Höstpromenad

Idag gick jag en liten promenad ute i höstluften. Gick i lövhögar som var klargula och brandgula. Det var riktigt mysigt. Jag hade gått en stund längre om jag vågade gå själv i skogen. Men iallafall plockade jag upp ett löv från en av lövhögarna och tog hem det, det var så fint! Jag ska spara lövet, så jag har lagt det under en massa böcker i en tidning. Får se vad det blir av det... men egentligen vill jag bara titta på löven... på färgerna. :)

Annars har jag bara tittat på serier. Och den här gånger är det verkligen serier för jag har tittat slut på två stycken idag och ska påbörja en tredje nu.

Förresten; kurslitteraturen har fortfarande inte kommit. Ett till seminarium kommer, före jag får läsa ett enda ord ur någon bok.... kul!

Och jusste! Allhelgona!
Jag såg tre småttingar som som bus-eller-godisade i eftermiddags. Det var länge sen man gjorde sånt! :)




Fredagskväll

Böckerna kom inte idag heller. Så det blir en helg också utan kurslitteratur. Därför gick jag inte på seminariumet idag utan bara på föreläsningen Designteori tillämpas.

Just nu sitter jag och dricker kaffe vid datorn och förbereder mig för en kväll ute med vänner. Vi ska till ett ställe i gamla stan som heter sjätte tunnan. Jag har inte varit där förut men det ska bli intressant :) Häng på om du har lust :)

Ringde syrran tidigare idag... hon skulle tydligen till Göteborg ikväll på nån slags jazzkonsert. Det låter riktigt trevligt :) Jag vill också till Göteborg! Det är en sån trevlig stad. Har många minnen där.

Ha en trevlig, mysig fredagskväll nu :)


Beatlesfrisyr?




?


Dålig uppdatering...

...har det varit idag. Jag har inte riktigt varit på humör idag eftersom jag inte har kunnat göra något skolarbete :S
Men jag har iallafall varit ute en sväng. Jag promenerade bland annat på en trottoar som var full med en massa höstlöv, och jag skojar inte med att den var täckt med löv! Då blev jag lite gladare.
Imorgon ska jag iallafall till skolan och beklaga för min grupp att jag inte har något att bidra med. Imorgon kväll blir roligare tror jag. Då ska jag träffa ett par vänner och gå ut :)

Hoppas ni har haft en roligare dag :)

(fortfarande förkyld...)


Vad ska jag göra?

Böckerna har inte kommit idag heller! Dessutom kommer de två viktigaste böckerna inte alls nu tydligen. De två böcker jag ska ha läst till imorgon! TYPISKT! Även om jag beställer böckerna nu så ligger jag ändå efter! Och förresten är de slut överallt! Vad ska jag göra!

Kväll

Jag var jätteduktig. Jag kokade potatis och stekte köttbullar med en sås till. Till mig och mamma blev det en qourngryta. Riven morot som tillbehör/grönsak. Jätteduktig var jag som fixade det här själv och dukade och fixade... uppskattat var det iallafall av familjen för alla kom hem sent och maten var tydligen god :)

Nu sitter jag här och har tagit mig en kopp kaffe som jag redan har druckit upp. Lyssnar på bandit och försöker hjälpa en vän med sitt skolarbete. Kvällen fortsätter kanske med ett eller två till avsnitt av Clannad.

Trevlig kväll :)


Eftermiddag

Inga böcker kom med posten! Typiskt... då blev jag lite ledsen faktiskt. Men jag satte mig och kollade på en gammal favoritserie - Clannad (rekomenderas). Efter några avsnitt blev jag lite uttråkad och tänkte på vilket fint väder det var. Så jag gick ut på en promenad. Efter halva promenaden körde morfar förbi slumpmässigt och rådde mig att gå hem till mormor på besök. Det gjorde jag. Så jag och mormor satt och pratade ett tag. Det är trevligt som alltid. Morfar kom tillbaka efter ett tag också. Mormor pratade om mattor och att de letade matta och det gör ju vi här hemma också! De hade fått en broschyr från en affär här i Väsby och mormor frågade mig och morfar om vi skulle åka dit. Det gjorde vi. Vi hittade ett par mattor som vi tyckte om. Jag ska ta dit mamma nån gång så kan vi kanske bestämma oss för en matta till vardagsrummet.
Nu är jag precis hemkommen. Mormor och morfar körde hem mig. Nu tänkte jag förbereda lite mat till familjen som kommer hem om ett tag (jag har varit ensam hemma hela eftermiddagen) samt göra mat till mig nu. Lite hungrig.
Hörs senare :)

Hurtig morgon

Nu har jag hunnit äta frukost, klä på mig, säga hej då till mamma och lillebror och säga hej till pappa, diska morgondisken, städa bänkarna i köket, damsugit köket och hallen, sorterat bland pennorna och sånt som står på köksbordet samt läst ett mail om att en av de viktigaste böckerna just den här veckan inte finns i lager. Jättekul. Det där med boken var lite jobbigt för nu måste jag se om jag får tag på den på akademibokhandeln, om den inte finns där måste jag beställa den nån annanstans som kommer ta flera dagar. Och då är det försent.
Förutom det har jag känt mig hurtig den här morgonen. Med att städa och sånt. Kanske tar ett tag med mitt rum också. Det som är tragiskt är att det blir dammigt två dagar senare.


Jag älskar synen av höstlöv såhär... De är brandgula nu. Trist när allt det här försvinner, då blir det en grå höst fram till det kommer snö (som antagligen bara blir slask efteråt). Saknar vintrarna som liten då det alltid var mycket snö hela vintern.

 




Godmorgon

Nu har jag vaknat. Jag har hunnit dricka ett glas vatten, ta näsdroppar och bläddra i en tidning. Snart ska jag göra frukost. Gröt blir det nog som vanligt.
Inga direkta planer för dagen. Kanske tar en stros på stan eller nåt, men något som jag är sugen på är att läsa en bok - en riktig roman för det var länge sen. Men jag väntar iallafall med att gå ut, tills posten kommer, ifall mina böcker har kommit idag.
Hörs senare :)


deviantART

Det är en liten favoritsida som jag har (länk finns i högra marginalen). Jag brukar alltid hitta någon bild här och där som är intressant. Det finns ju så många duktiga konstnärer. Jag har ganska många sparade bilder från deviantart som jag ibland tar fram för att kika på. Men nuförtiden har jag inte hittat så många bilder, jag vet inte riktigt vad det kan bero på (och genom att "hitta bilder" menar jag att hitta bilder som är speciella och får min uppmärksamhet för att den är fin på ett eller annat sätt).
Det kan bero på att communityt (heter det så?) har växt och det är fler "amatörer" som lägger upp bilder tror jag... för jag har alltid tänkt mig att sidan är ett ställe där riktiga och duktiga konstnärer lägger upp sina konstverk. Dock är också jag medlem men jag lägger inte ut några bilder, jag är bara medlem för att kunna kommentera :)
Men som sagt, ibland kan jag hitta någon bild som jag tycker om men på sistone har jag inte hittat någon tyvärr.
Här är ett par ur min lilla samling.

 seitu @ deviantart

 darkview @ deviantart

 Mrichston @ deviantart

Godkväll

Idag var första dagen i grupp på den nya kursen. Det gick bra med tanke på att jag var en aning nervös. Men det var lite förvirrande för det var så mycket som man skulle göra, tydligen. Själva examinationen förklarades men det var ju inte skrivet på ett bra sätt och det var en massa småsaker som var konstiga. Och litteraturen kommer jag ju inte få fören på fredag och det är två böcker jag ska ha läst tills på fredag, det går ju inte ihop!
Men i min lilla grupp på fem personer gick det bättre. Vi var alla från Väsby också. Men förutom det och den intressanta föreläsningen igår så var det här en dålig start på den här kursen.
I den här kursen blandas alla slags lärare så det var inte bara förskollärare nu utan alla möjliga.... engelskalärare, mattelärare och idrottslärare för årskurs 1 upptill gymnasiet. Och alla är ju inte lika unga som jag heller, det var till exempel ett 35+ par (såg iaf ut som de var tillsammans) som satt bredvid varandra och var väldigt frågsamma. Det är ju lite kul att gå på samma nivå som ganska mycket äldre mäniskor.

Fortsättningen på den här veckan går såhär: ledig fram till på fredag, eftersom jag inte fått litteraturen kan jag inte göra något. På fredag är det seminarium och en föreläsning. Förutom skolan är en sak inplanerad; träffa gänget på ett ställe som heter sjätte tunnan. Det ser jag fram mot :)

Jag började inte förens 13 idag så jag hade förmiddagen ledig. Då fick jag vara med när byggkillarna kom med våra vardagsrumsdörrar som de fixat. Det har tidigare varit en springa på 1-2 centimeter mellan dörrarna så därför fick de fixa dem. Men när de kom tilbaka med dörrarna idag efter några veckor borta på fixning och lackning så var det fortfarande en lika stor springa kvar!! Hur kul är inte det. När de tar besväret och gör detta och tillochmed lackar om och fixar, så är det inget förändrat? :P Gubbarna beklagade och sa att de skulle komma tillbaka med en annan dörr de hade fått syn på nån annanstans. Och den passade efter ett par justeringar. Så nu har vi vardagsrumsdörrar som inte har en springa mellan sig ;P


Nå, nu är det redan kväll. Det var redan mörkt när jag åkte hem vid fyratiden. Men nu väntar jag på att familjen kommer hem och på att middagen blir färdig. Jag ska inte göra något speciellt ikväll. Tittar nog färdigt på serien jag började på för några dagar sen.
Ha en trevlig kväll :)


 Jusste! Andra Avenyn idag :) (kom på det när jag såg den här bilden bland mina bilder)

Statistik

Jag har inte så många läsare. Jag vet inte heller vilka det är. Om det är olika varje dag eller om det är ett par stycken kompisar som kikar in lite då och då (undantaget för de få jag vet kikar in ibland).

Såklart är det kul med läsare, även om det bara går att räkna dem på en hand. Jag undrar om jag någonsin kommer ha många läsare. Min avsikt är inte att bli en av de stora bloggarna. Jag tycker som sagt bara om att skriva av mig och skriva om saker jag tycker om. Det är också ganska häftigt att ha sin egna designade sida som man får uppdatera hur man vill och när man vill. Men det är ju kul att ha läsare och få kommentarer ibland :)

Kanske kan "avslöja" min statistik?...... jag har som mest fått tolv besökare (på en hel dag) men det är oftast omkring fem som kikar in på en dag. Jag är glad att ni gör det!! Ni som gör det :)


Måndag!

Jag är nöjd med min dag. Började med att jag fick sova så länge jag ville. Även om jag vaknade före åtta... men jag är fortfarande inställd på en timme tidigare. Så jag gick upp och fixade till mig och väckte lillebror före åtta. Fast han har ju höstlov.... men som tur var skulle han tydligen iväg ändå. På ett slags modelljobb.... han skulle stå modell till framsidan av en gymnasiekatalog. Kul för honom :)

Ja, eftersom jag fortfarande är intställd på en timme tidigare hade jag för mycket tid på mig på morgonen. Jag hade ju tänkt hinna shoppa en stund på förmiddagen innan introduktionen/föreläsningen på eftermiddagen, shoppa min vinterkappa som jag har tjatat om tidigare i bloggen (se bilder nedan). Men jag väntade på mamma så åkte vi tillsammans in till stan.

När jag kom till skolan hade jag fortfarande massa tid över. Tur var det ändå, för då hade jag tid att ta näsdroppar (fortfarande förkyld) samt hämta ut min examination från förra kursen. Men då var det fortfarande en halvtimme kvar till föreläsningen.... men tur var det ändå igen eftersom det kom jättemycket folk. Det var tydligen flera hundra människor som skulle trängas i en liten sal... flera som fick stå upp. Jag fick snabbt min plats dock ;) Men eftersom det var så mycket folk blev det dålig luft och jag blev snabbt trött och somnade nästan, flera gånger under introduktionen. Men efter en banan kunde jag koncentrera mig under föreläsningen som förresten var väldigt intressant. Föreläsaren var lite rolig att lyssna på och sammanfattade det bra. Nu ser jag fram mot den här kursen. Hoppas bara att jag får mina böcker den här veckan.

Efter skolan åkte jag direkt hem. Men direkt efter jag hade satt mig på tåget, vad hände då!? Jag började blöda näsblod!! Hur kul var det!? På tåget! Tur att jag hade pappersnäsdukar iallafall. Men då satt jag med en massa näsdukar i ansiktet hela tågresan och hela vägen hem till mig. Superkul. Min näsa är känslig...

Nu när jag är hemma har jag inte så mycket att göra. Som sagt har jag inte fått mina böcker så jag kan inte göra något med det. Väntar bara på god middag.

Här är min nya vintekappa. Den är inte lika nätt och fin som den gamla men den är ändå tjockare och den är nästan den enda jag har kunnat tänka mig använda av alla kappor som finns ute i butiker nu (tycker bäst om kappor).



Eftersom mamma och jag fortfarande hade tid så fortsatte shoppingrundan och jag hittade den här praktiska all-klänningen. Den satt väldigt snyggt på mig :)



Nödvändigt är det här just nu. Så jag passade på att shoppa två par strumpbyxor och ett par tights.



Förutom näsblodet så är jag nöjd med dagen. Men den är förstås inte riktigt slut än. Familjen samlas snart och middagen är snart färdig :)


Godkväll

Har hittat en ny serie! Den är ganska spännande, roliga karaktärer. Tittar på den just nu. Men eftersom den visas i megavideo så måste jag ta pauser lite då och då för att när man tittar i mer än 50 minuter så måste man vänta ett par minuter också rekomenderas man att köpa sig till vipstatus för att kunna titta hur mycket som helst, men jag vill inte betala för det så jag får ta de här pauserna för att få titta mer.

Middagen var god, ugnsgrillade grönsaker och potatis med haloumi ^^ allt med haloumi är gott ^^

Jag har packat min ryggsäck inför morgondagen. Men jag börjar inte fören 13... men jag funderar på att åka in tidigare för att shoppa... få se hur det blir imorgon, jag är ju ändå fortfarande förkyld.

Har inte så mycket mer att säga... men det här var iallafall en uppdatering. Här är en rolig bild att titta på :) :



Godnatt


Vintertid

Goddag. Nu är det vintertid. Det hade jag glömt bort... att man skulle ställa tillbaka klockan ett varv. Men det gjorde jag nyss när mamma och jag stod på parkeringen utanför mataffärn.... vi hade fått böter för att vi hade ställt plattan en timme tidigare än vad klockan egentligen var. Eftersom vi inte hade ställt om våra klockor visste vi inte alls varför vi hade fått böter. :P

Den här dagen sov jag lite längre, hade inga mardrömmar heller. Förkylningen kanske försvinner snart :) Har inte gjort så mycket.... efter ugnspannkakan till lunch åkte jag och mamma till centrum på ett ärende.
Och nu sitter jag här. Det är fortfarande tid kvar på dagen och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag orkar inte vara ute och göra så mycket eftersom jag blir trött så fort, när jag är sjuk. Min serie är slut också. Syrran och brorsan gick på bio för ett tag sen. Vad ska jag göra? Se på film kanske eller spela ett spel?

Fick förresten nyss tag på en bild från ett släktkalas jag var på för inte så länge sen. Här sitter jag. Ser ut som en gam i halsen bara. Jag är annars snyggare ;P



Jag får försöka hitta på något... nånting finns det alltid att göra.
Hörs senare :)


Uppdatering

Fortfarande förkyld. Men det blir tydligen lite bättre efter att jag har tagit näsdroppar. Men nu har jag fått ont i huvudet också.

Jag har suttit hela dagen och tittat på Ai Yori Aoshi, så den tog slut. Men det finns tydligen en efter-serie på tolv delar, så jag är inte klar ändå :)
Medan jag har suttit här så har syrran bland annat varit i centrum och shoppat samt bakat en kaka nu på eftermiddagen. Päronen var och handlade en möbel och lillebror har också varit ute en sväng. Mycket har blivit gjort men jag har suttit på samma ställe. Det har varit lite tråkigt på ett fysiskt sätt eftersom jag inte rört på mig så mycket, men serien har varit spännande.

Just nu håller pappa och syrran på och flyttar grejer i vardagsrummet för att sätta dit den nya möbeln. Och mamma fixar middagen tror jag. Så det blir kväll idag också. Lördagskväll. Kanske man får smaska på syrrans kaka sen.

Jusste... lillebror brukar få en pumpa varje år som han gör en läskig gubbe av. För han är den enda som verkligen vill göra sådana haloweentraditioner :) Såhär ser årets pumpa ut :)



Ha en trevlig kväll :)

Lördag/sjukdag

Godmorgon. Det känns inte som om jag ska göra något idag eftersom jag känner mig så mosig.... att gå ut och göra något alltså. Men det blir väl massor med varma drycker och film. Det är ju trevligt på en lördag ändå.

Jag vaknade tidigt imorse, kunde inte sova så bra inatt heller men jag somnade om iallafall och gick upp vid åttatiden. Åt lite gröt och sen satte jag mig vid datorn och letade upp papper om kursen som startar på måndag. Jag hittade schema och kursplan. Där fanns bland annat en lista på litteraturen. Åtta böcker och två andra texter behövs. Jag har precis beställt sju av de åtta böckerna... blev över tusenlappen. Men jag har ändå tänkt sälja böckerna från kursen på blocket när kursen är slut. Om inte nån kompis ville köpa eller byta.
Nu är det strax lunchtid och någon i familjen kommer väl komma och klaga på att jag bara sitter här vid datorn snart. Men vad ska jag annars göra då, jag sitter inte här för att jag inte har annat att göra utan för att många av mina intressen finns på datorn på ett eller annat sätt. Jag borde väl ändå inte gå ut och göra alltför mycket när jag är förkyld?
Nu ska jag iallafall se färdigt på serien jag tittar på just nu (Ai Yori Aoshi). Vi hörs lite senare :)


(En karaktär ur seien Ai Yori Aoshi)


Torr i halsen

Ja, det är jag. Men jag har tagit tre doser näsdroppar idag så just nu är jag inte så snorig iaf, men det blir väl värre inatt. Inatt och imorgon lär väl halsen krångla ännu mer känns det som nu. Det är inte roligt att vara sjuk. Jag har inte heller kunnat sova så bra de senaste nätterna. Mardrömmar... inatt var det familjemedlemmar som hade dött... oj vad ledsen jag var. Några gånger på dagen idag kännde jag mig en aning snurrig på nåt sätt också. Jobbigt var det bara. Det är som sagt inte kul att vara sjuk.
Hoppas man blir frisk snart.

Går och lägger mig snart....  Godnatt!


Hej!

Vilken dag!
Startade med muntlig examination som gick bra. Vi satt i liten grupp på fem och sedan skulle vi sitta och diskutera, det var ganska roligt. Bra slut på den kursen. Hoppas jag får jobba med några av de i framtida kurser.

Syrran och jag slutade samtidigt så vi möttes upp i stan och shoppade lite, men det var bara hon som hittade något. Fast jag hittade min kappa! Som jag skrev om för någon vecka sedan. Den har jag lagt undan tills på måndag då jag ska komma tillbaka med lindexkortet så jag får 25% rabatt på den :)
Vi hade bestämt att vi skulle käka inne i stan för det var ingen speciell middag hemma och mamma uppmuntrade oss att käka inne i stan om vi ville. Vi käkade i Kungshallen. Pizza var vi sugna på :) (syrran på bild)



På tåget hem träffade vi på en kompis, det var trevligt. Vore kul om hela kompisgänget kunde träffas snart igen :) Nu är vi hemma och vi båda satte oss vid datorn. Mitt säkerhetsprogram har fortfarande inte kommit så jag laddade ner samma program som syrran istället. Så nu har jag säkerhet när jag går in på internet. Bra!
Kvällen fortsätter med min serie :) så... ha en bra kväll så hörs vi :)

Förkyld

Igen! Det var inte så länge sen jag hade en förkylning och jag är inte sjuk ofta. Och det roliga är att jag inte blev sjuk nån gång under min tid på förskolan och nu dagen efter blir jag det.


Förlåt för dålig uppdatering förresten (brukar inte skriva första inlägget såhär sent på dagen). Jag har varit hemma hela dagen men mitt säkerhetsprogram gick ut idag och skulle beställa telia säker surf men koden för bekräftelse har inte kommit än även om den lovades komma nu i eftermiddag. Typiskt. Så jag har inte gått in på internet för att slippa åka på några virus.
Men nu är jag inne. Men koden har inte kommit än. Men det orkar jag inte bry mig om längre. Har för stort behov av att blogga tror jag :P

Nu är iallafall mitt skolarbete klart och imorgon är det muntlig redovisning och inlämning och slut på kursen. Skönt!!
Redan på måndag börjar nästa kurs. Tror jag. Jag är inte säker på hur mitt schema ser ut. Men det ska hursomhelst bli spännande :)

Imorgon efter skolan ska jag shoppa lite hade jag tänkt :) med syrran kanske för hon slutar omkring då jag tror att jag slutar. Får se om jag hittar och kan köpa min vinterkappa då.

Jusste, jag skulle ju berätta om det! Jag kunde inte arbeta imorse för jag hade ont i huvudet och täppt i näsan. Så jag gick ut. Satte mig på balkongen och pluggade. Hur skönt som helst. Pälsade på mig med tröjor och vantar och mössa och filtar och satt i den friska luften. Det är så mysigt att sitta på vår balkong för vi har en liten dunge precis utanför och nu när löven har olika färger så var det sååååå härligt att sitta där och titta ut över träden med små skator i som plockade pinnar, medan man pluggade :)

Aja, just nu dricker jag lite kaffe, ska ta några näsdroppar och sen packa väskan och sen se på serier eller nåt mysigt. Ha en trevlig kväll :)

 

 


Oj...

Vad många bloggar jag följer.... kom jag på nu. Sorterade lite bland mina favoriter och ser att jag följer ganska många bloggar egentligen. Det är ju kul att följa bloggar men om man gör som jag och ska alltid gå igenom alla favoritlänkar efter varje gång man satt på datorn, så tar ju det lång tid.
Jag kan lista upp bloggarna som jag följer, för dig som är intresserad. Tycker själv om listor och hålla ordning, så det här blir inte första gången jag kommer lista upp något här på min blogg. ;)

Att förklara varför jag läser dessa bloggar får bli en annan historia :) Men en del av dessa följer jag mer intensivt än andra kan jag säga :)

Foki http://fokis.se/
Blondinbella http://blondinbella.se/
Kafferepet http://miriamskafferep.blogspot.com/
En magisk purt till en anan värd http://moa-fatamorgana.blogspot.com/
Diary of a Vintage Girl http://www.diaryofavintagegirl.com/
Rubia.se http://rubia.blogg.se/index.html
c est le requiem pour un con http://requiempouruncon.blogg.se/index.html
Frans http://www.katrinsgoodiebag.se/blog/author/frans/
Sister Disco http://sisterdisco.blogg.se/

Vänners bloggar:
Matthe http://annoday.blogspot.com/
Linnéa http://nealiten.blogg.se/
Malin http://malarmalin.blogg.se/


 


Åh vad skönt! Tar sovmorgon. Fast jag vaknar antagligen ca 8 så jag kommer inte sova bort dyrbar pluggtid. Får plugga hela dagen imorgon. Men nu ikväll har jag gett mig tillåtelse att ta det lugnt, så det ska jag göra nu C:
Har en kopp kaffe, några kex och ska se på lite serier hade jag tänkt. Just nu skulle det vara superavkopplande - att släppa allt och bara gå in i den animerade fantasivärlden :)

Ha en bra kväll så hörs vi :)


Sista dagen

Lättnad. Befriande. Inget stress på morgonen. Men jag kommer sakna förskolan sååååååååå mycket. Det är alltid kul att komma ut och lära känna nya barn och vara med i nya rutiner!
Men det där med att stressa på morgonen, det gör jag egentligen inte, jag bara tror att jag måse göra en massa saker och glömmer saker. När jag har fått på mig kläderna och tagit med mig ryggsäcken ner för att hämta cykeln och sen cyklat iväg... då får jag ångest. Jag spenderar ibland hela vägen med att fundera på vad jag måste ha glömt. Det är ju lite dumt. Men sen när jag inte kommer på något så är jag ganska nöjd ändå för att då är jag säker på att jag har allt med mig. Till slut. Vad onödig jag är.

Så imorgon är jag ledig, men inte från pluggandet. Jag ska göra färdigt arbetet imorgon, eller rättare sagt - jag måste. För redovisningen är på fredag morgon. Men då får jag sova ut och ta det lugnt och hämta hur många koppar kaffe och te som jag vill, när jag vill. :)

Nu har jag tagit en skön dusch och "städat" lite bland min klädhög och packat upp min ryggsäck. Hjälpte lillebror lite med sitt pluggande, han har geografiprov imorgon, hur tråkigt som helst. Men jag hjälpte honom lite och färgla några ord och beskrev hur han skulle skriva osv :) Hoppas det hjälpte honom och att han klarar provet :)

Har gjort mig en kopp te och satt på bandit och ska nu gå igenom mitt arbete en liten stund. Hörs senare :)


Så är det

Blev inte mycket plugg ändå. Typiskt mig, att bestämma att jag ska göra en grej helt utan vidare och sen "glömma bort" det. Dock brukar jag vara duktig att avsluta det jag har startat.
Jag har iallafall ställt mig och lagat min lunch till imorgon (tar med matlåda till förskolan varje dag). Men imorgon är ju sista dagen! Det är lite tråkigt. Sista dagen jag träffar barnen.... men samtidigt är det skönt att komma tillbaka till skolan och arbeta teoretiskt ett tag. Examinationen är på fredag så jag får en ledig helg :) men direkt på måndag startar nästa kurs. Spännande! ^^

Tänkte att jag skulle ta en tidig kväll men då kom jag på att jag skulle ju se Andra Avenyn! Så det ska jag sysselsätta mig med nu, efter att jag har plockat fram allt jag behöver inför imorgon (så jag slipper stressa imorgon).

Ha en trevlig kväll så hörs vi imorgon :)


Innedag

Jag har spenderat hela dagen inomhus. För jag var med de äldsta barnen när de hade grupparbete idag och det var inomhus. Det var roligt att leka alla de nya lekarna som de fick prova på! Så dagen gick ganska fort... plötsligt satt man vid mellis och det var dags att gå hem (cykla för min del).

Dagen fortsätter med plugg. Jag måste bli färdig nu ju! Jag har väl tre uppgifter kvar tror jag. Om jag är riktigt duktig blir jag klar med det idag men det får vi se... känne rmig inte så jättetaggad just nu men jag har precis satt på en kanna kaffe så det kan bli ändring på det :)

Jusste! Idag kom jag ihåg! Bara för att jag glömt alla andra gånger. Idag visas nästa avsnitt av Andra Avenyn. Det ska bli spännande! Det får bli min belöning för att ha pluggat ordentligt idag. Så då pressar jag nog mig själv lite mer också :)

Ha en fortsatt trevlig dag så hörs vi!

Godnatt

Ja, nu går jag och lägger mig. Hoppa i sängen. Susilusa. Sova gott. För jag är förberedd inför imorgon. Packat ryggsäcken och gjort matlåda och lagt fram kläder. Allt för att slippa stressa på morgonen. Det är nog det jobbigaste. Att behöva gå upp tidigt och stressa. Men hursomhelst känner jag mig ganska nöjd just nu och lite lagom trött. Så nu är det sängen som gäller för mig. Godnatt bloggvärlden. Vi "hörs" imorgon!



Fundering

Jag funderar lite över en sak.
Om man har en supertajt klänning, en såattsäga "ståklänning"... och lägger till "sittskor", man ska tydligen ha ett par "sittskor" till fint. Men då får man förstås bara sitta på en stol under hela festen. Nå, då undrar jag vad som händer om man har på sig sin "ståklänning" och sina "sittskor" tillsammans? Går det? Och isåfall varför skulle man vilja ha det? Då måste man ju kunna flyga för att det ska gå ihop? (Otroligt löjlig och onödigt att fundera på men det är lite roligt att tänka på ändå) ^^



Start på veckan

Första dagen startade bra. Gick upp tidigt, så tidigt att jag tillochmed hann träffa pappa en stund på morgonen (han går alltid till jobbet supertidigt på morgonen). Det var det mindre tråkiga idag, att gå upp tidigt. Det var mörkt när jag cyklade till förskolan. Jag var med på planeringsmötet. Sen följde jag med ut och lekte bland annat kurragömma med barnen ut i skogen, satt och gjorde en liten pärl-ring idag också ^^. Annars har det varit en lugn dag och jag slutade tidigt eftersom jag började tidigt. Nu är jag hemma och har tagit en dusch och en kopp kaffe och ska börja plugga snart.

Som jag nämnde så kom syrran hem igårkväll. Kul att ha henne hemma. Kanske hittar på nåt kul i helgen :)
Nå, nu ska jag fortsätta med att lyssna på bandit och börja plugga och sätta på en till kanna kaffe. Ha en fortsatt trevlig dag :)


Bevis på att jag är scout ;) Här är en bild på mig och lillebror i scoutskjortan för ett par år sedan ^^


Recension

Den var bra! och rolig! och händelserik. Helt klart värd att se.
Men vi såg en reklam också som var spännande.... en ny disneyfilm kommer ut snart. En till prinsessa kommer! Gissa vilken!?  Prinsessan och grodan! Hur spännande blir inte det?? Och tydligen blir det den första mörkhyade prinsessan. Yasmine är väl också mörkhyad men inte "afroamerikan". Prinsen i filmen är också det. Men filmen verkade vara riktigt rolig och spännande ^^
Aja, här sitter jag på perrongen och väntar på tåget efter filmen. Nu är jag hemma och syrran har kommit hem också :)
Önskar er en trevlig kväll :)



Up

Lillebror har bjudit mig på bio! Han var desperat, ville se den just nu ikväll och tjatade på mig. Jag klagade över att jag måste plugga och kan inte slösa pengar osv. Men då erbjöd han sig att bjuda mig. Så stod han där med sina puppyeyes och då kunde jag inte säga nej. Jag vill ju också se den här filmen. Så nu ska vi ta nåt snabbt att äta och sen åker vi. Det är ju trevligt med ett litet uppbrott i pluggandet?
Ha en trevlig kväll :)


Söndag!

Dagen innan nästa nya vecka. En dag som man borde spendera med mys och slapp eller stärkande. Men för mig blir det pluggande. För det är verkligen nödvändigt. På fredag ska allt vara klart. Måndag till onsdag ska jag vara på förskolan så det blir inte mycket tid över till skolarbete (jag brukar jobba bäst på förmiddagen). Jag har på nåt sätt tagit ledigt i en vecka från att skriva på arbetet nu, men veckan innan den här gjorde jag det största arbetet. Nu har jag bara några punkter kvar men det kan vara de viktigaste punkterna.
Det är planerna idag. Uppmuntrande kommentarer är tillåtet :)
Ha en bra dag :)


Öronpynt

Ja. Nu när jag har hål i öronen (i snibbarna där man kan ha i stort sett vilka örhängen som helst som jag inte har kunnat ha i de andra hålen längre upp på örat) så blir jag lite sugen på att skaffa mig några nya örhängen.
Det finns så mycket att välja mellan! Jag vill frossa i örhängen om sex veckor då jag får byta första gången.



Några exempel på måste-ha örhängen ^^


Den lediga dagen

Sov inte så länge på morgonen. Som vanligt. Vaknade kring halv åtta, samma tid som jag brukar gå upp när jag ska till förskolan. Jag brukar kunna ställa in mig en tid på morgonen också vaknar jag omkring samma tid i en eller flera veckor.
Fick i mig lite mannagrynsgröt sen fick jag följa med familjen och handla. Fast jag och mamma gick inte i afffären utan vi gick på loppisen. Mamma hittade saker som alltid, tillochmed jag hittade fina saker den här gången. Jag letade inte efter något men om jag hittar något fint så kan jag inte gå ifrån det.



Två jättesöta krukor. Båda är lila, ljus och mörk, den mörka är en aning större än den ljusa. De får stå i mitt fönster nu, men jag har nog egentligen inte plats för om jag fortsätter såhär blir det trångt. Jag får lägga det i min brudkista som alla mina andra saker gör.
Efter loppisen förenades familjen och vi betalade i mataffären. Sen gick jag och mamma till frisörsalongen för att jag skulle ta hål i öronen. Det gick bra, förutom att gubben klantade till det med ena örat så örhänget sitter inte riktigt fast som det ska, så jag får fixa det själv. Men efter att han hade tagit hål i båda så klarade jag det inte längre. Jag svimmade. Jag spännde mig för mycket tror jag. Då brukar jag svimma. Samma sak brukar hända när jag spänner mig när jag ska få en spruta. Det var väldigt obehagligt och mamma fick hålla i mig när vi gick tillbaka till bilen. Mådde inte så bra när jag kom hem heller, jag fick sova en stund.

På eftermiddagen var det lite bättre och familjen åkte till scoutgården. Scoutgården i Väsby fyller 60 år så det var tårtkalas och massor av bildvisningar. Trevligt. En massa minnen kom tillbaks och jag börjar längta till det stora världsjamboriiet (stavas det så?) här i sverige sommaren 2011. Ja, jag är scout, för dig som inte visste det.

Den långa tårtan.
Nu är det sen eftermiddag och jag har tagit en lång dusch. Jag önskar att vi hade badkar. Sist jag badade i badkar var i Wales (jag bodde i en vanlig familj när jag praktiserade i Wales). Att ta ett långt varmt bad på vintern är väl härligt?
Just nu längtar jag till middagen. Jag är hungrig. Mamma och jag ska göra ungsbakade grönsaker med haloumi. Mums!
Mer planer för kvällen finns inte. Tar det lugnt. Dock fick jag lust att spela tv-spel för en stund sen. Det var länge sen. Ska prata med lillebror :)

Ha en trevlig kväll :)


Svar

Godkväll. Jag har fått en fråga... eller rättare sagt fem stycken. Men det är från samma person ;) Tack trogna Linnéa! ^^ (http://nealiten.blogg.se/) Jag tänkte besvara dessa frågor nu men det betyder inte att jag inte vill ha fler frågor. :)

Här kommer svaren:

- Varför vill du bli förskollärare?
När jag gick i nian och skulle bestämma vilket gymnasium och vilket program jag skulle gå på var barn&fritidsprogrammet det enda jag kunde komma på. Iochmed det programmet utvecklades mitt intresse för människor och pedagogik och jag kännde mig hemma. Idag har jag praktiserat på flera förskolor i och utanför sverige och har provat på massor av saker och jag vet att det är dt ehär jag vill hålla på med - barn. Jag vill bli lärare för att jag tycker att det är det viktigaste yrket i världen. Att skapa en människa. Att hjälpa en människa på vägen osv, det tycker jag är viktigt och otroligt spännande och roligt.

- Bästa boken?
Den bästa boken jag har läst måste vara Änka i ett år - John Irving. Så spännande och händelserikt har jag aldrig varit med om förut.

- Bästa film?
Oj! Film som är ett stort intresse för mig... Det var svårt. Jag har ingen favoritfilm. Men några favoriter är Vit Oleander, Whisper of the heart och Skönheten och Odjuret. :)

- Var i sverige skulle du helst av allt vilja bosätta dig?
I stockholm måste jag säga, för allt finns där. Göteborg skulle jag säga om det inte var så att de stora eventen brukar vara i stockholm. Jag gillar att ha allt omkring mig och om man bor en aning utanför stockholm har man tillgång till skogen också samtidigt som man kan gå på stan.

- Om du fick välja att ha en jättestor talang, inom vilket område skulle det vara då?
Då skulle det vara nåt kreativt, att kunna sjunga opera för det verkar vara så frigörande eller om jag var jätteduktig på att måla för det skulle tillfredställa min lilla kreativa sida samt eftersom jag skulle vara jätteduktig på det så skulle folk se upp till mig.

Tack för mig, det var roligt att svara på frågor. Tack igen Linnéa ^^

Den här kvällen har gått fort, men den är inte riktigt slut än. Jag hittade inte direkt någon film som jag ville titta på och jag började titta på en gammal serie men det gick inte heller. Så nu undrar jag lite vad jag ska göra. Eller går jag och lägger mig tidigt. Jag kan hitta på saker imorgon istället. Jag skulle ju komma iväg och ta hål i öronen... och imorgon eftermiddag ska jag och familjen till scoutgården på tårtkalas för scoutgården fyller 60 år. Sen borde jag plugga.
Få se om jag hittar på nåt att göra nu...
Ha en fortsatt trevlig kväll :)


Det är ju haloween snart?


Äntligen Fredag!

Skönt med fredag! Härlig dag på förskolan och jag hade ett bra humör idag.
Tog en bild på ängen och de fina träden på vägen till praktiken idag. Jag var bara tvungen att stanna för det ser ju så fint ut! (kanske inte syns så bra på den här bilden men träden var ju röda där längst bort!)



När jag kom hem var jag helt utpumpad och det kändes som om kroppen var dubbelt så tung än vad den brukar. Men jag gaskade upp mig på något sätt och åkte ner till centrum på ett ärende. Det var skönt att komma ut på stan lite för annars har jag bara varit ute på ängarna och i skogen så det var skönt med lite omväxling.
I centrum var det lagom mycket folk på en fredag. Många som handlar på systemet och handlar mat såklart. Jag tittade snabbt efter kappan som jag har planerat att köpa. Den finns tydligen endast i Väsby centrum har jag kommit fram till :P Men på måndag har jag och mamma bestämt att hon ska åka in och införskaffa den med kupong och medlemskort. Så nu är jag glad. Inte bara på grund av det utan också för att det var så fint och härligt att komma ut och gå lite själv i regnet en stund. En liten stund räcker för att glädja humöret.
Väl hemma igen har lillebror stuckit på klassdisco med en massa popcornpåsar. Mamma och jag bestämde oss för att göra en sallad till middag. Lätt och gott.



Ja, det är ju bara mamma och jag hemma nu ju... lillebror borta på disco som sagt och syrran är borta över helgen. Pappa kommer snart hem från jobbet. Så det blir jag och päronen. Jag köpte med lite godis så vi får ha det lite mysigt.
Nu hade jag tänkt hämta nybryggt kaffe och sen sätta mig och se på en film eller en serie.
Önskar eder en trevlig afton :)


Torsdag kväll

Sitter just nu i köket och dricker kaffe och äter på en smaskigt wienerbröd. ^^ Det är lite svårt fortfarande med tandställningen men det har slutat göra ont (känns som om man har huvudvärk i munnen). Mysigt.

Jag har bestämt mig för att börja ta tag i skolarbetet på riktigt nu. Det är fortfarande ett par uppgifter som inte är klara än och en hel vecka har nästan redan gått.
Nu blir det inga serier. Iallafall fram till helgen. I helgen har jag gett mig tillåtelse att se på serier igen för då ska jag ta det hur lugnt som helst och helst inte passa några tider och gå upp tidigt. Även om det bara är sex timmar om dagen så tar det mycket på krafterna att ha ansvar och se allt omkring sig och vara ute länge... från att sitta i en bänk i högst tre timmar, en eller två gånger i veckan.

Mm... mandariner.... eller zatsumas? Ska pressa in lite vitaminer nu medan det finns hemma :)

Jag skulle vilja fråga er läsare... ni är få men några yttepyttesmå läsare har jag... ni får ta och fråga mig något. Fråga vad som helst! om vad som helst, bloggen, om mig eller vad som helst. Det skulle vara kul tycker jag, att skriva om något annat någon gång. Så fråga på! :)

Hade bra sålänge :)



Jag tar ju med matlåda till förskolan varje dag.... det har fått mig att funderar på att prova på en bento någon gång.. :)
(japansk bento = lunchlåda)


Glömsk?

Här satt jag och skötte mitt eget och lyssnade på min musik.... och plötsligt kommer låten The Cure - Friday I'm in love. Vilken serie har det som titelmelodi? Jo! Andra Avenyn! Jag kom direkt på att jag missade avsnittet igår! Typiskt. Hade totalt glömt bort det. Jag har glömt bort det de senaste gångerna faktiskt. Men vilken tur att svtplay finns! :)
Gissa vad mer jag glömde medan jag tittade på Andra Avenyn då?                    Kaffet!!!!
Jag glömmer alltid att jag har satt på kaffe om pappa inte är hemma. För då säger han till att det är klart efter att han själv har tagit sin kopp.
Vad ska jag göra? hehe kommer det här fortsätta?


Mitt i veckan

Hemma igen efter en dag på förskolan. En vanlig dag, antar jag.

Jag har precis betalat medlemsavgifterna på Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund. Det finns två stycken och jag är medlem i båda två nu under studidetiden, för det får man. När jag börjar jobba måste jag välja mellan dem och då måste jag betala en månadsavgift också. Nu får jag bara betala i början, en liten startavgift och resten av min studidetid är helt gratis på de här förbunden.

Resten av dagen.. eller kväll är det ju snart... ska jag försöka börja plugga igen. Min uppgift är inte bara att leka med barnen - jag måste skriva och jobba lite också. Skönt om man får uppgifterna klara (och hela arbetet också förresten) den här veckan så man får helgen och nästa vecka ledig.

..och igen - superskönt att komma hem till sin egen musik. En annan fröjd med att komma hem är mina serier ^^ jag ska klämma in de sista fyra avsnitten på serien jag tittar på nu ikväll.

Love to you all :)


Grisväder

Usch vad kallt det var (är) idag. Jag var ute hela förmiddagen och det snöade ju på morgonkvisten och det var kallt och blåsigt. Det blir ännu värre när man är förskollärare och står och observerar barnen (man blir kall när man står stilla(!)). Imorgon ska vi ut i skogen så då ska jag köra på sockor, regnbyxor, gamla vinterjackan, mössa, vintervantar och en extra tröja. Burr!
Men när man sen väl är varm så är det ju hur härligt som helst att vara ute den här årstiden. Träden är så fina och himlen och luften är frisk (fast sånthär säger väl bara en blivande förskollärare och scout).

Nå. Skönt att vara hemma. Ska bara ta det lugnt och koppla av framför en serie nu och ikväll. Lillebror ska tydligen steka pannkakor. I övermorgon ska tydligen syrran åka bort så jag har eget rum över helgen. Härligt.

Åh! Vad jag har saknat min musik! Efter en heldag på en förskola är det otroligt härligt att få komma hem och lyssna på sin favoritmusik *drömmer mig bort*. Ha en trevlig eftermiddag och kväll så hörs vi :)


Första dagen

Första dagen på förskolan. Det gick bra. Även om jag var nervös innan. Men jag känner mig trygg där och med personalen. Men förstås är det ju alltid någon som man inte känner sig bekväm med...
Barnen var jättegulliga men såklart fanns det de som bara springer omkring och kan inte lugna ner sig också. Det ska bli spännande att se barnen i speciella aktiviteter.
Förskolan ligger ju lite knepigt så jag får ta cykeln. Min cykel är gammal och används knappt. Och det gick inte bra att cykla på den. Den är obekväm och kedjan och växeln hoppar hela tiden! Imorgon tar jag syrrans cykel istället!
Nu är jag hemma och ska ta det lite lugnt... skriva upp vad jag har sett idag (bland barnen). Ha en fortsatt bra dag :)


Goddag

Söndag. Vad är det meningen att man ska göra då? Just den här söndagen ska jag iallafall inte göra något speciellt. Bara skriva klart en liten presentation om mig på ett papper som jag ska hänga upp på anslagstavlan på förskolan (information för föäldrarna, kan va skönta för dem att veta vem jag är som tar hand om deras barn). Förutom det så ska jag förbereda mig lite för imorgon, bland annat ta fram ett par skor som jag kan ha som innomhustofflor. Sen borde jag nog kolla om min cykel mår bra, jag ska nämligen cykla dit varje dag eftersom det ändå ligger en bit bort och bussen som går dit går kanske en gång varannan timme. Men det ska nog bli skönt. Tänk dig en allé med röda lövträd och grusväg och åkrar på sidorna. Det ska inte var anågra problem. Jag ska nog ta med mig kameran varje dag ifall jag får lust att fota...

Hör från köket att dte är någon som rakas... nämligen lillebror... syrran rakar lillebror. Han var missnöjd med sitt hår och krävde att bli rakad. Inte helt rakad men en del hår ville han få bort. Ska gå och titta hur det ser ut, syrran kanske har gjort helt fel ;P

Ha en bra dag =)

Kalaskväll

Alltid trevligt att träffa släkten! Vi åt lite smått och gott och pratade och skrattade. Och morbror fick öppna några presenter.

Nu kom jag precis hem och tänkte spendera kvällen framför en serie och lite nybakta bullar :)


Go glass och gott kaffe ^^

snacka om liten efterrätt ;) hur god som helst


Lördagsmorgon

Härlig morgon. Helt underbart att sova och vakna upp i nytvättade sängkläder. Vaknade ganska tidigt och har inte gjort så mycket men nu har jag smått börjar plugga. Men det har jag egentligen ingen lust med.
Inatt vaknade jag och hade lite ont i tänderna men när jag vaknade i morse hade jag bara ont i ena hörntanden. Morgongröten gick bra att äta och jag hade inga större problem till för en stund sedan. Jag gjorde mig en smörgås med gurka på. Det gick ju inte. Jag fick skära med kniv och gaffel för att få i mig mackan för det gjorde för ont att tugga. Så nu har jag lite ont.
Vad knepigt det ska vara. Ipren eller alvedon ska tydligen funka, jag kan inte ta ipren så jag tar alvedon men det verkar inte funka så jättebra. Hoppas det blir bättre snart. Hoppas också att det inte blir för krånglig mat ikväll för då är jag bortbjuden till morbror, han har födelsedag imorgon så vi firar honom idag.
Hoppas heller inte att det blir krånglig mat borta på förskolan som jag ska vara på nästa vecka. Inte nog med att jag kommer med krav på att få vegetariskt, helst soppa också :P
Nu ska jag försöka fortsätta plugga.
Ha en bra dag.


tänk att få vakna till det här varje morgon...


I can has cheezburger


Haha Cx
Jag måste få tipsa om en helt underbart rolig sida!  http://icanhascheezburger.com/
Det finns alltid något nytt kul! ^^

Kvällsmys

Kvällen fortsätter med serietittande och mys. Har städat lite här hemma bland annat bäddat sängen i rena kläder och plockat undan grejer och stoppat ner dem i källarförrådet. Det blev hamburgare till middag. Det var lite svårt att äta för nästan allt lyckades fastna i tandställningen. Vilken tur att det finns tandborstar! och de små tandpetarna som jag använder istället för tandtråd. Jag kommer tydligen bli ensam hemma ikväll. Iallafall ett tag för att syrran stack till en kompis och det gjorde lillebror med och päronen är ute på föräldravandring i byn. Så jag bli lämnad ensam. Men det gör inte så mycket. Jag ska vara asocial och se på serier och dricka kaffe och äta choklad. Mums.

Ha en bra kväll =)


Metall i munnen

Så... imorse åkte jag till min tandreglerare på odenplan (jag har en vanlig tandläkare också här i Väsby som jag går till). Det gick ganska snabbt och det gjorde inte ont alls. Och jag är faktiskt väldigt nöjd med resultatet.

Jag har inte uppdaterat på hela dagen, det är lite dåligt. Men efter tandläkarbesöket kom jag bara hem och fick i mig lite mat (spenatsoppa - typiskt att det fastnade i tandställningen) och efter det tog jag en snabbare dusch och sen bar det iväg till mina morföräldrar med syrran. Syrran skulle lämna en resväska som hon lånat av våra söta morföräldrar. Vi satt och pratade och tittade på kort ganska länge =) Efter det gick jag och syrran och köpte godis ^^ så därför har jag inte hunnit komma till datorn förren nu :P

Planer för resten av dagen är väl att bädda rent och äta fredagsmiddag med familjen och sen ta det lugnt - myskväll. Nu ska jag titta över skolarbetet och se om det finns nåt som jag har lust att fixa till just nu, annars väntar jag med det till imorgon.

Hörs senare!

..och här kommer en bild på mitt nya smalj. Vad sägs?


Mohahahaha

Nu ser ni. Det ser annorlunda ut, eller hur? Jag har ändrat designen. Äntligen har jag listat ut hur man gör. Det känns bra. Fler uppdateringar kommer skådas idag antagligen. Det är fortfarande en del grejer som jag vill ändra. Jag hoppas att jag inte skrämmer iväg läsare på grund av ändringarna nu. Det vore tråkigt. Säg till vad du tycker =)

Jag har inte bara suttit och lekt med bloggen idag. Jag har pluggat sen imorse. Det har gått ganska bra och jag har 2 och ½ uppgift kvar att göra den här veckan har jag bestämt. Så jag har kommit en bra bit ändå.

Ha en bra kväll så hörs vi senare =)

funderar på om denna söta figur ska få vara på bloggens bakgrund (?)

Plugg, plugg och plugg

Här sitter jag och pluggar. Så ligger planerna för dagen. Bara plugg plugg plugg.
Imorgon blir det andra bullar. Då åker jag in till stan på morgonen för att sätta in den första delen av tandställningen. Jag vet inte om jag kommer kunna plugga efter det. Vi får se hur det blir. Men jsut nu ska jag bara plugga som sagt.
Ha en bra dag =)


Nu blire' natten

Jaha, nu var det mörkt igen. Dagarna går för fort! De bara passerar hur fort som helst. Jag hinner inte med. Eftersom jag inte har haft skola sen förra veckan och jag har inget den här veckan så känns allt så oseriöst. Plötsligt har man vaknat upp till en ny dag och plötsligt har man precis ätit middag och det är mörkt ute. Det känns som om jag är stressad men samtidigt inte för att jag vet att jag har tid. Men vad gör jag på dagarna egentligen? Jag kommer fram i arbetet men bara i små steg. Det borde finnas minst tre timmar extra på dagen så man håller igång och hinner börja koncentrera sig och hinner ta en eller två kaffepauser. Men dagarna är väl kortare den här tiden på året? Usch vad jobbigt.
Det enda som jag ser fram mot just nu är nästa kurs. Början på nåt nytt. I starten har man ju inga bekymmer, eller hur?


Den mörka årstiden är på väg.


Kawaii

Hittade det här erbjudandet på en jättegullig sida ^^

15% rabatt om man skriver in koden Cheez.

http://www.girlzlyfe.com/catalog.php?category=2


Finns hur många söta grejer som helst! C: Funderar på om man ska beställa nån liten sak...

 


En man - åtta instrument

Hehe den här mannen är riktigt rolig. Och bra!
Foki la upp det här klippet för inte så längen sen och nu ville jag lägga upp det här för att den är värd att se.





Inte nog med att det är duktigt att spela på åtta instrument samtidigt, det låter bra också =)

För sent!

Jag vaknade för sent :( Jag hade ju tänkt vakna tidigt och börja plugga tidigt men så blev det inte. Nu känns det som om halva dagen är borta 8|

Aja, råplugg idag tack!

Hörs senare =) 


jag som mangafigur ;)
(försöker bjuda på en bild i varje inlägg, både pedagogiskt och snyggt)


Andra Avenyn

Ahw, snat börjar nästa avsnitt av Andra Avenyn! Det är så spännande. Det är det alltid. Även om det är lite lamt svenskt så är det nån stämning och beroendeframkallande över det :) Jag har följt programmet troget sen cirka ett år tillbaka nu. Bara efter att ha sett ett avsnitt så var jag fast ;) och innan det så hade jag knappt hört talas om Andra Avenyn.



Det ska bli spännande att se nästa avsnitt :)
(Brukar titta på svtplay men ibland på tv:n kl 21.00 på 1:an, som jag ska göra ikväll)


Duktiga Lovisa

Jag känner mig duktig! Jag har gjort en hel del med arbetet idag. Svarat på de mindre frågorna. Arbetet innefattar fem frågor och omkring tre till fem delfrågor på varje. En av delfrågorna på varje fråga ska jag svara på genom min VFU (verksamhetslagd utbildning) så de delfrågorna sparar jag till nästa vecka då jag börjar. Fram till det har jag tänkt bli färdig med resten av frågorna. Jag är på god väg känns det som. :)

Nå, det känns som om jag babblar om samma saker varje dag och i varje inlägg. Det kanske är tråkigt. Att läsa. Jag själv kan nog inte se det eftersom jag gillar att skriva av mig och skriva om min dag och lite vad jag tänker. Men iförsig är det sjukt mycket jag tänker på som jag aldrig kommer att kunna få ner på papper (datorn). Det skulle nog vara intressant att läsa va? ;)
Det skulle jag gärna skriva om här på min blogg om jag nu bara kom ihåg varje gång vad jag har tänkt och funderat på. Men jag är ändå ganska ny på att blogga så jag kanske utväcklar den här bloggen till något roligare så småningom. Och snyggare hoppas jag att den kan bli. Alla dessa koder förstår jag mig inte på, om jag gjorde det så hade den varit riktigt uppiffad ^^

Juste, jag skulle lägga upp en till bild på min nya kjol. Jag är så nöjd med den :)


(Jag vet, mina ben ser jättekonstiga ut; den ena ser smalare ut)


Ha en fortsatt trevlig kväll =)


Perfekt!

God eftermiddag!

Nu har jag kunnat plugga. Äntligen! Det känndes som om det blev ett flyt på det hela. :) Dagen fortsatte med lunch och resa till Eurostop. Gick in på frisörsalongen och fick höra vadå? Jo, det finns ingen där idag heller som tar hål i öronen! Jag får komma tillbaka i helgen. Hur trist är inte det? När jag nu åker så långt. Fast det kanske var lika bra att jag inte gjorde det nu eftersom jag är förkyld. Det finns ju massor med bakterier i kroppen då och om jag tar hål i huvudet så blir det säker lättare infekterat. Jag får vänta :( jag ahde ju sett fram mot det, stod och tittade på örhängen och sånt också ju...
Men jag gick inte hem tomhänt. Jag utnyttjade en av rabattkupongerna på Lindex. Kappan fanns fortfarande inte där men jag hittade en helt bedårande kjol! Jag har velat ha en höstkjol ganska länge nu och nu har jag en helt perfekt sån! Vad glad jag blev.


Kan visa hur den ser ut på sen också :)

Nu ska jag hämta en nybryggd kopp kaffe och sen plugga lite till. Hörs senare :)


Morgon

Usch vad dålig jag är på att uppdatera känner jag. Om det är någon som läser så brukar de ju ändå vara kul att läsa sådär tre inlägg om dagen? Igår blev det bara ett....

Idag är jag fortfarande förkyld. Kan vara därför jag inte har kunnat plugga. Jag ska iallafall försöka plugga mer idag. Jag kommer ju ingen vart om jag bara skjuter på det för att jag är sjuk och somnar efter fem minuter.
Jag ska ut idag också, till Eurostop. Ska ta hål i öronen. Två stycken. Sen åker jag nog hem direkt, om jag inte stannar och kollar efter den där kappan en gång till.

Det är ganska skönt att få sova till man vaknar på morgonen. Både syrran och jag gör det. Jag gör det för att jag inte har några skoltider att passa. Syrran gör det för att hon inte har några jobbtider att passa den här veckan. Så vi sitter hemma båda två nu. Är det roligt eller tråkigt?

Nu ska jag iallafall fixa till mig och klä mig och sen plugga lite.
Hörs senare :)



Lugn start på veckan

Ställde mig och gjorde havregrynsgröt imorse, det är standardfrukosten hos mig. Efter en till start på en ny anime serie (bara ett avsnitt den här gången) bestämde jag mig att jag skulle utnyttja en kupong på lindex och köpa mig en ny vinterkappa. Bad syrran att följa med, så vi åkte tåg och buss till Eurostop :). Men gissa vad? Den kappan som jag hade planerat att införskaffa fanns inte! Hur snopet är inte det? Jag får försöka hitta den någon annanstans. Men, imorgon ska jag till Eurostop igen har jag precis bestämt, för jag tänkte ta hål i öronen (jag brukar åka till Eurostop för att ta hål i öronen). Två stycken till, så då kommer jag ha sammanlagt sex stycken. Jag har ju inga hål på snibbarna. Det vill jag ha nu. Förut har jag inte tänkt att jag behövt det eller ens velat. Men nu tycker jag att det skulle vara trevligt. Så nu ser jag fram mot imorgon. Men dagen är inte över än. Jag ska försöka sätta mig och plugga igen, det måste ju bli gjort! och jag vill få de flesta uppgifterna gjorda den här veckan. Dessutom är jag ledig från skolan den här veckan så jag får lägga upp schemat precis som jag vill, det är bekvämt.


Kappan som jag tänker införskaffa från lindex ;)


Lovely Complex

Är det inte hur tråkigt som helst - när man har sett en helt underbart rolig och fin serie.... när den är slut... vad gör man då!?? Hur tråkigt som helst. Saknar... :C
Man kan förstås se på den fler gånger men det jag vill är att se fotsättningen!





http://www.watchanimeon.com/anime/lovely-complex/

Se själv ;)


tråk tråk

Jag har varit jättetråkig idag! Har bara suttit och tittat på serier. Och nu när jag tänker på det... jag har inte pluggat alls! Usch vad jag är dålig på det här. Sov bort halva dagen också.
Sjuk idag med men inte lika mycket tror jag, jag har gått ut på en liten promenad ändå. Men resten av dagen vet jag inte hur det blir... antar att jag fortsätter att slöa.

darkview @ deviantart


myskväll

Jag har lyckats plugga lite. Det är jag glad över. Men det var ändå inte mycket och jag fastnade på uppgifterna. Får plugga lite mer imorgon.

Nu har jag kommit på att jag är sjuk. Hittills är det mamma och jag i familjen som har drabbats. Det började i natt. Näsan täppte igen. Men det var inte fören på dagen som jag blev väldigt snorig... och hostade lite också. Nu lite senare så har jag blivit lite seg också, det följer väl med förkylningen. Feber har jag antagligen inte (har dock inte kollat). Jag blir vanligtvis inte sjuk, men ibland kommer nån förkylning. Så är det.... och kvällen får fortsätta med mys i soffan med varma drycker och japanska serier. <3



Jag vill också...

Jag ser snett tv:n härifrån soffan och det var hästar som tävlade på tv:n... vet inte vad programmet heter eller så. Men jag fascinerades av hästen... den sprang så fint. Det måste vara härligt att springa om man är häst? det ser iallafall väldigt roligt och frigörande ut. Jag har sett filmen Spirit och allt hästarna bryr sig om där är att få springa fritt. Är inte det härligt? : )


Helgdag

Vaknade av att mamma hade glömt att stänga av sin väckarklocka på mobilen. Signalen är som en vanlig ringsignal men den var lite dov och den störde egentligen inte så mycket men tillräckligt för att man skulle uppmärksamma den. Jag fattadade inte vad det var först... om det var någon som ringde utanför fönstret eller här hemma eller vad det nu var (har inte hört mammas väckarklocka förut). Så jag steg upp klockan 7 för då var jag vaken och hade inte lust att ligga i sängen längre. Satte mig och tittade på resten av serien som jag började titta på igårkväll (Hatsukoi Limited) och snart efter det bjöds jag in till köket där pappa hade kokat gröt :) Det är alltid trevligt att få grahamsgrynsgröt på morgonen (nästan som mannagrynsgröt).... det lägger sig som bomull i magen :).

Nå idag ska jag plugga... åtminstone några timmar. Minst tre. Så jag inte känner så stor skuld för att jag bryter mina mål och förväntningar om mig själv.
Jag har iaf skrivit lite på en presentation om mig själv som jag ska sätta upp på anslagstavlan på förskolan när jag börjar. Den är till för föräldrarna så de vet vad det är för människa som har kommit dit och ska vara med deras barn i en och ½ vecka. Men jag ska ha en bild till den också.... det måste jag fixa så snart som möjligt.

M-mm... ha en trevlig lördag nu. Ät massa lördagsgodis ^^
Vi hörs!

man känner sig verkligen kaffeberoende när man sitter och pluggar ständigt


plugga eller inte, det är frågan

Jag har inte kunnat plugga alls! Vad beror det på egentligen? Fram till cirka 18 gick det bara inte - jag var för okoncentrerad... men vid 18 började jag hänga tvätt och diska och laga mat. Kokade potatis. Det brukar funka.... men nu när allt det är över och jag sitter här sysslolös igen.
Borde jag inte plugga då?
Jo!
Men hur då?
Dricka en massa kaffe?
Jag måste ju vilja plugga... men det vill jag ju, egentligen. Men det jag tänker just nu är att det är fredagskväll. Jag kan ta det ledigt fram till imorgon.... men plötsligt försvann alla mål och allt jag sa häromdan om att jag ska sitta med arbetet fram till det är klart. Vad dålig jag är..... vad dålig jag är! på att planera.
Jag får väl försöka imorgon då. Om jag får sova ut på morgonen så kanske jag är pigg och positiv och kan plugga : )

Nu ska jag mysa lite framför en film eller en ny serie. Hoppas alla får en bra kväll! : )

nippy13@deviantart
den lilla sjöjungfrun <3

Fredag

Hejsan!
Nu är det fredag och jag är "ledig" från skolan i nio dagar, det ska bli ganska skönt. Förutom det att jag måste plugga på mitt eget insiativ... men det ska nog gå bra ändå.
Vad händer idag då? Inget? Jag har inga planer... så det blir kvalitetstid för plugg då antar jag. Men nån gång tar jag paus och ser en film eller nåt. Förslag på annan sysselsättning? : )

saknar mitt långa hår.. (varför drog jag inte nytta av det långa håret och gjorde något roligt med det? det har jag inget minne av att jag gjorde:/)

Fuwa Fuwa Times

Den här sitter jag och lyssnar på ganska ofta och mycket. Den kommer från serien K-on och den rekomenderar jag också : )






God dag

Sitter här och är lite seg. Jag har redan varit i skolan en stund. Föreläsnigen var inte givande för mig så jag bestämde mig för att åka hem och skriva på mitt arbete istället.
Har druckit kaffe nu och ska försöka plugga. Få se vad jag får fram för jag är lite trött, men jag vet ändå att jag måste för att det inte ska bli tight med tid i slutet.


söt, eller hur? (källan skulle jag lägga upp men hittar dne inte :/)

Hörs senare : )