Tandställning

Passar dessa tänder med tandställning?Det blir nog väldigt annorlunda att ha metall i munnen! Nästa fredag sätter de in den, på de övre tänderna och bara på fyra limmas det. Resten sätts in efter tre månader. Eftersom mina tänder sitter så tätt och jag behöver inte dra ut någon tand så ska tänderna alltså dras framåt - utåt. Och därför börjar man med den övre käken så den undre käken "har plats" att dras fram.
Nå, idag var jag bara på röntgen. Gick snabbt. Jag fick ställa mig under två olika maskiner i ett rum där en av dem snurrar runt mig medan jag måste stå alldeles blixt stilla när jag har en krok i munnen. I det andra rummet med bara en maskin (den sista maskinen) fick jag sätta mig ner iallafall. Då skulle jag hasa ner ganska mycket tydligen och trycka ner hakan i en grej och samtidigt bita ihop i en träbit och trycka upp tungan i gommen. Så satt jag medan maskinen snurradre runt mig under några sekunder. Var lite lustigt men det var inga problem.

Jag undrar hur det kommer bli när jag har tandställning... jag är hursomhelst förberedd för att det kommer göra ont i en vecka. Men jag är inte riktigt säker på om jag kommer känna mig självsäker när jag är ute på stan eller bara när jag ler eller skrattar tillsammans med kompisar. Kommer det bli jobbigt? Kommer jag vänja mig? Kommer jag bli "underskattad"? Det undrar jag. Men vi får se, jag är ändå glad för att jag ska få den här behandlingen och resultatet blir nog fint.

Nu är det kaffedags och pluggdags. Hörs senare!

Pannkakor!

Vi steker pannkakor här hemma : )
Kom precis hem från stan där jag rönkade mina tänder på tre lustiga sätt (kan berätta mer om det senare). Efter pannkakorna ska jag sätta mig och plugga!


pannkakor <3

Hörs senare : )


Jag vill också...

...ha en söt fin lila klänning och lockar i håret och kyssa en "förhetad" disneyfigur precis sådär... *hänga läpp*
(ser du förresten vilka disneyfigurer det här är? :))

En bra dag

Nu är jag hemma efter ett möte i kommunhuset. Det var givande! Speciellt det föreläsaren pratade om, han var väldigt rolig också. Efter mötet fick vi träffa våra handledare i de verksamheter som alla är placerade på (jag pratar alltså om VFU nu) och efter det blev vi bjudna på lunch på Farbror & Co. Det hade jag inte förväntat mig så det var väldigt roligt, jag beställde en grekisk sallad ;)
Efter lunchen åkte jag och min handledare till förskolan som jag blivit placerad på. Vi började gå igenom mina uppgifter lite grann och jag fick gå runt i de olika avdelningarna. Jag fick tillochmed en teckning av ett av barnen! och ett litet hårspänne också, men det lämnade jag kvar för det kanske tillhörde något annat barn. Väldigt spännande ska det bli att börja arbeta där (även om det bara är en och ½ vecka den här gången).

Resten av dagen ska jag plugga för det behöver jag verkligen! Jag har fem uppgifter och varje uppgift bör vara mellan en och två dataskrivna sidor... det kanske blir tufft men jag har knappt börjat skriva så jag vet egentligen inte hur det blir...
Ja, nu ska jag dricka mitt te och börja plugga som sagt.


En till rolig bild från deviantART. ashwings@deviantartHa en fortsatt bra dag så hörs vi senare : )


Så...

...här sitter jag och pluggar. I soffan sitter jag med boken i famnen och datorn framför mig tillsammans med en kaffekopp :D Lyssnar på Queen samtidigt. Ledsen att jag inte uppdaterar utspritt på dagen.. blir mest på kvällen eftersom jag är borta på dagen och har inte möjlighet att ta med mig och användning av datorn i skolan.
Idag var jag i skolan och fick en del information om min VFU (verksamhetsförlagd utbildning). Det var mindre intressant, jag vill bara komma ut och göra arbetet... men sen vill jag också läsa i böckerna och göra min examinationsuppgift - det är det jag sitter och håller på med just nu.
Igår var en slapp dag medan idag blir en pluggdag, det kanske är bra att ha så. Men det bästa är väl att ha ett schema över pluggdagarna.


en av mina böcker

 min kaffekopp


Queen


Nu ska jag fortsätta läsa. Ha en fortsatt trevlig kväll : )


Bildbläddring

Det blev inget pluggande tyvärr. Jag började bläddra bland en massa godingar på deviantART istället... och av någon anledning kunde jag inte sluta! Dock skrev jag ut ett par papper som jag behöver imorgon i skolan. Fick lite skuldkänslor för att jag tittade på bilder hela eftermiddagen och kvällen istället för att plugga, men imorgon ska jag ändå vara i skolan hela dan så det får mig hursomhelst att sätta igång!
Jag fastnade (fortfarande fast) bland bri-chans favoriter (http://bri-chan.deviantart.com/favourites/) och jag hittade ett par riktigt roliga - det brukar de vara... eller söta bilder/foton/animationer.

Här är smakprov på några favoriter : )

lastscionz@deviantart

lily_fox@deviantart

davidkawena@deviantart


Ha en fortsatt trevlig kväll och god natt : )

Bildbläddring

Det blev inget plugg idag tyvärr. Dock skrev jag ut lite papper som jag behöver imorgon. Men jag fastnade framför deviantART och bläddrade omkring bland en massa kul grejer. Mest bland bri-chans favoriter (http://bri-chan.deviantart.com/favourites/) och hittade en massa godingar *nöjd*. Men nu har jag förstås lite skuldkänslor för att jag spenderade eftermiddagen och kvällen till det istället för att plugga.... men det gick inte att sluta på nåt sätt. Hursomhelst så är det skola imorgon hela dan så det lär väl få mig igång : )

Några godingar jag hittade idag:

lastscionz@deviantart


Fest i kyrkan

Nästan direkt efter att jag hade vaknat skulle vi åka till kyrkan på fest. Typiskt, till kyrkan på en söndagmorgon ;) men iallafall så var det en ny kyrkoherde som skulle invigas också var det ett par psalmer och böner och någon predikan, sedan bjöds vi in på italiensk buffé i församlingen. Det var trevligt. Tals hölls också kaffe på det. Det var ändå ett tag sen jag var i kyrkan, jag brukar inte gå till kyrkan men just idag ville mamma att jag skulle det.

Nu när jag är hemma igen så tänkte jag att jag ska starta med det nya arbetet - plugga alltså. Det ska bli intressant : ) 


Här sitter jag - med en filt lindad runt halsen som en halsduk ^^


Kaffedags

God eftermiddag!

Jag har precis käkat lite pizza tillsammans med lillebror, det var gott och mysigt som alltid : )
Hela förmiddagen har jag spenderat framför K-on, hehe ^^ det bara blev så... jag har en tendendens att inte vilja sluta med något jag har påbörjat förens det är färdigt (det är ju bra när det gäller skolarbete) : )
Men nu efter jag har kokat kaffe så tänkte jag sätta mig och fortsätta kolla serien. Jag brukar titta på de flesta serier på http://www.watchanimeon.com/ och där ploppar det upp ett par reklamrutor ibland... "party poker" eller vad det nu är... den här gången ploppade en tävling upp om en bil - bilen ser faktiskt riktigt söt ut!Får det inte dig att vilja ha körkort och bil? ^^ och vuxenlivet lockar.... samtidigt sitter jag här och ska kolla på tecknade serier, hehe.. man ska vara barn så länge man kan!

Hade bra sålänge! : )

Frisk morgon

God morgon!

Härlig morgon, härligt väder. Jag vill komma ut och göra någonting idag men jag vet inte vad : )
Nå, igår var en trevlig kväll, vi hade rätt roligt (tyvärr lämnade jag kameran hemma för att batteriet var lågt, inga bilder alltså) men det som var mindre roligt var den höga musiken. Jag förstår inte varför man måste spela så fruktansvärt hög musik. Vill de inte att man ska kunna prata med varandra? ge oss tinnitus? sen får iallafall jag huvudvärk av det. Aja, nu ska jag inte sitta här och klaga och bli alldeles negativ. Det är lördag : )

Just nu händer ingenting. Vaknade för inte så länge sen, syrran och kompisen sover fortfarande (hon sov över inatt). Jag och syrran delar ju rum så vi brukar slänga en madrass mellan våra sängar när detta händer ;P Jag hittade en godispåse i köket så nu sitter jag och suger på ett par godisbitar vid datorn. Planen för morgonen är väl att se ett till avsnitt av "K-on" som jag har börjat se på och efter det får jag väl ta dagen som den kommer, kanske plugga lite för det borde jag.

Ha en fortsatt bra dag så hörs vi! : )

K-on: huvudpersonerna : )

"utgång"

Förbereder mig för utekväll med syrran och kompis. Det ska bli kul att komma ut lite : )
Såhär ser jag ut ikväll; liten ballerina ;)Ha en härlig kväll : )

Det ser ljust ut

Dagen startade väldigt tidigt idag. Men det var det värt för nu känns allt mycket bättre, jag vet precis vad jag ska läsa och skriva till nästa examinationsuppgift.
Förresten (jag borde ha stannat och tagit bild på den) såg jag en liten "vattenskvätt" i rännan vid St Eriksplan i morse som såg precis ut som en fjäril! Hur snyggt som helst låg den där med sina vingar utsträckta och såg vacker ut. Förgyllde min morgon lite : )

Nu är jag hemma och vet inte riktigt vad jag ska göra, jag har iallafall planerat kvällen - jag ska ut på stan med bl a syrran : ). Men just nu vet jag inte om jag ska starta pluggandet eller om jag ska städa i mitt rum (för pappa har precis tvättat sängkläder och då känns det som om man borde "tvätta" resten av rummet också).

Ha en trevlig eftermiddag så hörs vi senare : )

mumin C:

Plugg och helg - går det ihop?

Jag har precis köpt mig två nya böcker och båda är faktiskt väldigt intressanta. Ett par kapitel ska läsas nu och det har jag inget problem med : ) Men imorgon är det fredag och jag har fått erbjudande om att gå ut på kubb. Det är väldigt lockande för att jag har inte varit ute på väldigt länge nu och dessutom kanske jag får mina pengar imorgon ;D.
Sitter just nu och läser ett utdrag ur en bok om "barns uppmärksamhet". Väldigt intressant! Efter den texten ska jag börja lite i en av böckerna så jag har nåt att jobba med på seminariumet imorgon.

Har förresten börjat lyssna mycket på Foo Fighters, Audioslave och Breaking Benjamin nu. Jag känner mig så bra och glad då : ) och det drar minnena tillbaka till varför jag började lyssna till den musik jag gör idag. Kan berätta den historien någon gång...

sångare i Foo Fighters: Dave Grohl

(föredetta) sångare i Audioslave: Chris Cornell

sångare i Breaking Benjamin: Benjamin Burnley

(och alla tre är snygga haha ;))Nu ska jag fortsätta läsa fram till läggdags.

Godnatt! Hade bra sålänge : )


Torsdagen

Hejsan!

Det blev en relativt lång dag idag. Började med en föreläsning på förmiddagen som var ganska tråkig. Jag hade varit på toaletten precis innan och hade då tagit av mina ringar när jag tvättade händerna och när jag sedan satt i föreläsningssalen och märkte att jag inte hade några ringar på mig fick jag panik! Jag satt ju mitt i, mitt i allt och kunde inte ta mig ut förens rasten efter en timme då jag sprang tillbaka till toaletten och lyckligtvis fann mina kära ringar som jag i framtiden aldrig kommer ta av mig när jag tvättar händerna på en offentlig toalett igen!
Efter föreläsningen mätte jag upp mamma och vi tog en liten onyttig lunch och åkte till akademibokhandeln och köpte två kurslitteratursböcker till mig. Sedan bar det iväg till tandläkaren där de stoppade upp blå tandkrämsgegga i munnen på mig. De gjorde avtryck så de vet hur de sedan ska montera tandställningen...
Sen fick jag åka hem och då hade klockan hunnit bli tre på eftermiddagen.
Det är skönt att pusta ut efter en händelserik dag, då förtjänar man lite mys på kvällen : )
mina nya böcker och båda verkar vara väldigt intressanta : )

Rubrik

Jag får bli bättre på rubrikerna, ser nu att de flesta av mina inlägg heter god morgon eller god kväll :P

Här är en liten bild på mig idag som nyklippt.Jag har haft såhär kort förut, jag har bara låtit det växa ett par månader nu sen jag hade den här klippningen förra gången.

Nå. Vad händer imorgon? Föreläsning i skolan i den andra delen av den här kursen som jag delvis kommer att spendera praktiskt i en förskola här i Väsby. Det ska bli kul. Praktiken altså, men föreläsningen också ;) efter det så ska jag möta upp mamma och äta nåt litet och sedan åka vidare till tandregleraren. En slags modell av mina tänder ska de göra så de kan sätta sig och konstruera min tandställning som de sätter in om några veckor. Och efter det mötet så är jag väl ledig... fast jag skulle ju köpa en kurslitteratur-bok också, hoppas den finns på akademibokhandeln imorgon : )

Jag vet inte riktigt vad det kommer bli av den är bloggen men det är ju lite kul att skriva och hittils har jag väl varit ganska duktig på att uppdatera. Men jag får väl se med tiden vad som händer och vad jag kan göra åt saken.

När jag hade långt hår (runt 16 år)

God middag

Jag tog gröt till frukost ; ) och till lunch blev det rester... sen gick jag ut och tog tåget till Tullinge. Det är alltid trevligt att träffa min frisör, hon är så gullig och hon pratar om sin söta fluffiga katt. Hon skulle hämta en ny liten kissemisse till familjen den här veckan som skulle heta Donna. Hur gulligt är inte det? =) Jag blir alltid så himla sugen på att skaffa katt när jag tittar på bilderna på hennes lilla krabat. Rasen heter Ragdoll för att den här katten slappnar av med varenda muskel i kroppen när man bland annat lyfter upp den ^^

Men jag var inte bara på besök hos min frisör bara för att prata om katter utan jag klippte mig ju också! bild kommer kanske upp senare ikväll.

Snart är det middag här hemma, pappa kom hem nyss. Det är lite roligt hur vi kommer och går här hemma under dagen. Först ut i morse var pappa sen syrran eller lillebror, sen kom pappa hem på förmiddagen strax före då jag stack hemmifrån. När jag kom hem sedan vid fyra-tiden så hade mamma varit ute en sväng och pappa gått igen och jag och mamma var ensamma hemma till lillebror kom hem strax efter mig och sedan syrran inte långt efter.. och nu kom pappa hem igen och nu öppnas nog inte dörren igen idag ;P usch vad jobbigt detta låter : )

Satt nyss och kollade på Andra Avenyn på svt play som jag missade igår. Det är riktigt roligt att följa faktiskt. Nu ikväll ska jag fortsätta att titta lite på en anime serie som jag började titta på i morse som heter K-on. Ibland hittar jag roliga serier =)

ops, nu ropas det till matbordet! hörs senare : )

Morgon

Det är skönt att vara uppe tidigt på morgonen. Dels för att det brukar vara skönt väder då men också för att det känns som att man har hela dagen framför sig. Om man sover lite längre så har man inte känslan av att man är "duktig". Och dessutom när jag vaknar tidigare på morgonen så är det oftast för att jag har sovit ut då och är pigg och glad : )

Snart ska jag ställa mig och göra någon frukost.... ska jag göra gröt eller hälla upp lite müsli? mackor är jag iallafall inte sugen på idag.
Efter frukosten hade jag tänkt att jag skulle tvätta och byta mina örhängen. Känns som om det behövs också är det bra inför min klippning idag, det brukar göra ont när man kammar på mitt öra så jag ska nog ta bort dom helt då eller så sätter jag i några som är små.

Ha en fortsatt god morgon så hörs vi senare : )

Höst

Kan du lista ut vad jag vill ha nu?
Jag tycker det är så mysigt med den här årstiden... jag vet att många tycker det är tråkigt att det blir kallare och det regnar och är grått och trist. Men det är det jag tycker är så mysigt! Istället för att behöva svettas och bländas så fort man går ut i solen så kan man nu sätta på sig en varm kofta och mysa upp i ett hörn nånstans.
På hösten verkar det också som om det är friskare luft! Det är ju härligt! Och en annan sak med hösten som är härligt är de fina klädkollektioner som kommer ut. Om inte det får en att gilla hösten så... så gillar man helt enkelt inte hösten. Dessa klassiska och varma härliga färger och material! Jag vill minsann komma ut på en shoppingrunda snart : )
Maaaaat!

Åh vad jag är hungrig! Men det är inte så lätt när man måste vara inne i skolan vid elva och hinner inte äta mer än frukost också kommer man inte hem förens fem på eftermiddan! Jag hann bara bre en smörgås innan jag gick hemmifrån också köpte jag en kaffe i skolan, men man får ju ingen skollunch på högskola ju så vad ska man göra? Stå och göra en matlåda varje kväll elelr morgon?
Måste fixa det där på nåt sätt....

Jag hoppas att jag inte blir dålig på att uppdatera (som jag vet är tråkigt när man läser en blogg). Men just idag blev det inget inlägg på morgonen också kom jag hem nu ju....
Idag hade jag och min arbetsgrupp förberett en liten redovisning om fältstudien vi gjorde förra veckan på en förskola. Det gick väl helt ok men det verkar som om det inte var betygsbaserat. Den här veckan börjar den andra delen på den här kursen också så det ska bli spännande, vilket påminner mig om att jag måste köpa två nya böcker! Jag har inte fått mitt bidrag än.... måste vara nåt fel om jag inte får det nu på fredag heller.

Vad händer ikväll? Jag ska banne mig ta det lugnt! Imorgon är jag ledig och har en tid hos min frisör =) Det ska bli skönt att klippa sig igen för jag har inte klarat av att fixa ihop mitt hår på ett tag nu förutom direkt efter jag har tvättat det. Den här gången blir det riktigt kort igen som förra gången men det blir ingen färg för jag vill ha min naturliga färg nu :) fast jag saknar mitt mörklila hår en aning ibland ;P men mest bara för att det var långt då också. Men med långt hår kommer konsekvenser!

Jag såg att Foki (http://fokis.se/) hade en tävling om smycken från http://www.cocoo.se/ och jag funderar på om jag ska delta.... det vill säga om jag hittar ett smycke som jag vill ha och tävla för :) En liten rosettring verkar kul att ha. Halsband har jag väl redan och armband använder jag sällen och hårsmycken knappt alls... så det blir ringar kvar och det är faktiskt väldigt snyggt med ringar tycker jag :).

Nu gicka pappa genom dörren så det betyder att mammas mat strax är klart! De skulle äta haj? tror jag... hoppas jag och mamma äter nåt gott för jag är superhungrig!!!

Ha en bra kväll så hörs vi kanske lite senare!
Lyssnar på Foo Fighters just nu ; )

Godkväll!

Som du kanske har sett förnyar jag designen på min blogg lite hur som helst : ) jag kan inte direkt bestämma mig för hur det ska se ut men jag är hur som helst ganska nöjd ändå hur det ser ut även om det inte är så proffesionellt ;P
Om du eller någon annan vet hur man designar en blogg med alla dessa koder så är jag glad för tips! : )

Just nu sitter jag här igen med min kopp kaffe, det har precis varit taco-middag här hemma en måndagskväll av någon anledning. Lillebror stack till scoutgården och syrran till en kompis så jag är ensam med mamma och pappa igen som alltid :P tänk om det alltid kommer vara såhär; jag är det sorgliga barnet som aldrig flyttar hemmifrån... nej så får det inte bli! :P
Snart ska jag sätta igång med en liten stödordlista, för imorgon då jag ska ha en liten muntlig redovisning. Redan nu känner jag mig ganska fri men imorgon eftermiddag lär jag känna mig ännu friare, då är allt med den här delen av kursen är avklarad! också har jag en dag ledig (på onsdag) men sen börjar föreläsningarna igen, fast det fasar jag inte över... föreläsningar är ganska intressanta och det är roligt att gå på dem för man känner sig så duktig när man sitter i en stor fin sal med en massa andra (för det mesta äldre (än mig)) människor.

Lite ledsen för att Dirty Dancing filmen inte funkade... men jag satte på en gammal favorit ´Det Levande Slottet´ istället : )

Oj, nu sågas det här i vardagsrummet där jag sitter i en stor grön fåtölj... Pappa sågar på en skiva som står mot väggen i sovrummet. För att det nya eluttaget ska få plats.... en elektriker var här idag för att sätta eluttagen på andra platser i mammas och pappas sovrum. Han var riktigt snygg också hann jag se. Lång, bredaxlad, söt och snäll och händig. Hehe lite pinsamt att han skulle se en i myskläderna här hemma bara ;P

Nu ska jag fortsätta med annat. Ha en bra kväll! =)Kaffe och film

Nu är jag hemma och har precis stoppat i mig lite matrester från igår. Det var så skönt att bara slänga ner arbetet i det lilla facket i skolan idag! Nu är jag fri!

Med en kaffekopp i handen ska jag nu mysa ner mig i soffan och se på Dirty Dancing som vi spelade in häromdagen : )När jag satt på tåget in till skolan satt jag och lekte med sladden till mp3n ^^
det här ska föreställa en rosett ;)

En mus? eller en katt? nalle? ^^
det här är en gubbe med långa ben :P
God morgon!

Jag har precis skickat in min examinationsuppgift till min kurslärare/ledare och skrivit ut arbetet. Snart ska jag göra mig färdig och åka in till skolan för att lämna in mitt arbete samt träffa min lilla grupp för att prata om hur vi ska lägga upp våran muntliga redovisning om fältstudien vi gjorde förra veckan på ett föräldrakooperativ : ).
Efter det så är jag ledig! Känns så bra och vilken lättnad efter ett hårt arbete!

Vad ska jag göra sen då i eftermiddag? Se på film? Gå på promenad? Göra chokladbollar? ;D
Aja nu tar jag och sätter på lite musik och börjar göra mig färdig.
Hej då sålänge!Färdig!

Äntligen så har jag bestämt mig att jag är färdig! Vilken lättnad, nu är det bara en muntlig redovisning på tisdag som gäller, sen är jag fri.

Nu har jag hunnit bli så trött så jag går och lägger mig. Men först ska jag lyssna på lite musik så jag vaggas till sömns.. : )

Godnatt och sov gott, bloggen!Nonstop-pluggveckan är snart över!

Imorgon har jag en deadline kl 12.00 då min första examinationsuppgift ska vara inskickad och inlämnad. Jag går på Stockholms Universitet och läser programmet Lärande i Förskolan och den här första kursen handlar bland annat om de yngre barnens läroplanshistoria och det är det jag har skrivit/skriver om nu. Snart klar! Bara avslutningen kvar och sedan ska jag korta ner den lite för att jag har skrivit sådär 500 ord för mycket! Men jag tror att jag klarar detta till deadlinen imorgon.

Idag kom syrran hem från Marocko (och mellanlandningen i Oslo)! Det är kul att hon är tillbaka nu när det här arbetet i skolan tar slut också, så kan jag ta det lugnt i några dagar med syrran och känna att det är som vanligt.

Nästa vecka har jag ett par saker inplanerade; klippning och tid hos tandregleraren. Klippningen ser jag fram emot för att jag har börjat tröttna på mitt hår! men tandregleraren kanske inte blir så kul, det handlar ju om att jag snart skaffar tandställning... i ett och ½ år kommer jag ha tandställning men det är väl lika bra att få det överstökat nu och ha riktigt snygga tänder när jag går ut i arbetslivet som en riktig vuxen kvinna! ;D
Nä nu ska jag fortsätta på mitt arbete.Jag och min syster när vi var mindre : )Det var allt för mig den här gången. Hade bäst!

 

 


Första blogginlägget

Hejsan!

Meningen med den här bloggen är att jag ska få skriva ut om mina tankar, vardag och intressen. Jag hoppas att den här bloggen kommer till nytta - för mig (och kanske för någon annan i framtiden (?)).

Det var allt för mig den här gången. Hej då så länge!