter, lärare och andra människor som var inbjudna) bra diskussionsuppgifter :)
De bjöd oss på kallt vatten och godisskålar på varje bord + fika som bestod av varma mackor med alla tillbehör och kaffe och te. Schysst!!

Sen försökte jag göra lite läxor, men det gick ju som det gick.... somnade och sen tittade jag på tv resten av eftermiddagen :P

Nu vet jag inte vad jag ska göra riktigt.... Innan jag och lillebror åt middag hjälpte vi mamma att ta ner lite grejjer till bilen och när vi gick upp för trapporna i trapphuset igen så halkade jag.... :P jag var inne i min egen värld och sen satte jag mig på rumpan i trapphuset :P Jag tror att jag gjorde illa foten lite för det svider på ett konstigt sätt just nu :/
Imorgon är det föreläsning och sen ska jag och min grupp sitta och snacka lite efteråt. Det hade varit en lugn fredag om det inte var på grund av alla läxor min kursledare gav mig häromdagen! Det blir helgpluggande igen. Och jag som inte ens har fått mina två nya kursböcker än!
Hoppas alla har det bra.

yum yum

Supersöt katt ^^ och VAD mumsigt det måste vara!



konstigt.... igår tog det lång tid innan inläggen visades på bloggen.... och sen funkar det inte att kommentera? :/

också måste jag säga att jag börjar sakna min syster! hon har varit borta jättelänge nu!! när kommer du hem? vi har högst varit borta från varandra i fyra veckor (då sprang jag nästan i armarna på dig och grät) och snart är det väl tre veckor du varit borta?

Lek med färg

Så. Det här är vad jag gjorde igår. I brist på kreativitet lekte jag med färgerna i denna klänning. Jag tror att det är lite av mig i den här prinsessan (därav gröna ögon och brunt hår). Jag gjorde verkligen inte så mycket med den här, inte så många detaljer. Slottet är verkligen bara svart och enkelt. Jag vill göra mer än såhär. 





Det här är A3. Men nån gång ska jag köpa större papper att leka med. Och ett riktigt staffli!! :)

Vår?

Hej alla glada och alla mindre glada!
Min dag har varit väldigt lugn. Tittat på film, ringt några samtal, skrivit ut lite skolinformation och.... thats about it!

Jag föreställde mig att jag var ledig och att det skulle bli lugnt nu efter en inlämning men eftersom jag har planerat lite och tittat på mitt schema framöver så blev det tvärtom. Jag kommer ha saker att göra precis varenda dag framöver! :o

Men jag har inte säckat ihop för det än iallafall! Så jag har kikat lite om det har kommit fram lite vår i klädbutikerna. Det har det inte gjort riktigt än, bara lite. Men jag tog fram det jag gillade och gjorde ett litet collage av det. Så här vill jag alltså se ut i vår. Men det är långt ifrån vad jag kommer göra, för att jag har inte råd att köpa ny garderob varje årstid :P


för 4-5 år sedan sa jag att jag aldrig skulle sätta på mig något som är rosa. idag är det nästan det enda jag vill ha ;)  (personlighetsbyte?)

Jag tittade ut genom fönstret imorse och hittade en skata som höll på att krångla i ett träd. Den drar och pickar på en massa grenar för att de ska lossna. Det var för nån vecka sen jag såg den första gången och höll på med detta. Den har börjat bygga sitt lilla bo i ett av träden på vår bakgård. Tänk vilket krångel för varje lilla gren h*n flyger nånstans och hämtar och sen ska placera in i boet. De måste börja i tid :) Därför får jag lite hopp om att våren är på väg. Och igår hörde jag fågelsång när jag var ute också! Hur mysigt som helst.

Jusste. Jag satte mig ju och skissade/målade igår. Skissen är inte färdig än men jag började skissa på en annan sak bara för att få leka lite med min färg. Den målade jag färdigt igår så den kanske jag lägger upp bild på senare. Men det stora projektet är fortfarande kvar. Ibland förlorar jag kreativiteten men vill fortfarande måla, då blir det såhär ^^

allt gott :)

Måndag

Hej.
Idag är det måndag och jag steg upp idag endast för att åka till skolan och lämna in min hemtenta som blev färdig igår. Kan du gissa hur lång tid det tog för mig? Jag gick hemifrån klockan 10:00 och kom hem 12:00.
Ska det verkligen ta TVÅ TIMMAR att åka fram och tillbaka till skolan? :P

Nå... nu har jag suttit och tittat på en film och druckit kaffe. Jag vet inte vad jag ska hitta på härnäst. Jag är "ledig" till onsdag och jag vet inte vad jag ska hitta på. Jag tjatar och tjatar på att skolarbetet är så himla jobbigt och när det väl är färdigt och jag är ledig så vet jag inte vad jag ska göra? :P
Men nu när jag tänker på det så skulle jag faktiskt kunna sätta mig och måla. Det har jag inte gjort på JÄTTElänge! Kommer någon ihåg att jag visade upp min första målning med mina nya färger? Jag började skissa på en ny målning efter det men jag har inte kommit längre än så. Men den tänkte jag ju bli färdig med nån gång. Det kan jag ju sätta mig ner och pyssla med nu:)

Ha en bra dag :)

Alla hjärtans dag

Godkväll :)

Jag sitter med en bit prinsesstårta som blev kvar från igår. Och kaffe (såklart). Ska fortsätta titta på en serie...


Mitt arbete blev färdigt redan på förmiddagen idag så jag har mest tagit det lugnt :) så väldigt nöjd med mig själv för att jag faktiskt gjorde det på några timmar bara, istället för en hel dag. Men det har jag att tacka för allt stöd jag fick igår från mina morföräldrar och morbror :) tack så mycket, jag kände verkligen att det hjälpte


Glad alla hjärtans dag allihopa :) Jag firar inte detta på något sätt alls, förutom att äta tårta ;) men hoppas alla ni som har någon att fira med har riktigt trevligt och mysigt :)

Lillebrors födelsedagskalas

Här kommer ett bildregn från gårdagens kalas. Det är min lillebror som fyller 15 som vi firar. Dock kommer jag inte visa ansikten på varken honom eller någon annan för att det är för "personligt" för den här bloggen har jag bestämt. Så du får föreställa själv hur folk ser ut hehe ;)
Här är jag och såhär ser jag ut när det är kalas.
Närbild på mina tights som jag tycker är jättehäftiga. Min kusins mamma kommenterade igår att hon har haft såna här själv en gång. På 80-talet, men då hade hon sytt dit fransarna själv ;P och hon tyckte det var roligt att modet hade kommit tillbaka ;P
Här är middagen serverad. Det var jättesmaskigt. Det var kallstek med potatisgratäng (jag som är vegetarian fick en quornbiff)
Sen kom tårtan fram som mormor hade köpt. Den var gigantisk. Lillebror får såklart öppna och såklart står det hans namn på tårtan ^^
Mums!
Sen satte vi oss och tittade på melodifestivalen tillsammans (min kusin spelade lite kort under tiden)
Jag, lillebror och vår lillkusin spelade lite Rummikub också :) Det är mitt favoritspel
Nån gång efter elva på kvällen åkte morbror och familj hem till sitt. Vi hade det väldigt trevligt och det är alltid kul att se dem. Snart får jag tillochmed en till liten kusin (morbrors fru är höggravid^^) och det ska bli hur kul som helst!
Här är jag när jag har fått på mig min pyjamas (den jag fick i julklapp). Jag var jättetrött när de hade gått så jag gick och la mig nästan direkt. Här har jag dock smink på mig fortfarande :P
Förresten. Melodifestivalen. Jag tyckte att det här bidraget med killen som duschade (det han kommer bli igenkänd för) var ok. Men de hade kunnat byta ut den andra vinnaren mot bidrag nr 4 med Magnus Carlsson-kopian :) för att den låten tyckte jag faktiskt om och jag tycker den håller i längden.

Härliga lördag

Hej härliga lördag!
Idag väcktes jag klockan åtta för att vi skulle fira lillebror lite på morgonen. Vi åt gröt tillsammans och han fick presenter. Tårta sparar vi till middagen ikväll. Han fyller ju egentligen år imorgon så det gör inget :P Det här med att väckas på morgonen och få tårta och presenter på sängen har vi nästan slutat med... Mamma och pappa brukar fråga oss hur vi vill lägga upp dagen när vi fyller år och vi säger oftast att vi vill samlas runt köksbordet och äta en god frukost. Så brukar vi göra när mamma eller pappa fyller år också :)
Klockan fem kommer de andra. Mamma har förberett mat hela förmiddagen och hon har bakat också. :)
Lillebror har redan öppnat presenterna från oss (mig, mamma och pappa) och han fick bland annat en egen kamera, nyckelband, sängkläder och en ring av mig. Ringen tyckte vi alla var snygg men den var för liten. Den passade på min tumme så jag trodde att den skulle räcka på lillebrors ringfinger.... men det gjorde den inte. Så vi har varit och bytt den nyss... den fanns inte i större storlek.... så vi bestämde oss att titta på en annan ring som fanns i större storlek. Lillebror bestämde sig för en silverring med ett japanskt tecken på. Vi vet inte vad det står för men det gör inte så mycket tycker han.... (vi har letat på nätet efter tecknet och hittar inte betydelsen, men det betyder antagligen lycka eller nåt liknande).
Pluggandet då? Jo jag hade tänkt plugga lite nu på dagen men det sket sig.... så jag tänkte att eftersom det är kalas idag och melodifestivalen så får det vara "ledigt" idag. Man kan väl inte sitta och plugga varje dag flera trimmar i streck. Så idag är det ledigt för mig. Får se hur det går, då har jag bara imorgon på mig att skriva färdigt. Men det ordnar sig nog, då lära jag har press på mig och då gör jag arbetet :P
Några fler bilder kan jag bjuda på senare. Från själva kalaset och från melodifestivaltittandet kanske ;P
Hade bra sålänge

Fredag

Hej.
Idag har jag bara skrivit på min hemtenta om du skulle vilja veta. Fast jag var till centrum en sväng också och köpte svartvinbärssaft till mamma. Annars har det inte hänt så mycket.
 
Förresten, imorgon.... så ska vi fira min lillebror som fyller 15 på söndag. Mormor och morfar + morbror och kusin kommer för att äta middag och tårta :) Det blir skoj. Och sen melodifestvalen på kvällen.... :) jag kanske ska titta på melodifestivalen tillsammans med några kompisar då. Med det gamla gänget. Jag är så glad att vi fortfarande hänger ihop.

Nu till något helt annat.
Titta här vad jag hittade ^^

                    

små söta smilysar som jag hade liggandes på datorn ^^


....och till slut en stor kram till David som fyller år idag! ^^



Hoppas alla har en fin fredagskväll :)


Frisyrer

Hejsan!
Idag tänkte jag guida genom alla slags frisyrer jag har haft från när jag var omkring 15 år fram till nu. Jag tycker det är lite roligt att bläddra bland gamla bilder och ibland får jag lust att göra collage med olika teman... men den här gången vill jag ta upp tema "hår" ;P hehe, men det här är mest kul för mig själv, du som läser kanske inte tycker det :P

Jag är inte säker på hur gammal jag är här men det är nog när jag började på gymnasiet. Då hade jag långt hår och jag hade tröttnat på min egen färg och färgade det mörklila väldigt länge.

Image and video hosting by TinyPic

fortfarande långt och lila under ca ett år, la pengar på en massa färg, men det var lite häftigt ändå, jag saknar det håret :)
Image and video hosting by TinyPic

sen gick jag till en frisör för första gången på länge... och det blev kort och lugg (mitt hår hade blivit väldigt slitet)
Image and video hosting by TinyPic

sen växte det och luggen blev för lång :P och fortfarande lila...Image and video hosting by TinyPic

sen klippte jag mig igen och luggen blev hemskt kort :(
Image and video hosting by TinyPic

också växer det... och jag fortsatte färga det lila
Image and video hosting by TinyPic

sen började jag gå till en ny frisör och det blev en kortare page och färgen tunnades ut (här är jag 17 tror jag)
Image and video hosting by TinyPic

jag slutade färga och ibland väntade jag med att gå till frissan på ett tag (klippte samma frisyr ett tag)
Image and video hosting by TinyPic

en dag sa jag till frissan att jag ville ha det kortare än vanligt och sen la jag in ett par röda slingor men det syns inte så bra här
Image and video hosting by TinyPic

sen slutade jag gå och klippa mig och efter slingorna slutade jag färga mig alls... jag hade börjat sakna min egna färg :)
Image and video hosting by TinyPic

det här är när jag klippte mig senast hos en ny frisör
Image and video hosting by TinyPic

men nu har det ju växt en bra bit och ser snarare ut som på förra bilden... eller titta på min profilbild till höger, den är nyast.

Min favoritfrisyr är mitt långa lila hår, men det skulle nog se bättre ut på mig nu än vad de gjorde för fyra år sedan :P Fast jag gillar mitt korta hår, det är lättskött och är gulligt. Vilken tycker du är snyggast? :P
(från 15 år och neråt hade jag hår till axlarna eller page utan lugg, väldigt enkla frisyrer)

Tack för mig, nu ska jag dricka te och äta choklad och plugga lite och sen titta på en serie, imorgon ska jag inte till skolan.
Hade bra sålänge :)

godkväll och godnatt

Nyss kommit ut från duschen och tagit mig en kopp kaffe. Pluggandet tar nog slut nu för idag. Imorgon ska jag till skolan på ett seminarium. Känns inte som om det är så viktigt men jag måste ändå gå, sen är det bara raka vägen hem och fortsätta skriva på arbetet.

Jag är så himla godissugen! (chokladsugen.... det är nästan det enda godis jag äter) och jag tänkte gå ner och köpa mig nån kaka men jag glömde bort och nu kan jag lika gärna strunta i det och göra det imorgon istället ^^
Men idag la mamma fram tidningen och slog upp en artikel på en hel sida som handlade om nåt med godissug och hur man ska göra för att få det att försvinna osv...  Hehe och jag som faktiskt satt och tänkte på godis. Mamma vet allt, men ibland är det inte så kul hehe...

Nu tänkte jag sätta mig och titta på nästa avsnitt på en serie som jag följer på http://ch131.com/ som heter Men of a certain age. Den är jättebra! ^^
Sen går jag nog och lägger mig... ska ändå upp 06:30.... fast jag läser nog nåt kapitel ur min bok först :) Fågeln som vrider upp världen av Haruki Murakami. Brukar alltid läsa innan jag går och lägger mig. Jag är just nu på sidan 479 av 741 ;)


huvudpersonerna i serien


och här sitter de på sitt favoritställe (fast med en annorlunda bakgrund ;P )

Nonsens

Hej. Jag har fastnat. Det är lite svårt just nu. Vad menar de egentligen med vad som kommer i fokus i händelsen genom det där dumma perspektivet?
Jag har två uppgifter som jag inte alls har börjat på och två andra där jag bara har en eller två meningar att skriva. Annars är jag i stort sett klar. Men jag har fastnat på det som jag har kvar. Jag fattar inget. Mamma kom och hjälp mig! (även om du inte fattar mer än jag)

Jag funderade tidigare idag på vad jag håller på med. Jag pluggar. Vad mer gör jag än det? Jag menar... vad skulle jag göra just nu om jag inte hade det här skolarbetet?
Ingenting tänkte jag först. Vilket liv hehe :P
Men sen tänkte jag på olika hobbys jag skulle hålla på med... så jag har iallafall det. Men mer än så är det ju ändå inte för de mesta? Man har skolan eller jobbet och efter det har man hobbys. Inget mer. Ska det inte vara mer eller behöver man inte mer?

...kanske ska lägga alla mina tankar och hjärna på skolarbetet istället för sånt här nonsens nu... :P
Hörs senare

Vänner

Tänkte bara tipsa om en otroooligt rolig video. Någon har lagt ihop en massa klipp när skådespelarna säger fel eller glömmer bort eller gör till sig... i serien Vänner!!!! som alla måste ha sett!? annars blir jag ledsen.
Jag skrattade så jag tappade andan och tårarna kom när jag tittade på den här första gången!


Tisdag

Hejsan.
Idag är det bara skolarbete som gäller. Jag har redan gort en del. Ibland kommer jag inte igång förens sen eftermiddag men det beror oftast för att jag tar en "paus" direkt på morgonen med en film eller liknande :P Men idag började jag direkt.

Jag måste vara klar på måndag. Vilket betyder att jag kommer att sitta och skriva på söndagen också = Alla Hjärtans Dag samt min lillebrors födelsedag!
Hur kul är det då? :P Inte för att jag har en älskling som jag ska gå på en romantisk dejt med utan för att lillebror fyller år och han kanske har kalas där släkten kommer. 15 år är väl ganska stort ändå?

Nu är det kaffe och skolarbete som gäller! Nån som kan Piaget eller Vygotskij eller Eriksons utvecklingsteorier?....... nej jag tänkte väl det....

Tävling

Hejsan!

Idag har inte hänt så mycket. Lite skola... och när jag kom hem gjorde jag och stekte plättar. Sen somnade jag och har inte gjort så mycket sen dess.

Foki har en tävling just nu och jag tänkte vara med för en gångs skull! Det vore faktiskt roligt om det visade sig att man vann ^^

Melba.se kan man vinna något och jag skulle gärna vinna den här väskan. Jag har letat efter en ny väska ett tag och den här tycker jag om :)


Den lilla sjöjungfrun

Här kommer ett bildregn med några versioner av den lilla sjöjungfrun från deviantART. Alla är utvalda favoriter av mig :)


Image and video hosting by TinyPic av Eternal-S

Image and video hosting by TinyPic av einlee

Image and video hosting by TinyPic av Michelle84

Image and video hosting by TinyPic av lastscionz

Image and video hosting by TinyPic av cliford417

Image and video hosting by TinyPic av nbclover

Image and video hosting by TinyPic av Katiee_chan

Image and video hosting by TinyPic av spicysteweddemon

Image and video hosting by TinyPic av rebelakemi

Image and video hosting by TinyPic av Sugargrl14

Image and video hosting by TinyPic av PyroDemi

Image and video hosting by TinyPic av To-fu 


Visst är bilderna fina! Det finns tusen bilder till... men de här är mina favoriter. (Dock har jag inte kollat igenom alla bilder i hela arkivet) ;)

Uppdatering

De senaste dagarna har jag inte gjort så mycket. Bara pluggat, vad jag kommer ihåg... av någon anledning kommer jag inte ihåg exakt vad jag har gjort :P Men i onsdags var jag i skolan, på ett seminarium, då på eftermiddagen försvann internet. Och hemtelefonen. Syrran ringde till telia och frågade, de skulle fixa problemet och ringa när det funkade igen eller nåt åt det hållet. En av mina kompisar som bor i samma område som jag hade råkat ut för samma sak och han hade tydigne fått meddelandet om att de skulle få tillbaka internet och telefon den tolfte. Vi skulle tydligen vara utan internet och telefon i mer än en vecka. Det går ju inte! Tänk på de som inte har någon annan telefon än hemtelefonen!?
Iallafall satt hela familjen och klagade på detta under dagarna, mest jag och syrran som är internetberoende :P Vi visste inte vad vi skulle ta vägen och gick omkring i lägenheten och kännde oss jättekonstiga, iallafall jag tyckte det var lite kontigt att inte bara kunna gå in på datorn och söka upp vad den där skådespelaren hette (eller vad som helst) :P Men jag fick roa mig med att försöka plugga mest hela tiden, även om jag inte gjorde mer än vad jag hade gjort om jag hade internet. Jag måste skriva klart en grej idag som måste vara klar imorgon. Om jag inte gör det så har jag inget att komma med på seminariumet och om jag inte kommer på det så får jag en extrauppgift som jag inte alls har tid med att göra, så därför måste jag absolut göra färdigt den här grejjen idag.

     Igår pluggade jag lite på förmiddagen och eftermiddagen, sen drog syrran och en kompis med mig hem till en annan kompis som nyligen har fyllt år. Hon hade lite släkt på tårtkalas och vi kom in på ett hörn och gav en present :) Vi fick tårta också. Tog igen lite kompistid, för vi träffas inte så ofta längre.
När jag och syrran kom hem sen igen på eftermiddagen hade våra föräldrar åkt iväg på konsert med mina morföräldrar. Våran uppgift var att göra middag till lillebror. Jag knåpade ihop en pastasås till pastan som syrran kokade också satte vi oss ner med levande ljus och hade en riktigt mysig lördagsmiddag, vi tre syskon :) Vi skrattade och pekade ut alla fjortisar i lillebrors skolkatalog :P Syrran tog fram en kladdkaka ur frysen också som vi nästan åt upp ^^
Sen gick jag och syrran hem till en kompis (samma kompis som tidigare drog med mig till födelsedagsbarnet och som inte heller hade internet) där vi skulle titta på melodifestivalen tillsammans. Ett till par kompisar kom dit och vi åt popkorn och åt godis och pratade och tittade på melodifestivalen. Det var riktigt kul. Jag tyckte det var rätt låtar som vann den här deltävlingen.

Idag, cirka sju på morgonen stack syrran hemmifrån med en stor resväska. Hon åker till Marocco idag och är borta i minst två veckor. Hon och hennes bästis har bara köpt biljetter dit, återresan ska de köpa senare för att de väntar på att biljetterna ska bli billigare och de billigaste är om cirka tre veckor....
Blir lite sugen på att åka bort nånstans nu också. Jag fick faktiskt reda på att hon skulle åka i fredags tror jag.... kul att få reda att ens syrra ska vara borta så länge en eller två dagar i förväg bara.

Nu borde jag verkligen börja plugga, eller så kanske jag ska ut en sväng först (mamma tvingar mig att gå ut i solen). Såhär ser det ut när jag pluggar ibland. Ibland sitter jag i sängen, ibland vid skrivbordet, ibland i köket, ibland i soffan...

Image and video hosting by TinyPic

Nu får jag lust att göra lite allt möjligt på nätet... kolla serier (det är jättemånga jag följer just nu), kolla bloggar, spela eller vad som helst som inte innehåller skolarbete :/
Men nu är det ändå dags för det. Lite senare tror jag att jag ska lägga upp en massa roliga bilder på en disneyprinsessa :) Hörs då.... ♥

Tillbaka

Nu är både internet och jag tillbaka! Det var nämligen så jag och hela området jag bor i förlorade internet och telefon i onsdags och telia har fått miljoner telefonsamtal från folk som har undrat och tydligen skulle vi vara utan fram till den 12e. Men som tur är så kom det tillbaka inatt :D Jag var uppe inatt och hörde hur telefonen plötsligt började låta fruktansvärt mycket, pep och tjöt och allt, men tydligen bevisade det bara att det hade kommit tillbaka.
Så nu kommer blogginläggen igen, jag har saknat att blogga :P Det kommer någon/några stycken lite senare, nu ska jag äta frukost och ta igen tiden på internet ;P

Vovven

Det enda som piggar upp mig just nu är vovven. Nu är han nytvättad och får flytta in i min säng igen.

Image and video hosting by TinyPic

... fast kaffe gör mig glad också. Ska dricka lite kaffe nu och se på min serie.

Godkväll

Dagen har varit ok. Först var det lite skola och sen var det sista minuten reashopping. Resten av dagen har inte varit lika bra, ganska trött och lite deppig, mer på den dåliga sidan än den bra sidan. Men snart är det middag iaf, mamma håller på i köket, förhoppningsvis ger det mig lite energi också kanske jag kan plugga lite ikväll. Imorgon är det skola också.
Det är alltid roligare med nån bild så här kommer jag, kolla extra noga på tightsen, de har fransar hängande längs hela benen. (ursäkta att jag ser lite bortkommen ut)

Image and video hosting by TinyPic


Vad mamma säger

Det är lite roligt det mamma brukar säga när hon hjälper mig med skolarbete. Fast det kanske är två eller tre gånger hon har gjort det nu.
Hon säger att hon inte alls avundas mitt arbete, men att hon avundas att jag klarar av det. :D
Blir glad varje gång hon har sagt så.
Mamma är klokast i världen, hon har svar på allt och är hur logisk som helst.

Måndag

När jag tittade in på min statistik idag så blev jag glad! :) Igår var det rekordmånga besökare hos mig.

Att ha många besökare är inte mitt syfte med min blogg, men det är förstås roligt på nåt sätt ändå. Jag berättade det för mamma och hon frågade direkt (glad) vad hade du för inlägg igår då?
Men jag tror inte att det var på grund av inlägget/inläggen som gjorde att jag fick många besökare igår. Det kanske var någon eller några länkar här och där på nätet som gjorde det och just igår var det fler som tryckte på dem.

Nåja, nu fortsätter jag att blogga :)
Det luktar en massa gott från köket just nu. Mamma bakar bröd och jag ska få smaka! Nybakat bröd är det bästa. Sen ska jag äta nåt mer ordentligt. Mamma läser lite och hjälper mig med mitt skolarbete medan och sen sätter jag mig väl och skriver det jag behöver. Inget mer innehåll för dagen.

Jag har funderat ett tag på att börja göra något. Att gå ut och göra något.. träna alltså. Men jag är jättedålig på det. Men jag tänkte att jag kunde ju börja med Pilates igen. Det tyckte jag var väldigt givande när jag höll på med det. Det gav mig ingen motion men jag kännde att jag blev vigare och rörligare efter varje pass. Det var kul. Men det är snart ett år sen jag slutade med det. Jag kanske skulle börja igen? Då kanske jag får lite mer energi till skolan.

Nu blir det nybakat bröd och sen skolarbete. Vi hörs senare :)